Atraktívne realitné fondy ? ... nielen pre milionárov

hlavicka3.jpg

Na Slovensku zažívame realitný boom. Nielen v hlavnom meste začínajú rásť nové stavby ako huby po daždi. A to je najvhodnejšia príležitosť na investovanie. Ako investovať do realít, keď nemáte dostatočnú hotovosť, ktorá, povedzme si na rovinu, je pre bežného občana sumou nedostupnou? Odpoveďou na túto otázku sú - realitné fondy.

Investovať do podielových fondov nie je pre bežného občana už takou novinkou, ako to bolo v minulosti. V ponuke je množstvo rôznych kategórii fondov. V poslednej dobe sa však do povedomia dostali nové typy fondov - realitné.

Realitné fondy môžu investovať buď priamo do realít, alebo do akcií realitných a developerských spoločností. Vo všeobecnosti platí, že investovanie do realít je určené skôr opatrnejším investorom, pretože nehnuteľnosti sú považované za prijateľne stabilnú a výnosnú investíciu. Spolu so zhodnotením predstavujú aj vhodnú ochranu pred infláciou. Preto je jasné, že ich popularita bude stále narastať. Jedným z hlavných dôvodov je to, že sú prístupné aj investorom, ktorí nemusia byť milionármi.

Jeden z prvých realitných fondov u nás začala ponúkať najstaršia slovenská správcovská spoločnosť PRVÁ PENZIJNÁ, patriaca do skupiny Poštovej banky. NÁŠ PRVÝ REALITNÝ špeciálny podielový fond nehnuteľností začala ponúkať v apríli minulého roku. Napriek ročnej histórii predaja fond prekročil hranicu 10% zhodnotenia. Fond je dostupný takmer každému, nakoľko minimálna vstupná investícia je len 50.000 korún.

Investície fondu sú realizované na Slovensku, čo vylučuje dopad americkej hypotekárnej krízy na jeho zhodnotenie. Taktiež sa eliminuje riziko poklesu hodnoty investícií spôsobeného oslabením kurzu dolára a eura voči slovenskej korune. Toto je dôvod navyše prečo je dobré mať vložené voľné finančné prostriedky vo fonde NÁŠ PRVÝ REALITNÝ

Treba mať na pamäti, že investovať do realitného fondu nie je otázka roka, dvoch, ale aspoň troch až piatich. Keďže fond je otvoreným fondom, peniaze nie sú viazané na dobu určitú a klient si ich môže vybrať v súlade so štatútom fondu.

Pozdáva sa vám zhodnocovať peniaze lepšie ako na bežnom účte ? A teraz dokonca bez poplatku ? Navštívte ktoréhokoľvek partnera spoločnosti PRVÁ PENZIJNÁ, Poštovú banku alebo poradcu z OVB Allfinanz a využite do konca mája možnosť investovať do realitného fondu bez poplatku. A ešte niečo navyše - súťaž o hodnotné ceny.

Doterajší výnos z podielov nie je zárukou budúcich výnosov. S investíciou do podielových fondov je spojené aj riziko, ktoré vyplýva z rastu, poklesu alebo stagnovania finančných trhov. Predajné prospekty, zjednodušené predajné prospekty a štatúty môže záujemca získať a oboznámiť sa s nimi v sídle spoločnosti, v pobočkách Poštovej banky alebo u obchodných zástupcov.

Legendárna Transsibírska magistrála

19-dňové dobrodružstvo z Moskvy do Pekingu na slávnej železničnej trati.

Auto ako vianočný darček, rastie záujem o zánovné vozidlá

Najväčší dopyt je momentálne o autá kategórie SUV

Vianočný bázar chalaňov

Aj tento rok na Stavebnej fakulte STU prebiehala vianočná zbierka.

Vianočné mecheche 2017

Dňa 5.12.2017 sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnil ďalší ročník akcie s názvom Vianočné mecheche.