Koniec nadmernému poteniu, teraz aj pre mužov

Kým na orosenom pohári ľadového džúsu pôsobia drobné kvapky neodolateľne, tie na čele či v podpazuší spôsobujú mnohým ľuďom pocity úzkosti a hanby. Potenie je síce prirodzený jav potrebný na regulovanie telesnej teploty, no v prípade niektorých ľudí sa miera potenia stáva neznesiteľnou. Veď určite nie je ničím príjemným strániť sa spoločenského kontaktu, vyhýbať sa podaniu ruky či prežívať muky pred každým verejným vystúpením. Dobrou správou však je, že tzv. hyperhidróza, čiže nadmerné potenie, sa dá spoľahlivo a pohodlne odstrániť.

Podľa dermatovenerologičky Slavomíry Feix z centra zdravia a krásy Interklinik sú dôvody, pre ktoré potné žľazy niektorých ľudí pracujú viac ako je zvykom, rôzne a neraz môže ísť o prejavy vážnejších zdravotných problémov. Ak ale váš lekár spoľahlivo vylúčil cukrovku, problémy so štítnou žľazou či srdcom a vy stále máte pocit, že sa potíte viac ako považujete za príjemné, vyskúšajte botulotoxín. Že ide o prípravok na vyhladzovanie vrások? Správne, no rovnako spoľahlivo vás injekcie botulotoxínu aplikované do podpazušia, čela, dlaní či chodidiel dokážu zbaviť aj nepríjemných stavov spôsobených nadmerným potením. Podľa Slavomíry Feix z centra Interklinik, je táto metóda pohodlná, spoľahlivá a bez vedľajších účinkov.

„Do kože sa aplikuje niekoľkými vpichmi extrémne nízka dávka. Celý zákrok sa vykonáva ambulantne a už do 3 troch dní je badať výrazné obmedzenie potenia. Tým, že ošetrujeme len malú časť tela je pacient aj naďalej schopný potenia, a teda aj regulácie telesnej teploty, na kritických miestach však dochádza k výraznej zmene.

Doktorka Feix upozorňuje, že zákrok nie je trvalý. Účinok prvej injekcie trvá spravidla 3 mesiace, druhá injekcia vám však vydrží 6 až 9 mesiacov. Podľa jej slov sú drobné vpichy porovnateľne bolestivé ako uštipnutie komárom a po zákroku môžete pokojne šoférovať, pracovať, či dať si sprchu. Jediné, čo sa neodporúča, je naozaj ťažká telesná práca, sauna či aktívny šport v deň aplikácie.

No povedzte, nestojí jedna návšteva u lekára za pohodlný pocit bez potenia a za znovuzískanú sebaistotu? Určite áno. Navyše, ak vďaka blížiacemu sa letu ponúkajú viaceré pracoviská výhodné ceny zákrokov. V zariadení Interklinik absolvujete jedno ošetrenie s trvácnosťou tri mesiace za 11.990,- Sk.

Viac informácií získate aj na www.interklinik.sk, alebo na telefónnych číslach 02/52 495 071, 0905/48 08 48 a 0911/48 08 48.

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.