Štvrtok, 25. apríl , 2019

Chcete mať krásne husté vlasy?

jozef-hedera.jpgMať tak opäť husté vlasy, len si ich tak prstami prehrabať... - povzdychnú si zrejme viacerí muži pri pohľade na svoju rednúcu „korunu krásy", ktorá z roka na rok viac a viac ustupuje trvdohlavej genetike.

Práve tá je totiž zodpovedná za to, že niektorí muži už krátko po tridsiatke nachádzajú viac vlasov na hrebeni ako na hlave - a na rozdiel od „šťastných vlasáčov" im táto jemná nadsázka nepríde vôbec vtipná - práve naopak. Nie každý totiž plešatie tak šarmantne a sebavedome ako Bruce Willis. Sú muži, ktorí sa so stratou vlasov vyrovnávajú len veľmi ťažko, pričom tá lepšia alternatíva je ultrakrátky strih, tá ďaleko horšia - neslávne známa „prehadzovačka". Podľa plastického chirurga Jozefa Hederu z Centra zdravia a krásy INTERKLINIK by však muži nemali váhať, a v prípade, ak im strata vlasov naozaj prekáža, podstúpiť transplantáciu. „Transplantácia vlastných vlasov je v súčasnosti jediná lekárska metóda, ktorá umožňuje, aby vlasy rástli na miestach, kde sa už stratili." Ako ďalej vysvetľuje, väčšina mužov oplešivie najmä na temene, pričom v tyle im vlasy zostanú. „Práve z tohto miesta sa odoberajú vlasové folikuly, z ktorých vyrastá samotný vlas. Príprava týchto transplantátov sa v súčasnosti robí pod mikroskopom, pretože cieľom je dosiahnuť čo najjemnejšie transplantáty, aby sa vsádzali čo najhustejšie". Skúsený plastický chirurg zdôrazňuje, že k vypadávaniu vlasov treba pristupovať ako ku chronickej chorobe, preto je liečba dlhodobá. Veľa klientov je nadmieru spokojných aj s výsledkami prvej transplantácie, optimálny stav sa však dosiahne po dvoch až troch zákrokoch. „Niekoľko folikúl totiž začne rásť hneď po operácii, ale väčšina zostane v tzv. pokojnom štádiu, a až po priližne dvoch mesiacoch sa začne štádium ich rastu. Prvé vlasy najčastejšie po krátkom čase vypadnú, pretože vlasová cibuľka je prenosom akoby stresovaná. No tie ďalšie vlasy sú už trvalé." Samotný výkon prebieha väčšinou pri lokálnej anestéze, trvá niekoľko hodín a je absolútne bezbolestný.

Jedným zo známych mužov, ktorý sa svojimi novými vlasmi netají, a ako vraví, „cíti sa skvele", je Silvio Berlusconi. No aj keď nedisponujete rozpočtom známeho mediálneho magnáta z Talianska, zákrok zabezpečujúci trvalú pokrývku hlavy a navrátené sebavedomie si môžete dovoliť aj vy. A určite to bude jedna z vašich najlepších investícií. Stačí 40 až 80 tisíc korún, a zúfalý povzdych muža zo začiatku nášho príbehu sa hravo zmení na spokojné: „ Ja mám vlasy!", prechádzajúc si pritom prstami v hustej hrive.

Viac informácií získate aj na www.interklinik.sk, alebo na telefónnych číslach 02/52 495 071, 0905/48 08 48 a 0911/48 08 48.

ENVIRO DEŇ v Košiciach prinesie zábavu aj osvetu

Planétu máme len jednu a čím skôr ju začneme chrániť, tým lepšie.

Obchodník roka: Najvyššie ocenenie si šiestykrát odnáša Martinus

Už po šiestykrát si ocenenie Absolútny víťaz Mastercard Obchodník roka odnáša kníhkupectvo Martinus.

Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur

Investície do kvalitných investičných projektov prostredníctvom korporátnych cenných papierov sú medzi investormi obľúbené.

Športový deň Stavebnej fakulty STU v Bratislave

V rámci tradície sa na Stavebnej fakulte STU konal už 19. ročník Športového dňa, kde sa stretli zamestnanci proti študentom.