Operátori dávajú zákazníkom dva roky. Natvrdo

Ak chcete výhodnejšie volať, musíte sa upísať na dva roky. Kto by chcel odísť skôr, zaplatí pokutu.

Už len dva roky.
Kresba - Ladislav Laurinčík

CHYTÁKOVO - Kto chce pohodlne a výhodnejšie komunikovať so svojimi najbližšími cez mobil, narazí na chyták zvaný "Viazanosť". Mobilnému operátorovi sa zväčša musí upísať na dva roky.

Trest za vernosť

Počas tejto doby viazanosti síce môže zákazník zmluvu ukončiť, musí však zaplatiť zmluvnú pokutu. Ak by ste teda chceli počas doby viazanosti využiť inú lákavú ponuku, v konečnom dôsledku sa vám to možno neoplatí. Navyše vás operátori takto trestajú za vernosť, ktorú si vraj vážia. Nový zákazník totiž často dostane výhodnejšie podmienky.

Strata slobody

Podľa prieskumu spoločnosti GfK pritom až 80 % opýtaným prekáža, že po zaviazaní sa jednému operátorovi nemôžu využiť inú atraktívnejšiu ponuku, ktorú neskôr ponúkne.

Dvojročnou viazanosťou si niektorí operátori zaručujú pravidelný príjem od svojich zákazníkov a pri tom zároveň obmedzujú ich možnosť slobodného rozhodovania sa.

Volanie z mobilu bude už čoskoro oveľa jednoduchšie a férovejšie. Avízuje to jeden z mobilných operátorov. (rt)

Bratislava dostane o rok nový mestský bulvár

Hlavné mesto SR Bratislava spolu s investorom HB Reavis pokračuje v revitalizácii ulice Mlynské nivy.

DEXIS SLOVAKIA má nového generálneho riaditeľa

Po zlúčení DELUX a SLS-TECHNACO, kde sa právnym nástupcom stala firma DEXIS SLOVAKIA, dochádza k výmene na strategickej pozícii.

Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať

Strávte hlavné sviatky roka netradične - namiesto zimy si oddýchnite v exotike.

Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC

V dňoch 11. a ž 14. septembra sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnila piata medzinárodná konferencia CSASC 2018