Nedeľa, 17. november, 2019 | Meniny má Klaudia

Operátori dávajú zákazníkom dva roky. Natvrdo

Ak chcete výhodnejšie volať, musíte sa upísať na dva roky. Kto by chcel odísť skôr, zaplatí pokutu.

Už len dva roky.
Kresba - Ladislav Laurinčík

CHYTÁKOVO - Kto chce pohodlne a výhodnejšie komunikovať so svojimi najbližšími cez mobil, narazí na chyták zvaný "Viazanosť". Mobilnému operátorovi sa zväčša musí upísať na dva roky.

Trest za vernosť

Počas tejto doby viazanosti síce môže zákazník zmluvu ukončiť, musí však zaplatiť zmluvnú pokutu. Ak by ste teda chceli počas doby viazanosti využiť inú lákavú ponuku, v konečnom dôsledku sa vám to možno neoplatí. Navyše vás operátori takto trestajú za vernosť, ktorú si vraj vážia. Nový zákazník totiž často dostane výhodnejšie podmienky.

Strata slobody

Podľa prieskumu spoločnosti GfK pritom až 80 % opýtaným prekáža, že po zaviazaní sa jednému operátorovi nemôžu využiť inú atraktívnejšiu ponuku, ktorú neskôr ponúkne.

Dvojročnou viazanosťou si niektorí operátori zaručujú pravidelný príjem od svojich zákazníkov a pri tom zároveň obmedzujú ich možnosť slobodného rozhodovania sa.

Volanie z mobilu bude už čoskoro oveľa jednoduchšie a férovejšie. Avízuje to jeden z mobilných operátorov. (rt)

Sloboda na Slovensku oslavuje 30 rokov

Dnes je to už 30 rokov, čo si Slováci a Česi vybojovali niečo nepredstaviteľné.

O2 opäť pripomína, že sloboda nie je samozrejmosť

Tentokrát konceptom „Krajiny, do ktorej sa nechceme vrátiť“ a desiatkou ďalších projektov zameraných na 17. november.

Čo funguje v českom obchodnom registri lepšie ako na Slovensku

V Českej republike majú notári s účinnosťou od 1. januára 2015 právomoc na žiadosť oprávnenej osoby vykonať zápis do VR.