Operátori dávajú zákazníkom dva roky. Natvrdo

Ak chcete výhodnejšie volať, musíte sa upísať na dva roky. Kto by chcel odísť skôr, zaplatí pokutu.

Už len dva roky.
Kresba - Ladislav Laurinčík

CHYTÁKOVO - Kto chce pohodlne a výhodnejšie komunikovať so svojimi najbližšími cez mobil, narazí na chyták zvaný "Viazanosť". Mobilnému operátorovi sa zväčša musí upísať na dva roky.

Trest za vernosť

Počas tejto doby viazanosti síce môže zákazník zmluvu ukončiť, musí však zaplatiť zmluvnú pokutu. Ak by ste teda chceli počas doby viazanosti využiť inú lákavú ponuku, v konečnom dôsledku sa vám to možno neoplatí. Navyše vás operátori takto trestajú za vernosť, ktorú si vraj vážia. Nový zákazník totiž často dostane výhodnejšie podmienky.

Strata slobody

Podľa prieskumu spoločnosti GfK pritom až 80 % opýtaným prekáža, že po zaviazaní sa jednému operátorovi nemôžu využiť inú atraktívnejšiu ponuku, ktorú neskôr ponúkne.

Dvojročnou viazanosťou si niektorí operátori zaručujú pravidelný príjem od svojich zákazníkov a pri tom zároveň obmedzujú ich možnosť slobodného rozhodovania sa.

Volanie z mobilu bude už čoskoro oveľa jednoduchšie a férovejšie. Avízuje to jeden z mobilných operátorov. (rt)

Legendárna Transsibírska magistrála

19-dňové dobrodružstvo z Moskvy do Pekingu na slávnej železničnej trati.

Auto ako vianočný darček, rastie záujem o zánovné vozidlá

Najväčší dopyt je momentálne o autá kategórie SUV

Vianočný bázar chalaňov

Aj tento rok na Stavebnej fakulte STU prebiehala vianočná zbierka.

Vianočné mecheche 2017

Dňa 5.12.2017 sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnil ďalší ročník akcie s názvom Vianočné mecheche.