Operátori dávajú zákazníkom dva roky. Natvrdo

Ak chcete výhodnejšie volať, musíte sa upísať na dva roky. Kto by chcel odísť skôr, zaplatí pokutu.

Už len dva roky.
Kresba - Ladislav Laurinčík

CHYTÁKOVO - Kto chce pohodlne a výhodnejšie komunikovať so svojimi najbližšími cez mobil, narazí na chyták zvaný "Viazanosť". Mobilnému operátorovi sa zväčša musí upísať na dva roky.

Trest za vernosť

Počas tejto doby viazanosti síce môže zákazník zmluvu ukončiť, musí však zaplatiť zmluvnú pokutu. Ak by ste teda chceli počas doby viazanosti využiť inú lákavú ponuku, v konečnom dôsledku sa vám to možno neoplatí. Navyše vás operátori takto trestajú za vernosť, ktorú si vraj vážia. Nový zákazník totiž často dostane výhodnejšie podmienky.

Strata slobody

Podľa prieskumu spoločnosti GfK pritom až 80 % opýtaným prekáža, že po zaviazaní sa jednému operátorovi nemôžu využiť inú atraktívnejšiu ponuku, ktorú neskôr ponúkne.

Dvojročnou viazanosťou si niektorí operátori zaručujú pravidelný príjem od svojich zákazníkov a pri tom zároveň obmedzujú ich možnosť slobodného rozhodovania sa.

Volanie z mobilu bude už čoskoro oveľa jednoduchšie a férovejšie. Avízuje to jeden z mobilných operátorov. (rt)

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.