Sobota, 7. december, 2019 | Meniny má Ambróz

Výhodné volanie len v nevýhodných časoch

Operátori nútia zákazníkov volať v noci a cez víkendy

Keď je to také výhodné...
Kresba - Ladislav Laurinčík

CHYTÁKOVO - Niektorí mobilní operátori zrejme žijú v inom svete ako ich zákazníci.

Ponúkajú totiž zvýhodnené ceny za volania v noci alebo cez víkendy. Ak ale nie ste nočný alebo víkendový tvor, potrebujete volať v úplne iných časoch.

Je to naopak

Bežný človek, ak náhodou práve netrpí nespavosťou, vybaví až 80 % svojich telefonátov cez deň. A naopak, len necelých 5% večer a zvyšok cez víkend. Výhodné ceny by však zákazníci rozhodne uvítali skôr cez pracovné dni.

Naozaj je to výhodné?

"Výhody", ktoré vám často niektorí operátori ponúkajú v nevýhodných časoch navyše platia až po splnení ďalších podmienok. Takže, aby ste ich mohli využiť, musíte napríklad prevolať celý mesačný paušál. A samozrejme potom zväčša platia iba v sieti vášho operátora. Existujú aj programy, v ktorých môžete využiť výhodné minúty aj pred prevolaním voľných minút už večer alebo ráno. Musíte však za to zaplatiť mesačný poplatok. Ani vy sa v tom nevyznáte? Volanie z mobilu bude už čoskoro oveľa jednoduchšie a férovejšie. Avízuje to jeden z mobilných operátorov.

Niečo sa zmení

Nespokojnosť klientov s podobnými "výhodami" dokazujú aj prieskumy renomovanej spoločnosti GfK. Aj napriek nižším cenám za volania v noci alebo cez víkendy sa až 7 z 10 zákazníkov mobilných operátorov nechce zaoberať tým, kedy a kam, do ktorej siete telefonuje. Takmer dvom tretinám (63%) zákazníkov predplatených služieb prekáža, že ceny mobilných operátorov sú neprehľadné.

Volanie z mobilu bude už čoskoro oveľa jednoduchšie a férovejšie. Avízuje to jeden z mobilných operátorov. (rt)

Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny

Kedy a komu sa oplatí rezervovať dovolenku s predstihom?

7 tipov, ako zariadiť malú kuchyňu

Patríte medzi majiteľov malých kuchýň? Tak určite viete, ako je niekedy ťažké navrhnúť jej priestor tak, aby sa do nej vše vošlo.

​​​​​​​Darujte pod stromček stolovú hru o Gorile

Ahoj vtáčik, si tu? Gorila ti radosť z Vianoc nepokazí. Priatelia sa dali dokopy a vyrobili vtipnú kvízovú hru o známych kauzách.