Za exotikou s kreditkou

Zimná dovolenka pri mori, keď je na Slovensku všade plno snehu, láka z roka na rok viac ľudí. Za exotikou vlani zamierilo podľa odhadov cestovných kancelárií okolo 100 000 Slovákov. Predtým bol tento spôsob trávenia zimy považovaný za luxusnú vymoženosť len pre bohatých. Dnes sa už stáva bežnou záležitosťou. Jedna z možností, ako si takúto nie lacnú záležitosť môžu ľudia dožičiť, je čoraz obľúbenejšia alternatíva zaplatenia dovolenky prostredníctvom kreditnej karty MasterCard. Ľudia nielenže nemusia riešiť financie okamžite, ale môžu na splácanie využiť bezúročné obdobie.

Exotika pre každého

Zimná rekreácia pri mori už nemusí byť pre nikoho len sen. Hoci priemerná cena zájazdov za slniečkom do exotických končín sa pohybuje okolo 30 000 Sk, môže si ju dovoliť čoraz viac ľudí. Pre mnohých z nich je výborným riešením zaplatiť túto dovolenku prostredníctvom kreditnej karty. Zatiaľ čo plat či úspory sa rozpustia v denných výdavkoch, poskytnutý kredit pri kreditnej karte dáva majiteľovi karty istotu, že v prípade nečakaných potrieb či udalosti, akou je práve zimná dovolenka v Dominikánskej republike či v Thajsku, sa neocitne v ťažko riešiteľnej situácii. Navyše môže kreditnú kartu využiť aj na bežné výdavky, ktoré sa vyskytnú priamo na ceste, napr. pri platení potápačského kurzu, pri návšteve miestnej diskotéky či pri nákupe tradičných suvenírov.

S kreditnou kartou je dovolenka jedna veľká výhoda

Zásadnou výhodou kreditnej karty je fakt, že nejde o jednorazové poskytnutie peňazí, ale o možnosť dlhodobo využívať určitú sumu na uhradenie najrozličnejších potrieb či želaní. Zákazník má v podstate k dispozícii určitú sumu, ktorú môže čerpať, kedykoľvek sa mu zachce, a na akýkoľvek účel. Spotrebiteľ má navyše možnosť vybranú sumu splácať podľa svojich potrieb a možností. Ak uhradí sumu do stanoveného termínu, jeho úroky budú nulové. Ak vyrovná len časť čerpanej sumy, úročí sa potom len zvyšok. Bezúročné obdobie môže dokonca trvať aj dlhšie než mesiac. Veľkou výhodou kreditných kariet je, že schopnosť splácať pôžičku z kreditnej karty si v niektorých prípadoch môžete tiež dať poistiť. Ďalšie šikovné tipy na používanie kreditnej karty nájdete na www.kreditky.sk .

Poistenie ako plus

Ďalšou prednosťou kreditných kariet, ktorá sa viaže napríklad na kreditné karty MasterCard či Maestro, je cestovné a úrazové poistenie. Jednotlivé banky ho ponúkajú v rôznom rozsahu, preto MasterCard odporúča všetkým držiteľom karty, aby si vo svojej banke najprv overili, či ich karta obsahuje poistenie a čo všetko konkrétne zahŕňa. Vo chvíli, keď potom vyrážate niekam za teplom, nemusíte sa už pred cestou zaoberať najrôznejším vybavovaním cestovného poistenia a ešte ušetríte.

4 konkrétne tipy, ako získať peniaze na rozvoj podnikania

Financovať svoju firmu nemusíte len z vlastného.

Cena elektriny rastie, čo to znamená pre firmy?

O vývoji cien hovorí Marián Ponechal, vedúci propozícií a analýz ZSE Energia.

Manažment a svet v pohybe, výzvy, príležitosti a hrozby

Opäť vyše 150 odborníkov zo 4 svetadielov z 20 štátov sa zišlo na ďalšej pravidelnej vedeckej konferencii Fakulty manažmentu PU.

Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!

O2 ďakuje ľuďom, ktorí pre nás v Novembri 89 vybojovali slobodu.