Sobota, 1. apríl, 2023 | Meniny má Hugo

P. Hrušovský: Hospodárska kríza je kríza morálky a slušnosti

Predseda KDH je presvedčený, že morálka a slušnosť musí byť v politike aj v ekonomike. Podľa neho preto treba, aby v EP boli poslanci, ktorí nekradnú a neklamú. Hrušovský sľubuje, že ...

Predseda KDH je presvedčený, že morálka a slušnosť musí byť v politike aj v ekonomike. Podľa neho preto treba, aby v EP boli poslanci, ktorí nekradnú a neklamú. Hrušovský sľubuje, že spraví všetko pre zachovanie Špeciálneho súdu a tiež pre to, aby mafiáni neboli prepustení na slobodu.

Pán predseda, vy ste boli na protestnom zhromaždení občanov za zachovanie Špeciálneho súdu v Košiciach, zatiaľ čo ostatní lídri opozície protestovali v Bratislave. Myslíte si, že to bola dobrá voľba ísť do Košíc?

Zostal som v Košiciach, lebo vtedy som bol na predvolebných mítingoch KDH na východnom Slovensku a chcel som osobne povzbudiť Košičanov. Po mítingu za mnou prišla matka zavraždeného chlapca, ktorý sa stal náhodnou obeťou mafiánskej prestrelky. Tá jej výpoveď bola veľmi silná a veľmi mnou otriasla. Uvedomil som si, aké je dôležité, aby v tomto prípade nebol Okoličány a jeho partia prepustená na slobodu. Ak by Špeciálny súd zanikol, je to reálna situácia. Táto matka by videla vrahov svojho syna ísť na slobodu. Ubezpečil som ju, že to je pre mňa a pre KDH neprijateľné. Sľúbil som jej, že urobíme všetko pre to, aby sa tak nestalo, aby Špeciálny súd fungoval ďalej.

Spomenuli ste mítingy KDH do volieb do Európskeho parlamentu. Ako chcete získať občanov, aby išli voliť kresťanských demokratov?

Sme k nim úprimní. Spolu s kandidátmi hovoríme najmä o potrebe zachovať tradičné hodnoty aj v modernej Európe. Skloňujeme najmä význam rodiny ako základu úspešnej a kvalitnej spoločnosti. Ak máte dobré rodinné zázemie, aj v časoch krízy a problémov sa môžete o niekoho oprieť. Rovnako nám ide o ochranu života, o ochranu sociálne slabých, o podporu úplných i neúplných rodín. Chceme, aby európske štáty viac pomáhali aj zdravotne postihnutým a inak hendikepovaným ľuďom.

Na jednej strane hovoríte o tradičných hodnotách, ale dnes mnohí Slováci strácajú zamestnanie a základné sociálne istoty. Myslíte aj na nich?

Ekonomická kríza je podľa KDH predovšetkým krízou morálky. Sme presvedčení, že situáciu, ktorá je dnes, zapríčinili ľudia, ktorí zabudli na morálku a slušnosť. Môžete chcieť akokoľvek riadiť trh, mať čo najväčšie zisky, ale ak zabudnete na morálku a slušnosť, skôr či neskôr sa vám to vymkne z rúk. A to platí tak pre ekonómov ako aj pre politikov. KDH chce pomôcť všetkým, ktorí sa do problémov dostali nie svojou vinou, ale kvôli nemorálnym bankárom a politikom. Náš prvý krok je ponuka kandidátov do Európskeho parlamentu, ktorí nekradnú, neklamú, neberú to, čo patrí iným. Musíme začať od morálnych a odborne uznávaných ľudí, len tí môžu veci pohnúť dopredu.

www.verime.kdh.sk

SkryťVypnúť reklamu

Inzercia - Tlačové správy

1. Deti v letných táboroch budú pomáhať strážiť roboty
  2. Slováci si za 3 dni objednali dovolenku za 4,98 milióna eur.
  3. Cestujte cez májové sviatky a oddychujte dlhšie. Kam sa vybrať?
  4. Profesionálny šéfkuchár radí: Použitý olej nikdy nevylievajte
  5. Vyberáme si najkrajšiu obnovenú pamiatku, hlasuje sa online
  6. Dopestujte si vlastné potraviny. Toto poteší nielen záhradkárov
  7. Fellner je 6 týždňov bez internetu, ako reaguje BUBO?
  8. Kávový Indiana Jones. Slovák loví raritné kávy v pralesoch
  1. Deti v letných táboroch budú pomáhať strážiť roboty
  2. MetLife prináša novinky v skupinovom poistení pre zamestnancov
  3. Prihlás sa do programu She's Next na podporu žien-podnikateliek
  4. Cestujte cez májové sviatky a oddychujte dlhšie. Kam sa vybrať?
  5. Slováci si za 3 dni objednali dovolenku za 4,98 milióna eur.
  6. Unilabs Slovensko otvára v Boroch najmodernejšie laboratórium
  7. Istota nízkeho úroku. Krásne bývanie s hypotékou za 1,49 %
  8. Profesionálny šéfkuchár radí: Použitý olej nikdy nevylievajte
  1. Profesionálny šéfkuchár radí: Použitý olej nikdy nevylievajte 33 798
  2. Fellner je 6 týždňov bez internetu, ako reaguje BUBO? 22 373
  3. Slováci si za 3 dni objednali dovolenku za 4,98 milióna eur. 14 758
  4. Záhadné ženské cviky, ktoré pomôžu mužom. Dokážu zlepšiť erekciu 11 353
  5. Kávový Indiana Jones. Slovák loví raritné kávy v pralesoch 6 242
  6. Cestujte cez májové sviatky a oddychujte dlhšie. Kam sa vybrať? 4 810
  7. Má vaše dieťa nárok na 350 eur na kúpu počítača či tabletu? 4 491
  8. Dopestujte si vlastné potraviny. Toto poteší nielen záhradkárov 3 151
SkryťVypnúť reklamu

CK Wachumba ako prvá prináša revolučnú novinku, ktorá uľahčí prácu animátorom.

INZERCIA 22 h

Úloha zamestnávateľa na kolísavom pracovnom trhu v súvislosti s udržaním si kvalitných pracovníkov je veľmi široká.

31. mar

Prečo sa rozhodli míňať práve teraz?

INZERCIA 31. mar
SkryťZatvoriť reklamu