Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

P. Hrušovský: Hospodárska kríza je kríza morálky a slušnosti

Predseda KDH je presvedčený, že morálka a slušnosť musí byť v politike aj v ekonomike. Podľa neho preto treba, aby v EP boli poslanci, ktorí nekradnú a neklamú. Hrušovský sľubuje, že ...

Predseda KDH je presvedčený, že morálka a slušnosť musí byť v politike aj v ekonomike. Podľa neho preto treba, aby v EP boli poslanci, ktorí nekradnú a neklamú. Hrušovský sľubuje, že spraví všetko pre zachovanie Špeciálneho súdu a tiež pre to, aby mafiáni neboli prepustení na slobodu.

Pán predseda, vy ste boli na protestnom zhromaždení občanov za zachovanie Špeciálneho súdu v Košiciach, zatiaľ čo ostatní lídri opozície protestovali v Bratislave. Myslíte si, že to bola dobrá voľba ísť do Košíc?

Zostal som v Košiciach, lebo vtedy som bol na predvolebných mítingoch KDH na východnom Slovensku a chcel som osobne povzbudiť Košičanov. Po mítingu za mnou prišla matka zavraždeného chlapca, ktorý sa stal náhodnou obeťou mafiánskej prestrelky. Tá jej výpoveď bola veľmi silná a veľmi mnou otriasla. Uvedomil som si, aké je dôležité, aby v tomto prípade nebol Okoličány a jeho partia prepustená na slobodu. Ak by Špeciálny súd zanikol, je to reálna situácia. Táto matka by videla vrahov svojho syna ísť na slobodu. Ubezpečil som ju, že to je pre mňa a pre KDH neprijateľné. Sľúbil som jej, že urobíme všetko pre to, aby sa tak nestalo, aby Špeciálny súd fungoval ďalej.

Spomenuli ste mítingy KDH do volieb do Európskeho parlamentu. Ako chcete získať občanov, aby išli voliť kresťanských demokratov?

Sme k nim úprimní. Spolu s kandidátmi hovoríme najmä o potrebe zachovať tradičné hodnoty aj v modernej Európe. Skloňujeme najmä význam rodiny ako základu úspešnej a kvalitnej spoločnosti. Ak máte dobré rodinné zázemie, aj v časoch krízy a problémov sa môžete o niekoho oprieť. Rovnako nám ide o ochranu života, o ochranu sociálne slabých, o podporu úplných i neúplných rodín. Chceme, aby európske štáty viac pomáhali aj zdravotne postihnutým a inak hendikepovaným ľuďom.

Na jednej strane hovoríte o tradičných hodnotách, ale dnes mnohí Slováci strácajú zamestnanie a základné sociálne istoty. Myslíte aj na nich?

Ekonomická kríza je podľa KDH predovšetkým krízou morálky. Sme presvedčení, že situáciu, ktorá je dnes, zapríčinili ľudia, ktorí zabudli na morálku a slušnosť. Môžete chcieť akokoľvek riadiť trh, mať čo najväčšie zisky, ale ak zabudnete na morálku a slušnosť, skôr či neskôr sa vám to vymkne z rúk. A to platí tak pre ekonómov ako aj pre politikov. KDH chce pomôcť všetkým, ktorí sa do problémov dostali nie svojou vinou, ale kvôli nemorálnym bankárom a politikom. Náš prvý krok je ponuka kandidátov do Európskeho parlamentu, ktorí nekradnú, neklamú, neberú to, čo patrí iným. Musíme začať od morálnych a odborne uznávaných ľudí, len tí môžu veci pohnúť dopredu.

www.verime.kdh.sk

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line