Investičná súťaž o Porsche začína už dnes

Po troch týždňoch skúšobného obchodovania môžu súťažiaci začať naostro. Od dnes počas štyroch nasledujúcich týždňov sa budú súťažiaci usilovať o čo najväčšie zhodnotenie virtuálneho vkladu 10 000 eur v snahe získať Porsche Cayman.

Po troch týždňoch skúšobného obchodovania môžu súťažiaci začať naostro. Od dnes počas štyroch nasledujúcich týždňov sa budú súťažiaci z Českej republiky a Slovenska usilovať o čo najväčšie zhodnotenie virtuálneho vkladu 10 000 eur v snahe získať Porsche Cayman.

Tri týždne mali súťažiaci čas na to, aby si otestovali obchodné stratégie. Z doterajšieho priebehu skúšobného súťaženia je zrejmé, že obchodníci uprednostňujú obchodovanie na menových pároch a komoditách, na ktorých bolo realizovaných až 59 %, resp. 31 % všetkých obchodov. Najobľúbenejším nástrojom bol euro-dolár s vyše štvrtinovým podielom na všetkých obchodoch, nasledovali ho ropa a zlato, na ktorých bol realizovaný takmer každý desiaty obchod. Najvýnosnejším inštrumentom je však zatiaľ zemný plyn, na ktorom zarobil jedným obchodom súťažiaci takmer 25 000 eur. To dokazuje, že práve menej obchodované inštrumenty sa vyznačujú vysokou volatilitou a tak ponúkajú príležitosti vysokého zhodnotenia.

1_res.jpg

Doterajšie štatistiky hovoria aj a o vysokej percentuálnej úspešnosti žien a to aj napriek tomu, že sa ich do súťaže zatiaľ prihlásilo takmer šesťkrát menej ako mužov. Ženy totiž obchodujú opatrnejšie a rozvážnejšie, čím dokazujú, že aj trpezlivosť a vyššia averzia k riziku môžu výrazným spôsobom prispieť k úspechu v súťaži. Navyše nízky počet doterajších ženských registrácií dáva ženám väčšiu príležitosť k získaniu ceny pre najlepšieho týždňového obchodníka, keďže je pre najúspešnejšiu ženu a najúspešnejšieho muža v oboch krajinách pripravené multimediálne zariadenie PDA. Počet Slovákov a Čechov v súťaži je zhruba rovnaký a tak sú šance na získanie týždňovej ceny na oboch brehoch rieky Moravy rovnaké. Absolútny víťaz súťaže, ktorý dokáže najlepšie zhodnotiť virtuálny vklad počas celého priebehu súťaže, získa od spoločnosti X-Trade Brokers luxusný automobil Porsche Cayman.

2_res.jpg

Počas troch týždňov skúšobného súťaženia vzrástol počet súťažiacich na úctyhodných 21 000 a to sa samotná súťaž ešte ani nezačala. Neskoro samozrejme nie je ani pre nových súťažiacich, ktorí až do skončenia súťaže 30. októbra majú možnosť registrovať sa na stránke spoločnosti X-Trade Brokers Slovenská Republika www.xtb.sk, na ktorej nájdu aj ďalšie informácie o súťaži. Podmienkou účasti v súťaži je dovŕšenie veku 18 rokov a české alebo slovenské občianstvo.

Všetkým súťažiacim prajeme šťastnú ruku pri investovaní a čo najväčšie zhodnotenie prostriedkov na súťažnom účte.

Tipy, kam ísť na dovolenku počas Veľkej Noci

Využívate veľkonočné voľné dni na cestovanie? Tieto destinácie sú práve v kurze.

Tablet nie je na všetko, ale v tomto dokáže zázraky

Kde sa dvaja bijú, tablet víťazí.

Recenze youtubera JeezyJ: jak dopadla autokamera Mio MiVue 785 ?

Dotykový displej, GPS, radary a řada funkcí - jak dopadne autokamera Mio MiVue 785 Touch s nekompromisním testem youtubera JeezyJ?

Test youtubera JeezyJ autokamerky MiVue 785 Touch

Burza pracovných príležitostí opäť na Stavebnej fakulte STU

Po niekoľkoročnej prestávke sa opäť konala Burza pracovných príležitostí spojená s prezentáciou stavebných firiem.