Streda, 16. október, 2019 | Meniny má Vladimíra

Kreditné karty – dostupný komfort

Nájsť správnu kartu nie je teraz nič ťažké

Výhodou kreditných kariet je pohodlie pri nakupovaní. Nijaké veľké sumy po vreckách a obavy, že ich niekto odcudzí. Potrebujete rýchlo vyriešiť nečakané platby? Siahnite po kreditnej karte. Chcete byť pánom situácie a neplatiť banke zbytočné úroky? Aby všetko fungovalo podľa vašich predstáv, potrebujete mať o svojej kreditnej karte dostatok informácií.

Pri platení kreditnou kartou klient využíva úver (kredit), ktorý nasledujúce mesiace spláca. Ide síce o pôžičku, ale o takú, ktorú možno využiť bezúročne. Ako pripomína Pavel Javorský, riaditeľ Kancelárie MasterCard Europe pre Českú republiku a Slovensko: „Oproti iným úverom, kde ste zaťažení úrokmi, sa na kreditné karty viaže výhoda bezúročného obdobia. Ak zákazník do 55 dní uhradí sumu, ktorú si vypožičal, neúčtuje mu banka nijaký úrok." Ak premýšľate, kam sa obrátiť, využite výhodu absolútnej voľnosti pri výbere bankového ústavu. Svoju kreditnú kartu si totiž nemusíte nutne zriaďovať v banke, ktorá vedie váš bežný účet. Rozhodujete sa len a len podľa výhodnosti podmienok tej-ktorej banky.

Kde sa dozvedieť viac?

Vo svete sloganov a proklamácií inklinujeme k jasnej a zrozumiteľnej správe. S tým počíta aj nová služba vyhľadávača kreditných kariet, ktorú v týchto dňoch spúšťajú na informatívnych stránkach www.kreditky.sk. Ľuďom, ktorí aktuálne uvažujú o výbere karty, môže pomôcť ucelený prehľad kreditných kariet MasterCard ponúkaných na slovenskom trhu. Platobné karty sa dajú roztriediť podľa rôznych kritérií a vzájomne porovnávať. Či už s ohľadom na bankový ústav, výšku úrokových sadzieb alebo na výšku poplatkov spojených s používaním kreditnej karty. Súčasťou je aj ponuka typov kariet, pomocou ktorých možno zbierať body a zapojiť sa tak do rôznych zľavových programov.

Prvotným zámerom spoločnosti MasterCard® pri spustení servera www.kreditky.sk bolo zábavne, účelne a zrozumiteľne previesť potenciálnych zákazníkov svetom kreditných kariet. Na krátkom príbehu z každodenného života odohrávajúcom sa v nákupnom centre alebo v cestovnej kancelárii sa tu demonštrujú situácie, keď je výhodnejšie platiť kreditnou kartou než napríklad kartou debetnou kartou alebo v hotovosti.

Do sveta výhodne s kreditnou kartou

Mnohí ľudia si možno ešte spomenú na situáciu, keď si v zahraničí chceli rezervovať hotel alebo požičať auto a nemali na to potrebné číslo kreditnej karty. Vo väčšine západných krajín totiž kreditná karta hrá rolu nášho občianskeho preukazu. Cestovanie s veľkou sumou valút navyše vyžaduje starostlivé plánovanie, a pritom sa nepovažuje za bezpečné. Ak napríklad v cudzine platíte, dosiahnete výhodnejší výmenný kurz, než keby ste peniaze menili v zmenárni. Na stránkach www.kreditky.sk nájdete informácie aj o rôznych formách poistenia vrátane úrazového a cestovného či návod, ako postupovať, keď v cudzine stratíte svoju kartu.

Aký je rozdiel medzi platobnou, debetnou a kreditnou kartou?

Platobné karty – v zásade sa delia na debetné a kreditné.

Debetné karty – ide o najbežnejší typ kariet. Ich používaním čerpáte financie z vášho bežného účtu.

Kreditné karty – nie sú viazané na bežný účet. Prostredníctvom kreditných kariet čerpáte úver alebo kredit, ktorý neskôr splácate. Jednou z hlavných výhod kreditných kariet je využitie tzv. bezúročného obdobia.

Názorné vysvetlenie rozdielov a výhod nájdete na www.kreditky.sk.

Slováci sú chlebovým národom

Slováci sú chlebovým národom a až dve tretiny z nás jedia na raňajky chlieb a pečivo.

Kedy je správny čas nasťahovať sa do novostavby?

Pozor na znečisťujúce látky v interiéri.

Ojazdené pneumatiky odovzdajte, šetríte tak životné prostredie

Trápi vás po každej sezóne otázka, čo robiť s ojazdenými gumami? Riešenie je jednoduché, vráťte ich distribútorom.