Utorok, 19. november, 2019 | Meniny má Alžbeta

Viete, že kompaktná žiarivka alebo LED diódy vám môžu ušetriť až 80 % spotreby energie?

Portál Setri.sk prináša kalkulačku, ktorá vám pomôže zistiť, koľko môžete ušetriť používaním žiariviek, halogénových alebo LED svietidiel v porovnaní s bežnými žiarovkami.

Rozmýšľate, akým spôsobom šetriť energiou vo vašej domácnosti? Jednou z možností je využívať nové, progresívne svetelné zdroje, ako sú žiarivky, halogénové žiarovky a LED diódové svietidlá. Portál o šetrení energiami www.setri.sk prináša kalkulačku, ktorá vám pomôže porovnávať spotrebu rôznych svetelných zdrojov a vyhodnocovať peňažnú úsporu.

Kalkulačka má jednoduché ovládanie a príťažlivú interaktivitu. Používateľ si určí niektorý zo zobrazovaných svetelných zdrojov na porovnanie – žiarivku, halogén či LED. Volí si aj počet svietidiel v domácnosti a sledované obdobie. Okrem počtu hodín, koľko denne v priemere sa v domácnosti svieti, má možnosť určiť jedno- či dvojtarifnú sadzbu elektriny, ktorú odoberá od spoločnosti ZSE Energia, kde je automaticky vypočítaná priemerná cena 1 kilowatthodiny.

Výsledkom je porovnanie energetickej náročnosti klasickej žiarovky a zvoleného typu svetelného zdroja. Užívateľ sa dozvie spotrebu energie, náklady na príslušný zdroj v eurách a najdôležitejší ukazovateľ pre používateľa - úsporu. Zároveň sa dozvie hlavné výhody a nevýhody zvoleného svetelného zdroja. Kalkulačka je určená všetkým, ktorých zaujíma téma šetrenia, nielen zákazníkom spoločnosti ZSE Energia.

Zdroj: www.setri.sk

Pozrite sa, ako fungujú asistenčné systémy Volkswagenu

Volkswagen Slovensko pokračuje v produkcii zaujímavých videí, ktoré odhaľujú technologickú výbavu modelov VW.

Dlhopisy a zmenky: fixný výnos 5,5 - 7 % p.a.

Výška fixného výnosu sa mení podľa výšky a dĺžky investície

Známe osobnosti prezradili, do ktorej krajiny sa nechcú vrátiť

Influenceri si v kampani O2 pripomenuli 30. výročie Nežnej revolúcie.