Viete, že kompaktná žiarivka alebo LED diódy vám môžu ušetriť až 80 % spotreby energie?

Portál Setri.sk prináša kalkulačku, ktorá vám pomôže zistiť, koľko môžete ušetriť používaním žiariviek, halogénových alebo LED svietidiel v porovnaní s bežnými žiarovkami.

Rozmýšľate, akým spôsobom šetriť energiou vo vašej domácnosti? Jednou z možností je využívať nové, progresívne svetelné zdroje, ako sú žiarivky, halogénové žiarovky a LED diódové svietidlá. Portál o šetrení energiami www.setri.sk prináša kalkulačku, ktorá vám pomôže porovnávať spotrebu rôznych svetelných zdrojov a vyhodnocovať peňažnú úsporu.

Kalkulačka má jednoduché ovládanie a príťažlivú interaktivitu. Používateľ si určí niektorý zo zobrazovaných svetelných zdrojov na porovnanie – žiarivku, halogén či LED. Volí si aj počet svietidiel v domácnosti a sledované obdobie. Okrem počtu hodín, koľko denne v priemere sa v domácnosti svieti, má možnosť určiť jedno- či dvojtarifnú sadzbu elektriny, ktorú odoberá od spoločnosti ZSE Energia, kde je automaticky vypočítaná priemerná cena 1 kilowatthodiny.

Výsledkom je porovnanie energetickej náročnosti klasickej žiarovky a zvoleného typu svetelného zdroja. Užívateľ sa dozvie spotrebu energie, náklady na príslušný zdroj v eurách a najdôležitejší ukazovateľ pre používateľa - úsporu. Zároveň sa dozvie hlavné výhody a nevýhody zvoleného svetelného zdroja. Kalkulačka je určená všetkým, ktorých zaujíma téma šetrenia, nielen zákazníkom spoločnosti ZSE Energia.

Zdroj: www.setri.sk

Tri pravidlá, na ktoré inovatívne firmy nikdy nezabúdajú

Patríte medzi firmy, ktoré vedia reagovať na zmeny a vyťažiť z nich?

Zákazníkom sme vďaka našim službám ušetrili viac ako milión eur

Už ste sa niekedy vymkli? Toto zaváhanie vás môže stáť aj 60 €.

Plánujete zmeniť lekára? Na toto sa potrebujete pripraviť

Nevyhovuje vám špecialita vo vašom obvode? Máte právo výberu.

Bývanie v Jarabinkách teraz s kuchynskou linkou v cene bytu

Ružinovské Jarabinky pomaly rastú a ubúda tiež voľných bytov. Už viac ako 2/3 majú svojich majiteľov.