Predaj filmov na filmy.sme.sk v roku 2009

Oscary® za uplynulý rok sú udelené. Smrť čaká všade a Avatar, hlavné hviezdy udeľovania cien Akadémie®, si už môžete objednať na DVD, či blu-ray. Hodnotili sme však aj my a pozreli sme sa na prvých 50 najpredávanejších filmov v roku 2009...

Čo bolo v uplynulom roku najčastejšie v objednávkach zákazníkov známeho internetového obchodu Filmy.sme.sk? Na prvých priečkach sa ocitli klasické české filmy (Babička, Ján Hus) a najmä filmy s Vlastom Burianom (Anton Špelec, ostrostřelec, Hrdinný kapitán Korkorán).

Česť slovenskej filmovej tvorby zachraňovali filmy Bathory, Červené víno a nový Jánošík.

S novou distribúciou Vinnetoua spoločnosti SME sa obnovil záujem o filmy nakrútené podľa kníh Karla Maya a trvalo sa držali na vysokých priečkach v predaji.

Filmová nostalgia jednoducho na Slovensku žije. K nej neodmysliteľne patrí aj Angelika, 30 prípadov majora Zemana, či Včielka Maja.

Vianoce sa niesli v znamení Snehulienky a siedmich trpaslíkov a iných rozprávok ako Doba ľadová 3, či stálica Tri oriešky pre Popolušku.

TOP 10:

1. Babička

2. Poklad na Striebornom jazere

3. Bathory

4. Anton Špelec, ostrostřelec

5. 30 prípadov majora Zemana – kolekcia 1. až 30. časť

6. Snehulienka a sedem trpaslíkov

7. Jánošík – pravdivá história

8. Karel May: Kompletní kolekce Vinnetou (16 DVD)

9. Červené víno I., II.

10. Angelika a sultán

Kartónové obaly, fenomén slovenského filmové trhu DVD, hrajú v objednávkach prím v počte objednávok. V obrate však sú však najúspešnejšie novinky ako 2012 a Avatar.

Čo prinesie rok 2010? Očakávame, že ťahúňom bude blu-ray technológia. Cítime už dnes, že Slováci jej dôverujú čoraz viac a radi sa rozmaznávajú vysokou kvalitou obrazu a zvuku. Filmy.sme.sk je v predaji blu-ray čoraz úspešnejší. Naším tipom je trilógia Pirátov z Karibiku, Gladiátor, komédia Návrh a pre deti G-Force.

Poľovníkom sa nestaneš, musíš sa ním narodiť!

Tobiáš Komanický začal hrať na poľovnícky roh ako 12-ročný. Dnes reprezentuje SPU v Nitre na prestížnych súťažiach trubačov.

Bratislava začína s výstavbou bulváru Mlynské nivy

Investor HB Reavis začína s celkovou rekonštrukciou ulice Mlynské nivy.

Tréningové moduly HACCP online

Na SPU v Nitre diskutovali o vytvorení HACCP tréningových modulov v oblasti bezpečnosti potravín a krmív

Kuba má záujem o spoluprácu s SPU v Nitre

Vedenie SPU v Nitre privítalo na pôde univerzity delegáciu, vedenú veľvyslankyňou Kuby na Slovensku, Yamilou Soniou Pita Montes.