Sobota, 18. september, 2021 | Meniny má EugéniaKrížovkyKrížovky

Predaj filmov na filmy.sme.sk v roku 2009

Oscary® za uplynulý rok sú udelené. Smrť čaká všade a Avatar, hlavné hviezdy udeľovania cien Akadémie®, si už môžete objednať na DVD, či blu-ray. Hodnotili sme však aj my a pozreli sme sa na prvých 50 najpredávanejších filmov v roku 2009...

Čo bolo v uplynulom roku najčastejšie v objednávkach zákazníkov známeho internetového obchodu Filmy.sme.sk? Na prvých priečkach sa ocitli klasické české filmy (Babička, Ján Hus) a najmä filmy s Vlastom Burianom (Anton Špelec, ostrostřelec, Hrdinný kapitán Korkorán).

Česť slovenskej filmovej tvorby zachraňovali filmy Bathory, Červené víno a nový Jánošík.

S novou distribúciou Vinnetoua spoločnosti SME sa obnovil záujem o filmy nakrútené podľa kníh Karla Maya a trvalo sa držali na vysokých priečkach v predaji.

Filmová nostalgia jednoducho na Slovensku žije. K nej neodmysliteľne patrí aj Angelika, 30 prípadov majora Zemana, či Včielka Maja.

Vianoce sa niesli v znamení Snehulienky a siedmich trpaslíkov a iných rozprávok ako Doba ľadová 3, či stálica Tri oriešky pre Popolušku.

TOP 10:

1. Babička

2. Poklad na Striebornom jazere

3. Bathory

4. Anton Špelec, ostrostřelec

5. 30 prípadov majora Zemana – kolekcia 1. až 30. časť

6. Snehulienka a sedem trpaslíkov

7. Jánošík – pravdivá história

8. Karel May: Kompletní kolekce Vinnetou (16 DVD)

9. Červené víno I., II.

10. Angelika a sultán

Kartónové obaly, fenomén slovenského filmové trhu DVD, hrajú v objednávkach prím v počte objednávok. V obrate však sú však najúspešnejšie novinky ako 2012 a Avatar.

Čo prinesie rok 2010? Očakávame, že ťahúňom bude blu-ray technológia. Cítime už dnes, že Slováci jej dôverujú čoraz viac a radi sa rozmaznávajú vysokou kvalitou obrazu a zvuku. Filmy.sme.sk je v predaji blu-ray čoraz úspešnejší. Naším tipom je trilógia Pirátov z Karibiku, Gladiátor, komédia Návrh a pre deti G-Force.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Moderná vila z betónu

Máme pre vás tip na stavebný materiál, s ktorým to ľahko dosiahnete.

10 h

V Bratislave mali okoloidúci možnosť ochutnať 4 druhy vegánskych bagiet, ktoré chutia ako klasické bagety so syrom a šunkou.

INZERCIA 10 h

Výsledky hlasovania verejnosti v ankete Shell Parádna jazda.

14 h
Skryť Zatvoriť reklamu