Žiarivku za žiarivku

Od novembra minulého roka to máme opäť jednoduchšie. Pri výmene starých žiariviek za nové môžeme využiť možnosť spätného odberu, ktorú nám ponúka novelizovaná podoba zákona. Predajcovi, od ktorého si kupujeme nový svetelný zdroj, môžeme odovzdať starú žiarivku, a on sa postará o jej ekologickú likvidáciu. Táto služba je bezplatná.

Od novembra 2009 vstúpila do platnosti novela Zákona o odpadoch, na základe ktorej sú predajcovia svetelných zdrojov povinní zabezpečiť spätný odber vadných alebo nesvietiacich žiariviek. Možnosť vrátiť starú nefunkčnú žiarivku pri kúpe novej má každý občan.

Platí pri tom pravidlo – kus za kus. Starý výrobok musíme do predajne priniesť kompletný. V prípade, že výrobok kompletný nebude, predajca alebo distribútor môže odmietnuť jeho prevzatie.

Separovaný zber a ekologická likvidácia osvetľovacích zariadení nie je samoúčelnou aktivitou, ale procesom, do ktorého sa postupne zapája väčšina krajín sveta. Je to naša šanca pozitívne ovplyvniť prostredie v ktorom žijeme, mieru zaťaženia prírody a ovzdušia. Kvalitu nášho života môžeme už v blízkej budúcnosti ovplyvniť predovšetkým vlastným zodpovedným konaním.

Viac informácií ako aj zoznam zberných miest a miest spätného odberu nájdete na stránke www.ekolamp.sk .

Aj staršie životné poistenie môže mať nové výhody

Poisťovňa Generali prináša klientom, ktorí v nej majú uzatvorené životné poistenie, novinku, ktorá ich určite poteší.

7 miest, kde ešte stále môžete zažiť cisárske Rakúsko

Prijmite pozvanie od Habsburgovcov.

Poistenie.sk v novom a lepšom šate

Vývoj internetových technológií, ako aj požiadavky klientov, sa stali podnetom pre vylepšenie webovej stránky Poistenie.sk.

Nukleárna magnetická rezonančná liečba znova v Košiciach

Degeneratívne zmeny sú súčasťou starnutia pohybového aparátu.