Kam vložiť peniaze, aby zarobili?

Časy, keď úrokové sadzby na termínovaných vkladoch vyskakovali do závratných výšok sú preč a finančná kríza predsa len investorom ukrojila chuť riskovať. Ako teda nechať peniaze s pokojným svedomím zarábať?

Napriek tomu, že po kritickom roku sa opäť začína do podielových fondov vracať dôvera, sú Slováci pri investovaní stále opatrní a istotu vidia najmä v štandardných termínovaných vkladoch. Obdobie, keď výnosy na nich presahovali hranicu štyroch percent, je však preč a tak sa treba poobzerať po inej alternatíve. Atraktívnym výnosom momentálne lákajú rôzne kombinované produkty, zväčša termínovaný vklad spojený s investovaním do podielových fondov .

Nedávno s takýmto produktom prišla aj Poštová banka , ktorá ponúka tzv. prémiový termínovaný vklad s viazanosťou na dobu 12 alebo 24 mesiacov. Jeho hlavným benefitom je práve už spomínaná zvýhodnená úroková sadzba . Úrokovú sadzbu až 3 % na termínovanom vklade získate, ak investujete časť peňazí do podielového fondu. Výnos z podielového fondu závisí od výkonnosti zvoleného fondu*.

V porovnaní s úročením ostatných vkladových produktov na trhu tak ide momentálne o skutočne zaujímavé zhodnotenie. Keď chcete, aby vaše peniaze zarobili a zároveň chcete mať istotu, vhodnou voľbou je práve prémiový termínovaný vklad . Získajte viac informácií a vložte svoje peniaze tam, kde sa zhodnotia.

*UPOZORNENIE: Hodnota investície v podielom fonde sa môže zvyšovať aj znižovať, nie je zaručená návratnosť pôvodne investovanej sumy.

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.