Štvrtok, 29. október, 2020 | Meniny má KláraKrížovkyKrížovky

Kam vložiť peniaze, aby zarobili?

Časy, keď úrokové sadzby na termínovaných vkladoch vyskakovali do závratných výšok sú preč a finančná kríza predsa len investorom ukrojila chuť riskovať. Ako teda nechať peniaze s pokojným svedomím zarábať?

Napriek tomu, že po kritickom roku sa opäť začína do podielových fondov vracať dôvera, sú Slováci pri investovaní stále opatrní a istotu vidia najmä v štandardných termínovaných vkladoch. Obdobie, keď výnosy na nich presahovali hranicu štyroch percent, je však preč a tak sa treba poobzerať po inej alternatíve. Atraktívnym výnosom momentálne lákajú rôzne kombinované produkty, zväčša termínovaný vklad spojený s investovaním do podielových fondov .

Nedávno s takýmto produktom prišla aj Poštová banka , ktorá ponúka tzv. prémiový termínovaný vklad s viazanosťou na dobu 12 alebo 24 mesiacov. Jeho hlavným benefitom je práve už spomínaná zvýhodnená úroková sadzba . Úrokovú sadzbu až 3 % na termínovanom vklade získate, ak investujete časť peňazí do podielového fondu. Výnos z podielového fondu závisí od výkonnosti zvoleného fondu*.

V porovnaní s úročením ostatných vkladových produktov na trhu tak ide momentálne o skutočne zaujímavé zhodnotenie. Keď chcete, aby vaše peniaze zarobili a zároveň chcete mať istotu, vhodnou voľbou je práve prémiový termínovaný vklad . Získajte viac informácií a vložte svoje peniaze tam, kde sa zhodnotia.

*UPOZORNENIE: Hodnota investície v podielom fonde sa môže zvyšovať aj znižovať, nie je zaručená návratnosť pôvodne investovanej sumy.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Nové Porsche Panamera spája nespojiteľné

Porsche ide vlastnou cestou. Dokazuje, že komfort a športová jazda sa nevylučujú, pričom nadšencov oslovuje aj ako plug-in hybrid.

Tradičná plodina zo Slovenska mizne. Čo sa deje so zemiakmi?

Dovážame nielen citrusy, ale aj zemiaky.

UNIQA preberá dôchodkové fondy AXA, pre klientov sa nič nemení

Vlastníkom AXA na Slovensku sa stala UNIQA. Pre klientov sa nič nemení. Ich úspory v dôchodkových fondoch budú v bezpečí .