Staré tlačiarne a kopírky? Zbavte sa ich čím skôr!

Vo svete informačných technológií existuje zaujímavý paradox. Počítače, monitory, operačné systémy meníme každé dva-tri roky. Chceme stále nové, rýchlejšie, výkonnejšie procesory, viac pamäte, displeje s rýchlejšou odozvou, menšie notebooky... Tlačiareň však kúpime, postavíme do rohu kancelárie a tlačíme, kým sa nepokazí. Starostlivosť o tlačiareň mnohokrát spočíva len v tom, že raz za čas vymeníme toner. Ak ani to nepomáha, odnesieme ju do servisu a po drahej oprave tlačíme ďalej. Na prvý pohľad je tento prístup efektívny – zo zariadenia vyťažíme maximum. Ale je to skutočne pravda? Je používanie zastaraného zariadenia naozaj spôsobom ako ušetriť? Nie každý napríklad vie, že stará tlačiareň spotrebuje približne toľko elektriny ako starý televízor. Prečo teda IT pracovníci vo firmách nemenia tlačiarne rovnako pravidelne ako počítače či monitory? Túto otázku sme položili Petrovi Gašparíkovi, zástupcovi spoločnosti Konica Minolta Slovakia, ktorá ročne predá takmer 50% všetkých nových multifunkčných zariadení.

Podľa našich prieskumov spoločnosti neinvestujú do nových strojov z dvoch dôvodov. Po prvé, si neuvedomujú, ako veľmi prerábajú a po druhé, nové stroje sa im zdajú ako príliš veľká investícia,“ hovorí pán Gašparík.    „V súčasnosti však našťastie existujú služby optimalizovanej tlače, vďaka ktorým na základe presných faktov a údajov vytvárame stratégie zlepšenia a dokážeme zabezpečiť zníženie nákladov a bezproblémové procesy.

Vieme napríklad vyrátať veľkosť potrebných kapacít a dokonca odhaliť neefektívne využívanie, či plytvanie materiálom zo strany zamestnancov. Súčasťou služieb je i online podpora a kompletný zákaznícky servis. Multifunkčné zariadenia v kombinácii s týmto systémom znamenajú pre každú firmu spôsob, ako dlhodobo ušetriť.“

Jedným z dôvodov, prečo firmy neinvestujú do obnovy kancelárskej techniky, je teda obava z príliš nákladnej počiatočnej investície. Riešením môže byť akcia, s ktorou v týchto dňoch prišla Konica Minolta Slovakia. Za odovzdanie starých tlačiarní, či kopíriek získate tzv. kupónovú knižku so zľavovými kupónmi v hodnote 200 € a 100 € na nákup nových zariadení. Touto cestou je možné vymeniť staré tlačiarne za nové multifunkčné zariadenia a dosiahnuť tak úsporu pri samotnom nákupe, ako aj pri následnej prevádzke.

Viac informácií: www.konicaminolta.sk

Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska

Ruské poklady sa dostali do hľadáčika cestovateľov nielen kvôli majstrovstvám.

Špeciálna príloha: Krížovky na leto

Prílohu pre všetkých, čo radi lúštia, nájdete už v piatok 20. júla v denníku SME.

Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia

Z autocentier AAA AUTO si zákazníci za prvých šesť mesiacov odviezli 41 000 vozidiel.

Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí

Dovolenka vo Vysokých Tatrách a v Liptove bude toto leto opäť výhodnejšia.