17. máj – svetový deň hypertenzie

Pod pojmom hypertenzia si predstavíme vysoký krvný tlak. Veľa ľudí má vysoký krvný tlak bez toho, aby o tom vedeli.

Pod pojmom hypertenzia si predstavíme vysoký krvný tlak. Veľa ľudí má vysoký krvný tlak bez toho, aby o tom vedeli. Vysoký krvný tlak nebolí, nemá žiadne príznaky, napriek tomu spôsobuje poškodenie tepien a životne dôležitých orgánov v tele. Preto je hypertenzia nazývaná aj tichý zabijak. Kardiovaskulárne choroby sú zodpovedné za polovicu všetkých úmrtí v Európe a zabíjajú viac ako všetky typy rakoviny spolu.

Krvný tlak je sila, ktorou krv pôsobí na tepny. Vplyvom činnosti srdca, s jeho tepom, sa krvný tlak neustále mení. Pravidelné meranie umožňuje včas odhaliť zmeny v kardiovaskulárnom systéme a predchádzať tak rizikám vzniku infarktu a ďalších chorôb. Optimálna hodnota tlaku krvi je 120/80 mmHg.

Domáce meranie sa odporúča ako preventívny prostriedok a aj ako štandardný doplnok liečby hypertenzie. Výhoda domáceho merania spočíva v tom, že si môžete tlak sledovať pravidelne v určitom čase a za normálnych každodenných podmienok. Tým sa vyhnete umelo zvýšeným hodnotám spôsobeným nervozitou v cudzom prostredí ordinácie - syndróm bieleho plášťa.

Tlakomery OMRON umožnia merať krvný tlak v domácnosti a včas odhaliť prípadné zdravotné riziko. Ak zistíte, že Váš krvný tlak sa odchyľuje od normálu, poraďte sa s lekárom. Najdôležitejšie výsledky meraní dosiahnete ráno po prebudení, pokiaľ je Váš organizmus ešte v kľude.

Japonská spoločnosť OMRON ponúka merače krvného tlaku na pažu alebo na zápästie. Prístroje sú vybavené všetkými najdôležitejšími špičkovými technológiami ako napríklad systémom IntelliSense, ktorý optimálne nafúkne manžetu v závislosti od aktuálneho tlaku pacienta (paža nie je dlho a príliš silno stláčaná). Ďalšou unikátnou technológiou je systém dvoch meracích senzorov, kontroly správneho nasadenia manžety a detekciou arytmií.

Prednosťou tlakomerov OMRON je aj veľký a prehľadný displej a ovládanie prístroja jedným tlačidlom. Viac na www.krvnytlak.sk.

Vďaka rozsiahlym a dlhodobým skúsenostiam s technológiami merania krvného tlaku ponúka Omron špičkovú kvalitu a najvyššiu klinicky overenú presnosť. 100 miliónov predaných prístrojov vo viac ako 100 krajinách od roku 1973 je toho dôkazom.

Slovákom na účtoch leží 17 miliárd. Ako ich zhodnotiť?

Investovať sa dá aj bez strachu.

S mobil bankingom nosíte banku vo vrecku

V súčasnej hektickej dobe je čas vzácnou komoditou, ktorej nemáme nazvyš.

Deti z Kľušova už vedia zachraňovať životy

Škola získala unikátny prístroj.

Vyberáme správny názov firmy

Výber vhodného a správneho názvu firmy patrí medzi prvé kroky, pred založením s.r.o.