Utorok, 19. november, 2019 | Meniny má Alžbeta

17. máj – svetový deň hypertenzie

Pod pojmom hypertenzia si predstavíme vysoký krvný tlak. Veľa ľudí má vysoký krvný tlak bez toho, aby o tom vedeli.

Pod pojmom hypertenzia si predstavíme vysoký krvný tlak. Veľa ľudí má vysoký krvný tlak bez toho, aby o tom vedeli. Vysoký krvný tlak nebolí, nemá žiadne príznaky, napriek tomu spôsobuje poškodenie tepien a životne dôležitých orgánov v tele. Preto je hypertenzia nazývaná aj tichý zabijak. Kardiovaskulárne choroby sú zodpovedné za polovicu všetkých úmrtí v Európe a zabíjajú viac ako všetky typy rakoviny spolu.

Krvný tlak je sila, ktorou krv pôsobí na tepny. Vplyvom činnosti srdca, s jeho tepom, sa krvný tlak neustále mení. Pravidelné meranie umožňuje včas odhaliť zmeny v kardiovaskulárnom systéme a predchádzať tak rizikám vzniku infarktu a ďalších chorôb. Optimálna hodnota tlaku krvi je 120/80 mmHg.

Domáce meranie sa odporúča ako preventívny prostriedok a aj ako štandardný doplnok liečby hypertenzie. Výhoda domáceho merania spočíva v tom, že si môžete tlak sledovať pravidelne v určitom čase a za normálnych každodenných podmienok. Tým sa vyhnete umelo zvýšeným hodnotám spôsobeným nervozitou v cudzom prostredí ordinácie - syndróm bieleho plášťa.

Tlakomery OMRON umožnia merať krvný tlak v domácnosti a včas odhaliť prípadné zdravotné riziko. Ak zistíte, že Váš krvný tlak sa odchyľuje od normálu, poraďte sa s lekárom. Najdôležitejšie výsledky meraní dosiahnete ráno po prebudení, pokiaľ je Váš organizmus ešte v kľude.

Japonská spoločnosť OMRON ponúka merače krvného tlaku na pažu alebo na zápästie. Prístroje sú vybavené všetkými najdôležitejšími špičkovými technológiami ako napríklad systémom IntelliSense, ktorý optimálne nafúkne manžetu v závislosti od aktuálneho tlaku pacienta (paža nie je dlho a príliš silno stláčaná). Ďalšou unikátnou technológiou je systém dvoch meracích senzorov, kontroly správneho nasadenia manžety a detekciou arytmií.

Prednosťou tlakomerov OMRON je aj veľký a prehľadný displej a ovládanie prístroja jedným tlačidlom. Viac na www.krvnytlak.sk.

Vďaka rozsiahlym a dlhodobým skúsenostiam s technológiami merania krvného tlaku ponúka Omron špičkovú kvalitu a najvyššiu klinicky overenú presnosť. 100 miliónov predaných prístrojov vo viac ako 100 krajinách od roku 1973 je toho dôkazom.

Pozrite sa, ako fungujú asistenčné systémy Volkswagenu

Volkswagen Slovensko pokračuje v produkcii zaujímavých videí, ktoré odhaľujú technologickú výbavu modelov VW.

Dlhopisy a zmenky: fixný výnos 5,5 - 7 % p.a.

Výška fixného výnosu sa mení podľa výšky a dĺžky investície

Známe osobnosti prezradili, do ktorej krajiny sa nechcú vrátiť

Influenceri si v kampani O2 pripomenuli 30. výročie Nežnej revolúcie.