Ochutnávajte a rozmaznávajte sa

To, že stále populárnejšie ružové vína nevznikajú barbarským zmiešaním červeného a bieleho, už určite viete. Ale viete aj to, na koľko spôsobov a kde všade sa rosé vyrába a prečo môže mať toľko rôznych chutí?

To, že stále populárnejšie ružové vína nevznikajú barbarským zmiešaním červeného a bieleho, už určite viete. Ale viete aj to, na koľko spôsobov a kde všade po celom svete sa rosé vyrába a vďaka čomu môže mať toľko rôznych chutí? Odpoveď určite nájdete na festivale vína WineFest, ktorý sa bude konať 27.-29. mája v priestoroch Starej Tržnice.

V posledný májový víkend už síce budú zapadať prachom všetky vlajky, ktoré dnes patria k hokejovému ošiaľu, no ak na vínach bez ohľadu na majstrovstvá hľadáte práve slovenský znak, určite neodoláte možnosti precestovať vďaka tomuto lahodnému nápoju za 60 minút celé Slovensko. Potrpíte si na slovenské tekuté zlato, ktoré popíjajú aj králi, či na výsostne slovenské novo vyšľachtené odrody ako Dunaj či Devín? Alebo radšej tradičné slovenské odrody vyrábané netradičným spôsobom? Nielen dôkladnú degustáciu, ale predovšetkým zaujímavý a podrobný výklad vám naservírujú iba na bratislavskom festivale vína.

A keď sme už pri servírovaní, tak heslo "fajnšmekrov" znie – na tvare záleží! Tí, čo sú v obraze, už dávno zabudli na klasické „červeno-biele“ delenie vínových pohárov a ich gurmánske jazýčky postupne objavujú čaro špeciálneho tvaru skla pre každú odrodu vína.

Vino.sme.sk vás pozýva na najväčší festival vína svojho druhu v histórii Slovenska. Vďaka nemu sa pod jednou strechou stretne 65 popredných vinárstiev z 15-tich krajín celého sveta. Je to jedinečná možnosť do sýtosti ochutnávať nielen viac ako 400 druhov skvelého vína, ale aj špičkovú čokoládu, najobľúbenejšiu taliansku kávu či exkluzívny čaj priamo zo srdca Paríža. A určite nevynechajte ani prehliadku popredných slovenských návrhárov vo farbách vína či výstavu exponátov poprednej aukčnej spoločnosti.

Vstupenky za predpredajovú cenu 19 Eur si môžete kúpiť na stránke listky.sme.sk. V cene sú zahrnuté degustácie počas celého dňa, a ako darček získate 20 % zľavu pri objednávke vína na mieste a kupón v hodnote 10 € pre nákup vína v e-shope.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  7. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  4. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  7. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  8. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 704
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 529
  3. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 16 155
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 747
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 005
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 9 838
  7. McDonald's reštaurácia Košice Jazero ukončuje svoju prevádzku 7 810
  8. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 549
SkryťVypnúť reklamu

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.

INZERCIA 1 h

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.

INZERCIA 15 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.

23 h
SkryťZatvoriť reklamu