Utorok, 19. november, 2019 | Meniny má Alžbeta

Ochutnávajte a rozmaznávajte sa

To, že stále populárnejšie ružové vína nevznikajú barbarským zmiešaním červeného a bieleho, už určite viete. Ale viete aj to, na koľko spôsobov a kde všade sa rosé vyrába a prečo môže mať toľko rôznych chutí?

To, že stále populárnejšie ružové vína nevznikajú barbarským zmiešaním červeného a bieleho, už určite viete. Ale viete aj to, na koľko spôsobov a kde všade po celom svete sa rosé vyrába a vďaka čomu môže mať toľko rôznych chutí? Odpoveď určite nájdete na festivale vína WineFest, ktorý sa bude konať 27.-29. mája v priestoroch Starej Tržnice.

V posledný májový víkend už síce budú zapadať prachom všetky vlajky, ktoré dnes patria k hokejovému ošiaľu, no ak na vínach bez ohľadu na majstrovstvá hľadáte práve slovenský znak, určite neodoláte možnosti precestovať vďaka tomuto lahodnému nápoju za 60 minút celé Slovensko. Potrpíte si na slovenské tekuté zlato, ktoré popíjajú aj králi, či na výsostne slovenské novo vyšľachtené odrody ako Dunaj či Devín? Alebo radšej tradičné slovenské odrody vyrábané netradičným spôsobom? Nielen dôkladnú degustáciu, ale predovšetkým zaujímavý a podrobný výklad vám naservírujú iba na bratislavskom festivale vína.

A keď sme už pri servírovaní, tak heslo "fajnšmekrov" znie – na tvare záleží! Tí, čo sú v obraze, už dávno zabudli na klasické „červeno-biele“ delenie vínových pohárov a ich gurmánske jazýčky postupne objavujú čaro špeciálneho tvaru skla pre každú odrodu vína.

Vino.sme.sk vás pozýva na najväčší festival vína svojho druhu v histórii Slovenska. Vďaka nemu sa pod jednou strechou stretne 65 popredných vinárstiev z 15-tich krajín celého sveta. Je to jedinečná možnosť do sýtosti ochutnávať nielen viac ako 400 druhov skvelého vína, ale aj špičkovú čokoládu, najobľúbenejšiu taliansku kávu či exkluzívny čaj priamo zo srdca Paríža. A určite nevynechajte ani prehliadku popredných slovenských návrhárov vo farbách vína či výstavu exponátov poprednej aukčnej spoločnosti.

Vstupenky za predpredajovú cenu 19 Eur si môžete kúpiť na stránke listky.sme.sk. V cene sú zahrnuté degustácie počas celého dňa, a ako darček získate 20 % zľavu pri objednávke vína na mieste a kupón v hodnote 10 € pre nákup vína v e-shope.

Pozrite sa, ako fungujú asistenčné systémy Volkswagenu

Volkswagen Slovensko pokračuje v produkcii zaujímavých videí, ktoré odhaľujú technologickú výbavu modelov VW.

Dlhopisy a zmenky: fixný výnos 5,5 - 7 % p.a.

Výška fixného výnosu sa mení podľa výšky a dĺžky investície

Známe osobnosti prezradili, do ktorej krajiny sa nechcú vrátiť

Influenceri si v kampani O2 pripomenuli 30. výročie Nežnej revolúcie.