Kúpa nábytku podlieha pravidlám

Zdá sa, že aj taká komodita, ako je nábytok bude v budúcnosti podliehať pri kúpe istým pravidlám. Zákazníci by si mali teda vopred rozmyslieť, čo, kedy a ako budú kupovať.

V minulosti bolo bežné, že ak jeden kus nábytku doslúžil, majiteľ ho vyhodil a namiesto neho si v najbližšej predajni zakúpil nový, bez ohľadu na to, či sa mu táto investícia dlhodobo oplatila, alebo nie. Nábytok totiž nie je tovarom dennej spotreby, ako napríklad potraviny, alebo oblečenie. Zatiaľ čo tieto produkty môžeme ľahko a pri pomerne nízkych nákladoch vymeniť za iné, ak nespĺňajú naše očakávania, nábytok je trvalou hodnotou, ktorá vyjadruje nielen náš štýl a postoj k životu, ale do veľkej miery ovplyvňuje náš každodenný život.

Priamo úmerne s tým, ako sa v súčasnosti mení životný štýl z pasívneho na proaktívny a spotrebiteľ je denne bombardovaný veľkým množstvom informácií, ponúk a je postavený pred situácie, v ktorých sa musí rýchlo rozhodnúť, sa zvyšuje aj pravdepodobnosť prijatia nesprávneho rozhodnutia. Ako príklad si môžeme vziať situáciu, keď si má zákazník vybrať medzi dvoma druhmi tovaru. V súčasnosti nie je problém na internete pomocou pár kliknutí objednať to, čo sa nám páči, ale strácame schopnosť racionálneho výberu tovaru, ktorý spĺňa aj iné kritériá ako pozitívny prvý dojem. Takým tovarom je práve nový nábytok. Ako si ho teda správne vyberať? Dodržiavanie niekoľkých pravidiel kúpy nábytku by spotrebiteľovi malo zabezpečiť výhodu pripravenosti pri kúpe nového nábytku.

Kupujme len od overených výrobcov

Nový nábytok si väčšinou kupujeme od firiem , ktoré ho sprostredkúvajú a nie priamo od výrobcu. Je preto potrebné overiť si s akými výrobcami, nami vybraný, predajca spolupracuje. Ak sú to etablované a dlhodobo fungujúce značky, môžeme očakávať, že nábytok, ktorý kúpime bude nielen vyhovovať našim praktickým a estetickým požiadavkám, ale bude aj kvalitne vyrobený a dlhodobo funkčný.

Nekupujme nábytok na jedno použitie

Nábytok nie je komodita, ktorú používame rok alebo dva. Najmä v dnešnej ekonomickej situácii si je potrebné uvedomiť, že skrinka, alebo posteľ budú tvoriť súčasť našej domácnosti dlhú dobu. Mali by sme preto vyberať taký nábytok, ktorý má schopnosť prispôsobiť sa našim zmeneným rodinným, alebo bytovým pomerom. Dnešným trendom je využívanie sektorového typu nábytku, teda takého, ktorý je ľahko prestaviteľný. Príklady, ako takýto nábytok vyzerá môžeme nájsť napríklad v sekcii nabytok.sme.sk

Kupujme nábytok, ktorý nás bude reprezentovať

Ak si uvedomujeme, že typ nábytku, ktorý si do našej domácnosti zvolíme, do veľkej miery vypovedá o tom, kým sme, je potrebné mať možnosť vybrať si medzi viacerými farebnými, alebo dizajnovými variáciami jedného typu. Nikto si predsa neželá byť v pozícii, kedy si musí vybrať medzi tým, čo sa mu páči a tým čo skutočne potrebuje.

Zbytočne nečakajme

Mali by sme si vyberať takého predajcu, ktorý má vo svojej ponuke uvedené, či a kedy, je nami vybraný kus nábytku dostupný, ako je tomu napríklad v sekcii nabytok.sme.sk. Predídeme tak nepríjemnostiam s dlhými čakacími lehotami, alebo nedostupným tovarom.

Zbytočne neplaťme

Odrazom toho, akú dôležitú úlohu plní nábytok v našom živote je, bohužiaľ, aj cena akú zaňho v klasických kamenných obchodoch zaplatíme. Výhodou nákupu cez sekciu nabytok.sme.sk je fakt, že ponúkané kusy nábytku je možné nájsť a ľahko identifikovať aj v klasických obchodoch, čo nám ponúka možnosť overiť si jeho vlastnosti takpovediac na vlastnej koži ešte predtým, ako sa ho rozhodneme zakúpiť.

Kúpa nábytku nie je momentálnou záležitosťou, ale niečím na čo sa treba dôkladne pripraviť, inak nemusíme byť s výsledkom spokojný, aj keď sme naň vynaložili nemalé finančné prostriedky. Na druhej strane, dnešná doba si vyžaduje flexibilný prístup k nákupu aj takých komodít ako je nábytok. Priesečník týchto, zdanlivo protirečivých, požiadaviek predstavuje sumár služieb na portáli nabytok.sme.sk .

(PR)

Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska

Ruské poklady sa dostali do hľadáčika cestovateľov nielen kvôli majstrovstvám.

Špeciálna príloha: Krížovky na leto

Prílohu pre všetkých, čo radi lúštia, nájdete už v piatok 20. júla v denníku SME.

Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia

Z autocentier AAA AUTO si zákazníci za prvých šesť mesiacov odviezli 41 000 vozidiel.

Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí

Dovolenka vo Vysokých Tatrách a v Liptove bude toto leto opäť výhodnejšia.