Pondelok, 6. apríl, 2020 | Meniny má Irena

Vďaka svojim obyvateľom sa Petržalka zazelená

V Petržalke pribudne zeleň, ktorú v súťaži Orangeu pre svoju mestskú časť vyhrali obyvatelia za svoje ekologické aktivity.

Minulý rok dostali obyvatelia celého Slovenska možnosť zapojiť sa do súťaže Zeleň pre mesto. Vďaka eko aktivitám ako je aktivácia elektronickej faktúry, odovzdanie starého či nepoužívaného mobilu a podobným, mohli v predajniach Orangeu zbierať body, za ktoré potom víťazné mestá získali novú zeleň. Jedným zo šiestich víťazov sa stala aj bratislavská Petržalka. Preto už tento utorok pribudne vo vnútrobloku na Jungmannovej ulici v Bratislave zeleň, ktorá bude obyvateľom za ich ekologické skutky skrášľovať okolie, kde žijú. Ak to chcete vidieť na vlastné oči, príďte sa v utorok 4. mája o 14:00 hodine pozrieť, ako sa vybraná lokalita nanovo zazelená. Výhru – až 3 300 eur na zeleň pre víťazné mesto venovala spoločnosť Orange. Aj tento projekt je súčasťou množstva dlhodobých aktivít, vďaka ktorým bol Orange už po tretíkrát vo svojej histórii ocenený ako spoločensky najzodpovednejšia firma na Slovensku - stal sa držiteľom Hlavnej ceny Via bona Slovakia pre veľké podniky za komplexný prístup k zodpovednému podnikaniu.

Sú vaše deti teraz viac na nete?Zoberte ich na www.detinanete.sk

Je to tak, momentálne sa podstatná časť bežných aktivít detí presunula do online prostredia.

Pri kúpe klimatizácie sa oplatí poznať aj druhý názor

Ak ste si už nechali vypracovať jednu ponuku, využite možnosť získať aj druhý názor od odborníkov. Jednoducho, online a zadarmo.

V centre Košíc vyrastá eco-friendly biznis centrum

Splachuje sa podzemnou vodou, vzduch filtrujú a merajú jeho kvalitu.