Pripnite si narcis už 15. krát!

V piatok, 15. apríla 2011, stretnete v uliciach miest a obcí Slovenska už po pätnástykrát dobrovoľníkov Ligy proti rakovine, ktorí Vás oslovia, aby Vám pripli narcis – kvet symbolizujúci Deň narcisov, ale zároveň symbolizujúci spolupatričnosť a pomoc v boji proti rakovine.

Ak si v tento deň pripnete na svoj odev narcis, podporíte myšlienku Dňa narcisov - jedinej verejno-prospešnej zbierky Ligy proti rakovine. Ak prispejete i finančne, akýkoľvek Váš dobrovoľný finančný príspevok umožní Lige proti rakovine realizovať projekty a programy v prospech onkologických pacientov, pôsobiť v oblasti vzdelávania mladých i v oblasti prevencie.

Práve v piatok - 15. apríla 2011, sa bude v uliciach miest a obcí pohybovať celkovo 16 114 dobrovoľníkov označených špeciálnymi identifikátormi v podobe bieleho odznaku so žltým narcisom a nápisom Deň narcisov 2011, www.lpr.sk. Na odznaku je číslo dobrovoľníka a označenie „dobrovoľník“. Druhým identifikačným znakom je biela papierová pokladnička potlačená motívom narcisu s červeno-čiernymi grafickými prvkami, logom Ligy proti rakovine a dátumom 15. apríl 2011 Deň narcisov. Jednotlivé identifikačné prvky dobrovoľníkov sa každý rok menia, aby sa eliminovala možnosť zneužitia zbierky. Prosíme, všímajte si ich. J

Deň narcisov je možné podporiť:

• dobrovoľným finančným príspevkom na účet zbierky č. 2629740400/1100,
  • dobrovoľným finančným príspevkom do pokladničiek dobrovoľníkov priamo v deň zbierky – 15. apríla 2011,
  • zaslaním prázdnej SMS* na číslo 848 v sieti všetkých mobilných operátorov v termíne od 4. do 18. apríla 2011.

* Cena 1 SMS je 2 €. Operátori odvedú na zbierku celú túto sumu a samotné zaslanie SMS zákazníkovi nespoplatňujú.

Ku konkrétnym formám pomoci realizovaným alebo financovaným práve z výnosu Dňa narcisov patria Centrá pomoci Ligy proti rakovine, Linka pomoci a poradenská služba, ubytovacie zariadenia pre rodičov hospitalizovaných detských onkologických pacientov, rekondičné pobyty pre dospelých onkologických pacientov, edukačné a informačné materiály pre širokú verejnosť, vzdelávanie mladej generácie v oblasti prevencie vo forme projektu Onkologická výchova, tábory pre detských onkologických pacientov. Nezanedbateľná je aj podpora zdravotníckych a nemocničných zariadení, hospicov či paliatívnych oddelení nemocníc i podpora klinických a výskumných projektov.

O výnose a použití finančných prostriedkov vyzbieraných počas 15. ročníka Dňa narcisov sa môžete informovať počas celého roka na www.lpr.sk, informácie o aktuálnom ročníku Dňa narcisov po jeho vyhodnotení a zaslaní vyúčtovania na MV SR poskytneme celej verejnosti prostredníctvom inzercie v dennej tlači, letáčikov a PR článkov. Ďakujeme!

www.lpr.sk alebo www.facebook.com/ligaprotirakovine

Slováci sa pripravujú o stovky až tisícky eur

Ako tomu predísť?

Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre

Ak ide o turizmus, môžeme sa od Maďarska učiť.

Na čo dbať pri výbere nehnuteľnosti? Tu je niekoľko rád

Zhrnuli sme niekoľko kritérií, ktoré Vám pomôžu urobiť si názor o ponukách.

Mobil banking VÚB opäť bližšie k najlepšej bankovej aplikácii

Viete si predstaviť banku otvorenú 24 hodín denne a 7 dní v týždni?