Všetky hypotekárne úvery nie sú rovnaké

V súčasnej dobe sa trh s hypotekárnymi úvermi opäť rozbehol. Klientov lákajú nižšie ceny nehnuteľností, no predovšetkým nízke úrokové sadzby.

Viac v rozhovore s Monikou Kohútovou, členkou predstavenstva a riaditeľkou Divízie retailového bankovníctva UniCredit Bank.

Aké zložky tvoria úrokovú sadzbu od UniCredit Bank?

Transparentná úroková sadzba sa skladá z trhového Euriboru, čo je trhová úroková sadzba pre úvery a zo štartovacej bankovej marže. Túto maržu banka každých 6 mesiacov postupne znižuje až na minimálnu hodnotu, ktorá ostáva platná až do konca splatnosti úveru.

Ukážka výpočtu:

Banka znižuje maržu každých 6 mesiacov o 0,15 % p. a. až na minimálnu hodnotu, ktorá je aktuálne 2 %. Pri aktuálnej hodnote 6M Euriboru 1,37 % p. a. a štartovacej marže banky 2,80 % p. a., dostáva klient úrokovú sadzbu na svoj úver vo výške 4,17% p. a..

Pre klientov je tak zachovaný princíp férovosti.. Klient si vie vypočítať a kontrolovať výslednú úrokovú sadzbu svojho úveru. Nemusí sa tak ako pri pravidelnej fixácii obávať, aké „prekvapenie“ mu banka pripraví. Banka sa takto vzdáva možnosti meniť výšku úrokovej sadzby jednostranne na základe vlastného rozhodnutia.

Momentálne ste odštartovali kampaň, ktorá ponúka transparentnej splátky aj ďalšie výhody.

Klienti, ktorí požiadajú o hypoúver s klesajúcou maržou do 31. marca 2011, budú automatický zaradení do žrebovania o letenky , ubytovanie a lístky na finále UEFA Champions League v máji 2011 v Londýne.

Ďalšie benefity, ktoré ponúkame:

• 100 % - ná zľava z poplatku za poskytnutie úveru,
  • financovanie až do 100 % z hodnoty zabezpečenia,
  • schválenie úveru do 48 hodín od podania kompletnej žiadosti,
  • kreditná karta VISA Classic Sphere poskytujúca zľavy v rôznych obchodoch s 50 % zľavou na 1 rok,
  • výhodné poistenie splátok úveru prostredníctvom ERGO životnej poisťovne priamo v pobočke banky,
  • možnosť zmeniť typ úrokovej sadzby 1 x počas úverového vzťahu úplne bez poplatku,
  • možnosť raz ročne predčasne splatiť 20 % z výšky úveru úplne bez poplatku v deň výročia čerpania úveru.

Viac sa dozviete na www.unicreditbank.sk

Poľovníkom sa nestaneš, musíš sa ním narodiť!

Tobiáš Komanický začal hrať na poľovnícky roh ako 12-ročný. Dnes reprezentuje SPU v Nitre na prestížnych súťažiach trubačov.

Bratislava začína s výstavbou bulváru Mlynské nivy

Investor HB Reavis začína s celkovou rekonštrukciou ulice Mlynské nivy.

Tréningové moduly HACCP online

Na SPU v Nitre diskutovali o vytvorení HACCP tréningových modulov v oblasti bezpečnosti potravín a krmív

Kuba má záujem o spoluprácu s SPU v Nitre

Vedenie SPU v Nitre privítalo na pôde univerzity delegáciu, vedenú veľvyslankyňou Kuby na Slovensku, Yamilou Soniou Pita Montes.