Smer udáva ZUNO

Nová direct banka ZUNO už krátko po vstupe na trh vyvolala rozruch. Smer udáva ZUNO kvôli neustálemu zvyšovaniu úrokov. Viaceré strany s týmto postupom súhlasia. ZUNO to chce všetkým vrátiť aj s úrokmi.

BRATISLAVA. Po niekoľkonásobnom zvyšovaní úrokových sadzieb pri väčšine svojich sporiacich produktov ZUNO nedávno predstavilo nové termínované vklady, vďaka ktorým môžete v banke získať najvyšší úrok na trhu. Posledná novinka v podobe vkladu na 3 roky prináša zhodnocovanie vašich úspor úrokom až 4 % ročne. Takýto úrok v súčasnosti v slovenských bankách nezískate. A to ani pri termínovaných vkladoch s ešte dlhšou viazanosťou.

Ak chcete svoje peniaze zaviazať na kratší čas a mať pritom stále nadštandardné úročenie, oplatí sa vám vklad na 2 roky s úrokom 3,5 % ročne. Ďalšou možnosťou je ročný vklad s úrokom 2,8 %. Banka má vo svojej ponuke aj iné vklady s ešte kratšou viazanosťou a atraktívnymi úrokmi. Aktuálne prvenstvo ZUNO v tomto smere potvrdzuje aj článok nezávislého analytika portálu FinancnaHitparada.sk Maroša Ovčarika pod názvom Rebríček termínovaných vkladov vedie ZUNO. Smer v slovenskom bankovom sektore teda v súčasnosti udáva jednoznačne ZUNO.

Najväčšej obľube sa však v ZUNO stále teší sporiaci účet bez viazanosti a povinných minimálnych vkladov. Ponúka ho síce viacero bánk na našom trhu, avšak v ZUNO pri tomto type produktu získate úrok až 1,8 % ročne. Ten prevyšuje úročenie ročných termínovaných vkladov v mnohých kamenných bankách.

Toto rozhodnutie banky hodnotia pozitívne nielen nazávislí analytici a médiá. Na oficiálnej stránke ZUNO na Facebooku nájdete aj pozitívne reakcie fanúšikov a klientov typu: “Zvyseny urok na sporeni to sa mi paci...myslim,ze to je vyzva aj pre ostatne banky...Vyborne Zuno, len tak dalej :D ...1.8% na sporeni bez vypovednej lehoty nema konkurenciu na Slovensku...Thumbs UP!

Podľa hovorcu ZUNO Mareka Michlíka sú vysoké úroky dlhodobou stratégiou banky. „Zaviazali sme sa ponúkať vyššie úroky ako kamenné banky, a to aj plníme. Úroky v ZUNO patria od nášho vstupu na trh medzi najvyššie. Navyše, všetkým klientom otvárame bežný účet za 0 €, ku ktorému môžu bezplatne získať aj platobnú kartu. A to bez toho, aby museli navštíviť banku, keďže všetko potrebné vybavia cez internet,“ uzatvára M. Michlík.

Slovákom na účtoch leží 17 miliárd. Ako ich zhodnotiť?

Investovať sa dá aj bez strachu.

S mobil bankingom nosíte banku vo vrecku

V súčasnej hektickej dobe je čas vzácnou komoditou, ktorej nemáme nazvyš.

Deti z Kľušova už vedia zachraňovať životy

Škola získala unikátny prístroj.

Vyberáme správny názov firmy

Výber vhodného a správneho názvu firmy patrí medzi prvé kroky, pred založením s.r.o.