Nové Office Centrum Jarošova sa otvára nájomcom

• GTC prinieslo Bratislave nových 11tisíc metrov štvorcových kancelárskych priestorov
  • Prví nájomcovia sa už sťahujú
  • O vysokú kvalitu v štandarde B je záujem

Globe Trade Centre S.A. (GTC), jeden z najväčších developerov obchodných centier, rezidenčných a administratívnych nehnuteľností v regióne ukončil rozsiahlu rekonštrukciu objektu starej pošty na Jarošovej ulici v Bratislave. V týchto dňoch sa do moderných, nových priestorov sťahujú už prví nájomcovia - spoločnosti Softec a Nemetschek Slovensko.

Budovu na Jarošovej ulici investor do svojho portfólia získal v polovici roku 2008. Spoločnosť ju projektovo a stavebne podrobila rozsiahlej úprave. Rekonštrukcia, ktorá sa začala začiatkom minulého roku, tak na bratislavský trh administratívnych nehnuteľností prináša 11-tisíc metrov štvorcových kancelárskej plochy v kategórii B. Záujemcov oslovuje vysokou úrovňou realizácie, sofistikovaným systémom vykurovania a chladenia (VRV) približujúcu budovu až k štandardu A, rovnako ako polohou v širšom centre Bratislavy a zároveń atraktívnou cenovou úrovňou. Rozšírené parkovacie možnosti v novom samostatnom podzemnom parkovacom dome, ako aj využitie suterénu na skladovanie, fitness, priestory pre obchody a služby v prízemí (coffee shop, kaviareň, pošta a ďalšie), reprezentatívna vstupná lobby, konferenčná miestnosť pre nájomcov vysokú úroveň tohto administratívneho centra ešte podčiarkujú.

Budova je architektonicky ideálne navrhnutá pre kancelárske účely. Umožňuje efektívne využitie priestorov. „Pokiaľ si klient neželá veľkoplošné kancelárie a chce priestor členiť na menšie jednotky alebo kombináciu, nevznikajú tu žiadne hluché miesta, čo v prípade mnohých iných budov s odlišným pôdorysom nie je možné.“ – zdôrazňuje Shalom Mor, Country Manager GTC pre Slovensko a dodáva: „Klienti tiež oceňujú umiestnenie i rozlohu vnútorného jadra s výťahmi a sociálnym zázemím. Je umiestnené v strede a prístupné z každej strany.“

Z analýz poradenskej spoločnosti CB Richard Ellis (CBRE), s ktorou investor, spoločnosť GTC spolupracuje pri obsadzovaní priestorov vyplýva, že vlani bolo na bratislavskom trhu len 490-tisíc metrov štvorcových administratívnych priestorov kategórie B a ich neobsadenosť sa pohybovala len niečo vyše 6 %. Shalom Mor hovorí, že „záujem potenciálnych nájomcov o OC Jarošova len potvrdzuje dopyt po kvalitných administratívnych priestoroch za rozumné ceny.“

Nové moderné kancelárie na Jarošovej ulici svojou vybavenosťou i parkovacím domom už prvých nájomcov oslovili. Do nových priestorov sa sťahujú v týchto dňoch a s ďalšími sa rokuje.

„Vidíme, že sa oživenie na trhoch administratívnych a priemyselných nehnuteľností v západnej Európe prenáša aj na náš trh. Dnes už môžeme skonštatovať lepšie výsledky prenájmov oproti roku minulému.“, podčiarkuje Shalom Mor.

Nezabudnite na sporenie na dôchodok! Ušetríte na daniach

Ak si sporíte na dôchodok v DDS, každý rok môžete ušetriť v daňovom priznaní.

Nestíhate nakupovať darčeky?

Darujte svojim najbližším Ročné predplatné SME.sk

Riešenie kolízií áut - exkluzivní autokamera MiVue 766 WiFi

Mio MiVue 766 Wifi zaznamená jízdu senzorem Sony a s GPS, upozorní na nehody, má dotykový displej, upozornění na radary ad. funkce

Venujte na Vianoce darček plný informácií!

Darujte svojim najbližším hodnotné informácie po celý rok s predplatným SME.sk