Žiarivku za žiarivku

Už vyše roka to máme opäť jednoduchšie. Pri výmene starých žiariviek za nové môžeme využiť možnosť spätného odberu, ktorú nám ponúka novelizovaná podoba Zákona o odpadoch.

Predajcovi, od ktorého si kupujeme nový svetelný zdroj, môžeme odovzdať starú žiarivku, a on sa postará o jej ekologickú likvidáciu.

Táto služba je bezplatná.

Od novembra 2009 vstúpila do platnosti novela Zákona o odpadoch, na základe ktorej sú predajcovia svetelných zdrojov povinní zabezpečiť spätný odber vadných alebo nesvietiacich žiariviek. Možnosť vrátiť starú nefunkčnú žiarivku pri kúpe novej má každý občan.

Platí pri tom pravidlo – kus za kus. Starý výrobok musíme do predajne priniesť kompletný. V prípade, že výrobok kompletný nebude, predajca alebo distribútor môže odmietnuť jeho prevzatie.

Separovaný zber a ekologická likvidácia osvetľovacích zariadení nie je samoúčelnou aktivitou, ale procesom, do ktorého sa postupne zapája väčšina krajín sveta. Je to naša šanca pozitívne ovplyvniť prostredie v ktorom žijeme, mieru zaťaženia prírody a ovzdušia. Kvalitu nášho života môžeme už v blízkej budúcnosti ovplyvniť predovšetkým vlastným zodpovedným konaním.

Viac informácií ako aj zoznam zberných miest a miest spätného odberu nájdete na stránke www.ekolamp.sk .

Aj staršie životné poistenie môže mať nové výhody

Poisťovňa Generali prináša klientom, ktorí v nej majú uzatvorené životné poistenie, novinku, ktorá ich určite poteší.

7 miest, kde ešte stále môžete zažiť cisárske Rakúsko

Prijmite pozvanie od Habsburgovcov.

Poistenie.sk v novom a lepšom šate

Vývoj internetových technológií, ako aj požiadavky klientov, sa stali podnetom pre vylepšenie webovej stránky Poistenie.sk.

Nukleárna magnetická rezonančná liečba znova v Košiciach

Degeneratívne zmeny sú súčasťou starnutia pohybového aparátu.