Hlasujte a vyhrajte stoličku SpinaliS!

Jednou z cien v hlasovaní verejnosti o najlepší finančný produkt je stolička s pohyblivým sedadlom. Sedenie na nej vytvára podobný efekt ako sedenie na fitlopte, na rozdiel od fitlopty je však na nej možné sedieť dlhodobo.

Pri komunikácii hlasovania verejnosti, ktoré prebieha na www.zlataminca.sme.sk, predstavujeme primárne hlavnú cenu - zájazd do Dominikánskej republiky pre dve osoby. Dnes chceme predstaviť ďalšiu cenu, ktorá nie je na Slovensku príliš známa a ktorej budúci majiteľ bude vylosovaný v januári 2011.

Zdravotná stolička SpinaliS Hacker je certifikovanou zdravotnou pomôckou v hodnote 677 eur. Jej hlavnou výhodou je sedadlo umiestnené na pružine, ktoré sa nakláňa do všetkých strán, čím umožňuje aktívny pohyb podobne ako na fitlopte. Užívateľ musí neustále udržiavať rovnováhu, čím účinne posilňuje chrbtové a brušné svaly. Na rozdiel od fitlopty má však stolička SpinaliS pevnú chrbtovú opierku a opierky rúk a kombinuje tak výhody fitlopty a pohodlnej kancelárskej stoličky, preto je určená na celodenné sedenie.

Nejde o stoličku, ktorá umožní pohodlne sa rozvaliť, naopak núti človeka sedieť vzpriamene. Na rozdiel od statického sedenia na klasických kancelárskych stoličkách však na stoličkách SpinaliS nedochádza k nerovnomernému preťažovaniu určitých úsekov chrbtice a tuhnutiu svalov.

Na stoličku SpinaliS si užívateľ zo začiatku musí privyknúť, prvé dni môže pocítiť svaly, ktoré pri sedení na klasickej kancelárskej stoličke nevyužíval, ale za pár dní sa telo na aktívny pohyb adaptuje.

Spolupracujeme s riaditeľom jednej slovenskej reklamnej agentúry, ktorý na stoličke SpinaliS sedáva už roky. Je to človek, ktorého živí grafický dizajn a za monitorom počítača strávi väčšinu svojho pracovného času. I on patrí k tisícom spokojných užívateľov a rovnako ju chceme ponúknuť aj vám, hlasujúcim v hlasovaní verejnosti. Prečo by raz nemohla dať Zlatá minca tip na niečo, čo síce nie je finančný produkt, ale napriek tomu je to zaujímavé a užitočné?

Viac o stoličke SpinaliS Hacker tu.

Jiří Ščobák Media Project Agency, organizátor Zlatej mince

Stavebná fakulta STU má učebňu na 3D tlač a virtuálnu realitu

Spoločnosť Penta Real Estate odovzdala Stavebnej fakulte STUv Bratislave 3D tlačiarne a zariadenia virtuálnej reality

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.

Hovoriaci systém priblíži zrakovo znevýhodneným expozíciu múzea

Košice sú o krok bližšie k vízii smart city vďaka aplikácii Sám v múzeu.

Slovensko spieva koledy

Týždenníky MY pripravujú druhé pokračovanie predvianočnej kampane v desiatkach mestách a obciach na Slovensku.