Imunita a jej aktívna podpora

Znova je tu čas, keď sa čoraz častejšie skloňuje slovo imunita. V tomto ročnom období na nás útočia najmä respiračné a zápalové ochorenia, pričom mnohým z nich sa dá predísť posilnením imunitného systému.

Znova je tu čas, keď sa čoraz častejšie skloňuje slovo imunita. V tomto ročnom období na nás útočia najmä respiračné a zápalové ochorenia, pričom  mnohým z nich sa dá predísť posilnením imunitného systému.

Imunita - obranná línia organizmu

Lekári definujú pojem imunita ako odolnosť organizmu voči najrôznejším ochoreniam. Je to schopnosť organizmu vytvárať základnú obrannú líniu nielen proti väčšine choroboplodných mikroorganizmov, ale napríklad aj proti nádorovému bujneniu v ľudskom tele. Imunitný systém tvorí súbor buniek a orgánov, ktoré spolupracujú na obrane organizmu proti cudzorodým látkam. Základom jeho funkcie je zložitá a dynamická komunikačná sieť, ktorá spolu s nervovým, srdcovým, pohybovým a tráviacim systémom zaisťuje harmonickú činnosť organizmu ako celku. Keď sa imunitné bunky stretnú s cudzou látkou, začnú produkovať na obranu chemické látky. Tie umožňujú bunkám regulovať svoj vlastný rast a správanie, zmobilizovať ďalšie bunky a nasmerovať ich na problematické, postihnuté miesta. Ak imunita zlyhá, alebo je oslabená, môžeme ochorieť - časté sú prechladnutia, chrípka, alergia, zápal kĺbov (artritída), no aj rakovina.

Ako imunitu podporiť

Podporu imunity zabezpečí najmä otužovanie, aktívny šport a správna výživa. Pre ľudí, ktorí so zdravotných či iných dôvodov nemôžu športové či otužovacie činnosti prirodzene vykonávať, je tu pomoc vo forme výživových doplnkov. Tieto produkty sú dostupné v lekárňach a pri ochorení, alebo oslabenom imunitnom systéme efektívne pomôžu imunitného systému znovu nadobudnúť optimálny a vyvážený stav.

Ako získať prípravky na posilnenie imunity bez cestovania a čakania

Viac produktov na podporu imunity, ale aj množstvo iných prípravkov pre zdravie nájdete v internetovej lekárni lekaren.sme.sk, ktorá ponúka viac než dve tisícky voľnopredajných liekov a zdravotných pomôcok pre udržanie či prinavrátenie strateného  zdravia. Za internetovou lekárňou lekaren.sme.sk stojí tím odborníkov, kedykoľvek pripravený zodpovedať Vaše otázky. Zásoby našej „kamennej" lekárne nám dovoľujú reagovať na objednávky promptne a v čo najkratšom čase ich doručiť na adresu, ktorú si zadáte v objednávkovom systéme lekaren.sme.sk. Lieky si tak môžete vyzdvihnúť v pohodlí domova alebo i v práci.

Pre podporu imunity lekaren.sme.sk odporúča:

Wobenzym 800 tbl + kniha zdarma, Imunoglukan + čaj zdarma,

Hliva ustricová 60+30 tbl zdarma, B17 Apricarc

(PR)

Vedecká rada k 80. výročiu SvF STU v Bratislave

Vedecká rada k 80. výročiu začatia výučby v stavebníctve a geodézii

Stavebná fakulta STU má učebňu na 3D tlač a virtuálnu realitu

Spoločnosť Penta Real Estate odovzdala Stavebnej fakulte STUv Bratislave 3D tlačiarne a zariadenia virtuálnej reality

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.

Hovoriaci systém priblíži zrakovo znevýhodneným expozíciu múzea

Košice sú o krok bližšie k vízii smart city vďaka aplikácii Sám v múzeu.