Úroky na termínovaných vkladoch rastú

Na čo netreba zabúdať pri výbere sporiaceho produktu.

Každý rozmýšľa, ako uložiť svoje úspory tak, aby mu priniesli čo najväčší zisk. Dnes sa už núka veľa možností sporenia a každá z nich má svojich priaznivcov. V súčasnosti sa banky predháňajú v ponuke vyššej úrokovej sadzby na vkladoch. Sporiaci produkt by však mal zohľadňovať aj bezpečnosť vložených peňazí. Podľa posledných prieskumov je to vôbec najdôležitejší faktor, sporiteľom totiž najviac záleží na bezpečnosti ich vložených peňazí a dôveryhodnosti banky, do ktorej ich vkladajú.

Výhodné zhodnotenie úspor ponúka ČSOB na svojom novom sporiacom účte. Dvojpercentnú sadzbu garantuje až do konca marca 2011. Pravidelne sporiť umožňuje ČSOB všetkým, nie len svojim klientom. „Sporiaci účet s extra úročením môžu získať aj tí klienti, ktorí u nás nemajú bežný účet alebo iný produkt," vysvetľuje Andrea Halcinová, riaditeľka odboru Sporenie a Investície v ČSOB. Klient by si mal mesačne sporiť na tomto sporiacom účte od 15 eur do 500 eur.

To, že klienti musia mať svoje peniaze zároveň aj v bezpečí, si ČSOB dobre uvedomuje. Na Slovensku je podľa prestížneho časopisu Global Finance najbezpečnejšou bankou práve ČSOB.

Pre bezpečné sporenie je dôležité si svoje peniaze rozdeliť do viacero produktov a na rôzne lehoty. Myslí na to napríklad kombinovaná ponuka, v rámci ktorej ČSOB poskytuje na ročný termínovaný vklad v eurách úrokovú sadzbu až 3 percentá ročne. Na získanie tejto sadzby je potrebné, aby klient okrem termínovaného vkladu investoval svoje úspory aj do niektorého z vybraných podielových fondov ČSOB Asset Managementu alebo univerzálneho životného poistenia Optimum Profit od ČSOB Poisťovne.

Vzťah k seniorom chce zmeniť výzvou

Predvianočný zhon je v plnom prúde a pri nákupoch zabúdame na starých rodičov.

Bangkok, Phuket, pláže, chrámy: Za 13 dní to naj z Thajska

Zážitkami nabitý poznávací zájazd vám predstaví všehochuť Thajského kráľovstva.

Moderný hotel, kde sa cítite ako doma

Obľúbený štvorhviezdičkový Hotel Impozant vo Valčianskej doline prešiel v tomto roku rozsiahlou rekonštrukciou.

Vedecká rada k 80. výročiu SvF STU v Bratislave

Vedecká rada k 80. výročiu začatia výučby v stavebníctve a geodézii