Najlepšia adresa v Bratislave?

O tento „titul“ sa už uchádzal rad bytových domov, obytných komplexov, bytoviek a stavieb. Ale ani jedna zatiaľ nepresvedčila. Možno preto, že každej v konečnom dôsledku niečo chýbalo. Zamieša v tomto smere karty bratislavský Manhattan?

O tento „titul" sa už uchádzal rad bytových domov, obytných komplexov, bytoviek a stavieb. Ale ani jedna zatiaľ nepresvedčila. Možno preto, že každej v konečnom dôsledku niečo chýbalo. Zamieša v tomto smere karty bratislavský Manhattan?

Údajne už v najbližších dňoch sa má začať s predajom bytov v čerstvo skolaudovanej stavbe, ktorej nemožno uprieť, že je naozaj výrazná. Jedná sa o terakotový bytový komplex na Račianskej ulici, ktorému sa už ušiel rad rôznych prívlastkov a doteraz nie každému sa táto stavba páčila. Investor ale tvrdí: náš Manhattan, lebo tak je stavba pomenovaná,  je najlepšia adresa v Bratislave.

Aj keď sa hovorí, že sebavedomým patrí svet, predsa len by sme s týmto vyhlásením mohli polemizovať. Alebo ho aspoň uviesť na pravú mieru.

Aj keď bytový dom  Manhattan ešte nebol oficiálne verejnosti predstavený, predsa len sa už na povrch dostali aspoň čiastočné informácie. Z nich možno usúdiť, že ide o kvalitnú stavbu, byty v nej sú z dispozičného hľadiska vyriešené naozaj umne, a investor našiel odpoveď aj na boľavú tému celej Bratislavy - parkovacie miesta pre obyvateľov domu.

Druhou stranou mince je, že tento typ „amerického bývania" je vhodný hlavne pre mladých ľudí a tých, čo dávajú prednosť mestu a aktívnemu životnému štýlu. Lebo v prípade Manhattanu treba zabudnúť na detské ihrisko, či zeleňou prevoňané parčíky. Tie by ste tu hľadali márne. Za to však budúci obyvatelia majú jedinečnú šancu bývať v dome, z ktorého môžu mať famózny výhľad na Karpaty, či historické dominanty mesta a z ktorého za prácou do centra mesta, či za zábavou - napríklad do Polusu - pocestujú naozaj iba pár minút.

Už najbližšie mesiace ukážu, či Manhattan skutočne získa kredit najlepšej adresy v meste. A zrejme o tom rozhodnú aktívne žijúci a po ruchu mesta túžiaci úspešní tridsiatnici a štyridsiatnici. Lebo tento typ bývania je ako stvorený práve pre nich.

A tí, ktorí neuveria, kým neuvidia, môžu využiť jedinečnú príležitosť, ako sa ísť na newyorský originál Manhattanu pozrieť na vlastné oči. Takúto šancu im ponúka nová súťaž, ktorá sa na Slovensku rozbehla práve v týchto dňoch. Jej víťazi si budú môcť doslova a do písmena vychutnať všetko, čo Amerika práve na tomto mieste ponúka. Výlet na Manhattan je totiž hlavnou cenou, a treba povedať, že je to výlet, v rámci ktorého budú mať výhercovia doslova a do písmena o všetko postarané. Dokonca aj o to, aby si vypili kávičku tam, kde ju najradšej pijú najväčšie filmové hviezdy.

Podrobnosti o tejto skvelej šanci cestovať a spoznávať svet sa dajú zistiť aj na www.americkebyvanie.sk.

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.