20 legiend pod jednou strechou

Viac ako 80-ročná lahôdka, Beethovenova 3. symfónia alebo šampanské ruského cára. To je len niekoľko z veľkých legiend, ktoré Bratislava ochutná na tohtoročnom WineFeste.

Viac ako 80-ročná lahôdka, Beethovenova 3. symfónia alebo šampanské ruského cára. To je len niekoľko z veľkých legiend, ktoré Bratislava ochutná na tohtoročnom WineFeste a vy môžete byť pri tom aj vďaka vino.sme.sk.

Najväčší festival vína na Slovensku, nad ktorým prevzal záštitu primátor hlavného mesta Milan Ftáčnik, bude veľkým sviatkom pre všetkých naozajstných fajnšmekrov. Len v bratislavskej Starej tržnici si počas posledného májového víkendu budete môcť siahnuť na vzácne ikonické vína, ktoré sa inak držia za siedmimi zámkami a chránia doslova ako oko v hlave.

„Sú to skvosty, o ktorých aj my someliéri niekedy iba čítame a mnohé z nich som neochutnal ešte ani ja sám. Pre milovníkov vína je to naozaj výnimočná príležitosť mať tú česť napríklad s vínom, ktoré dostalo od renomovaného kritika Roberta Parkera plných 100 bodov. Alebo so špecialitou nazvanou podľa letnej pápežskej rezidencie, ktorá v sebe spája všetkých 13 odrôd povolených v oblasti Rhôny. Chýbať nemôže ani jubilujúca klasika, ktorú presne pred 50-timi rokmi vymyslela sama Madame Bollinger,“ prezrádza niečo o najväčších lákadlách someliér Róbert Nagy.

Medzi vyvolenými je samozrejme Gérard Bertrand a jeho Legend Vintage Maury - veľká ikona z roku 1929, z ktorej pôvodne vyrobených 795-tich fliaš sa do dnešného dňa zachovalo už len niekoľko desiatok. Aj víno jedinečné ako Beethovenova 3. symfónia - Eroica Riesling, ktorá vznikla len vďaka famóznemu spojeniu prestížneho vinárstva Chateau Ste. Michelle a nemeckého kráľa Rieslingu Ernsta Loosena. Za ďalšiu perličku - Cristal môže svet vďačiť ruskému cárovi Alexandrovi II. a jeho paranoji. Tak veľmi sa bál atentátu, že chcel vidieť ešte aj do fliaš, v ktorých mu servírovali šampanské. Louis Roederer si v roku 1875 s jeho rozmarmi dokonale poradil a zrodila sa legenda. Číra fľaša v zlatom celofáne, ku ktorej si mohol bežný smrteľník prvýkrát pričuchnúť až v roku 1945.

Vino.sme.sk vás pozýva na najväčší festival vína svojho druhu v histórii Slovenska. Vďaka nemu sa pod jednou strechou stretne 65 popredných vinárstiev z 15-tich krajín celého sveta. Je to jedinečná možnosť do sýtosti ochutnávať nielen viac ako 400 druhov skvelého vína, ale aj špičkovú čokoládu, najobľúbenejšiu taliansku kávu či exkluzívny čaj priamo zo srdca Paríža.

Vstupenky za predpredajovú cenu 19 € si môžete kúpiť na stránke listky.sme.sk. V cene sú zahrnuté degustácie počas celého dňa, a ako darček získate 20 % zľavu pri objednávke vína na mieste a kupón v hodnote 10 € pre nákup vína v e-shope. Vstupenka na mieste bude stáť 24 €.

Aj staršie životné poistenie môže mať nové výhody

Poisťovňa Generali prináša klientom, ktorí v nej majú uzatvorené životné poistenie, novinku, ktorá ich určite poteší.

7 miest, kde ešte stále môžete zažiť cisárske Rakúsko

Prijmite pozvanie od Habsburgovcov.

Poistenie.sk v novom a lepšom šate

Vývoj internetových technológií, ako aj požiadavky klientov, sa stali podnetom pre vylepšenie webovej stránky Poistenie.sk.

Nukleárna magnetická rezonančná liečba znova v Košiciach

Degeneratívne zmeny sú súčasťou starnutia pohybového aparátu.