Aj barmani majú možnosť stať sa medzinárodnými hviezdami gastronómie!

Po štvrtý raz majú všetci barmani Slovenska možnosť zapojiť sa do slovenského národného kola súťaže Pilsner Urquell Master Bartender 2011. Jeho víťaz sa následne zúčastní na prestížnom medzinárodnom finále, kde bude môcť zabojovať o titul majstra sveta – International Master Bartender.

Súťaž Pilsner Urquell Master Bartender je určená pre všetkých barmanov, ktorých spája spoločná vášeň pre výnimočné pivo a ktorí chcú vo svojom odbore niečo dosiahnuť. Cieľom súťaže je osloviť a vyškoliť najlepších barmanov, ktorí budú Pilsner Urquell správne čapovať, podávať a s láskou sa oň starať, pretože práve to vo výraznej miere ovplyvňuje chuť a kvalitu tejto pivnej ikony.

„Na to, aby sa z obyčajného barmana stal majster sveta, je potrebné nielen dokonale načapovať pivo. Pre víťazstvo sú dôležité charizmatické vystupovanie, jazyková pripravenosť, umenie pútavo prezentovať pivo ako jedinečný nápoj a, samozrejme, znalosti z oblasti výroby i histórie piva a starostlivosti oň,“ objasňuje starší obchodný sládok Plzeňského Prazdroja Václav Berka, jeden z porotcov.

To, že víťazstvo v súťaži môže zmeniť život, potvrdzuje aj minuloročný svetový víťaz. Vďaka triumfu vo finále, kde porazil súperov zo 16 krajín, mohol Lukáš Svoboda z Českej republiky realizovať svoj vytúžený projekt: „Školu barmanov som mal v hlave už dávno, snažím sa odovzdať svoje znalosti a nadšenie pre Pilsner Urquell do všetkých kútov republiky.“ Titul majstra sveta je prínosom aj pre reštauráciu, kde Lukáš pôsobí. Silná medializácia dokázateľne dvíha tržby a zaisťuje veľký záujem verejnosti.

Štvrtý ročník súťaže sa začína v júli a vyvrcholí 8. septembra 2011 národným finále v Bratislave. Slovenský víťaz Master Bartender sa zúčastní na medzinárodnom finále súťaže v Prahe, kde možno už tento rok vyhrá pre Slovensko titul najlepšieho barmana Pilsner Urquell. Majster sveta získa okrem 10 000 eur a masívnej marketingovej podpory aj VIP vstupenku do sveta elitných barmanov Pilsner Urquell.

Po prvýkrát sa do súťaže môže zapojiť okrem barmanov aj široká verejnosť. Milovníci a znalci dobrého piva spomedzi laikov sa tak dozvedia zaujímavosti o pive Pilsner Urquell, otestujú svoje vedomosti a zároveň môžu vyhrať zaujímavé ceny.

Barmani i znalci dobrého piva spomedzi laikov sa do súťaže môžu prihlásiť do 15. 8. 2011 na www.masterbartender.sk.

„Všetci s vášňou pre Pilsner Urquell sa môžu stať súčasťou legendy,“ povzbudzuje talenty spomedzi odbornej i laickej verejnosti Václav Berka.

Zlatý mok čapujú najlepšie v Prešove. Šarišským Majstrom výčapu

Nič neuhasí smäd lepšie, ako správne načapované pivo!

Rezidenčná štvrť bez betónových plotov

Viete si predstaviť bývanie, v ktorom pri prechádzaní sa neuvidíte betónový plot len zeleň? Nielen o tom sa dočítate v rozhovore.

Equal treatment is a must for successful companies of the future

Many talented people believe they need to leave the country to pursue an international career.

Aj v Poluse chránime vaše srdcia

29. septembra si v Polus City Center budete môcť dať bezplatne zmerať vaše BMI (index telesnej hmotnosti) a krvný tlak