Nebojíte sa ? Skúste to šabľou!

Bojujete s neprekonateľnou chuťou niečím naozaj poriadne seknúť? Že bude lietať sklo a v prvom momente nikto radšej ani nepípne?

Bojujete už nejaký čas s neprekonateľnou chuťou niečím naozaj poriadne seknúť? Že bude lietať sklo a v prvom momente nikto široko-ďaleko radšej ani nepípne? Áno, úplne vám rozumieme a vďaka vino.sme.sk si to nielenže šesťkrát zopakujete, ale zažijete taký šabľový tanec, o akom sa vám ani nesnívalo!

Štvrtkový večer na výnimočnom mieste, najpredávanejšie šumivé na svete a unikátna šabľa priamo zo Španielska, navyše jediná na Slovensku. To je určite kombinácia, vďaka ktorej sa akýkoľvek šedivý októbrový večer zmení na koncentrovanú oslavu života. Od tých najpovolanejších navyše vieme, že práve Freixenet je ako stvorený na prvé šabľové pokusy.

Svoju úplne prvú podarenú sabráž si totiž s týmito španielskymi bublinkami vyskúšal aj someliér, ktorý vás počas štvrtkovej degustácie vo Vinotéke svätého Urbana zasvätí nielen do odvážneho umenia sekania fľaše. Vďaka nemu totiž objavíte aj doteraz málo známe chute tohto svetoznámeho šumivého vyrábaného tradičnou metódou, ktoré sa vypracovalo na viac ako zdatnú konkurenciu aj samotnému Champagne. Vedeli ste, že každá dvadsiata fľaša šumivého, ktorá sa predá na celom svete, pochádza práve z tohto rodinného vinárstva, ktoré navyše milovníkov bubliniek pravidelne poteší nejakou tou novinkou?

Prvá na rane bude vo štvrtok čierna klasika, ktorá zasa raz potvrdí, že na veľkosti záleží a vy zistíte, čo robí s chuťami tzv. magnum alebo 1,5-litrová fľaša. Nasleduje doslova hviezdna Carta Nevada, ktorej nepriehľadná fľaša z mliečneho skla už v roku 1941 spustila doslova marketingovú revolúciu a mimochodom, dnes si s ňou pripíjajú aj naše tancujúce hviezdy v Let´s Dance. Overenú klasiku vystrieda ružová Elyssia Pinot Noir, ktorá sa pýši ocenením najlepšia Cava roku 2010 alebo ročníkový Brut Nature 2008. A v tomto momente bude už naozaj najvyšší čas na to, aby ste aj vy nabrali odvahu a vzali do rúk spomínanú šabľu. Veď na čom inom si to chcete vyskúšať, ak nie rovno na kráľovskej Reserve Real? Šumivé z toho najlepšieho hrozna a najlepších ročníkov, na ktoré mohla dlhé roky siahnuť výlučne španielska kráľovská rodina. Nie, chýbať samozrejme nebude ani legendárna sladká oriešková bodka, čiže Malvasia 2001, no úplné finále tejto výnimočnej degustácie bude tentokrát, ako sa na španielsky temperament patrí, divoko tanečné. Tí najodvážnejší „sekáči“ sa totiž už na najbližšom prenose budú môcť osobne presvedčiť, že Freixenetu to v Let´s Dance nazaj svedčí.

73-r914_res.jpg

Reportáž: Ako sa robia balené bagety? Zisťovali sme vo fabrike

Najobľúbenejšiu slovenskú bagetu, debrecínsku, vyrábajú na strednom Slovensku.

Bayer posilňuje svoju značku

Dynamické, otvorené, osobné...To sú aktuálne atribúty inovovaného loga spoločnosti Bayer.

Ružička Csekes je už po šiesty krát Právnickou firmou roka

Advokátska kancelária Ružička Csekes sa za viac ako 25 rokov vyprofilovala na jednu z najväčších kancelárií na Slovensku.

O2 a Matej Tóth otvárajú druhý ročník O2 Športovej akadémie

O2 tak tento rok nadväzuje na úspešné projekty z minulého roka a spája ich pod spoločnú platformu O2 Dobrá vec.