Nebojíte sa ? Skúste to šabľou!

Bojujete s neprekonateľnou chuťou niečím naozaj poriadne seknúť? Že bude lietať sklo a v prvom momente nikto radšej ani nepípne?

Bojujete už nejaký čas s neprekonateľnou chuťou niečím naozaj poriadne seknúť? Že bude lietať sklo a v prvom momente nikto široko-ďaleko radšej ani nepípne? Áno, úplne vám rozumieme a vďaka vino.sme.sk si to nielenže šesťkrát zopakujete, ale zažijete taký šabľový tanec, o akom sa vám ani nesnívalo!

Štvrtkový večer na výnimočnom mieste, najpredávanejšie šumivé na svete a unikátna šabľa priamo zo Španielska, navyše jediná na Slovensku. To je určite kombinácia, vďaka ktorej sa akýkoľvek šedivý októbrový večer zmení na koncentrovanú oslavu života. Od tých najpovolanejších navyše vieme, že práve Freixenet je ako stvorený na prvé šabľové pokusy.

Svoju úplne prvú podarenú sabráž si totiž s týmito španielskymi bublinkami vyskúšal aj someliér, ktorý vás počas štvrtkovej degustácie vo Vinotéke svätého Urbana zasvätí nielen do odvážneho umenia sekania fľaše. Vďaka nemu totiž objavíte aj doteraz málo známe chute tohto svetoznámeho šumivého vyrábaného tradičnou metódou, ktoré sa vypracovalo na viac ako zdatnú konkurenciu aj samotnému Champagne. Vedeli ste, že každá dvadsiata fľaša šumivého, ktorá sa predá na celom svete, pochádza práve z tohto rodinného vinárstva, ktoré navyše milovníkov bubliniek pravidelne poteší nejakou tou novinkou?

Prvá na rane bude vo štvrtok čierna klasika, ktorá zasa raz potvrdí, že na veľkosti záleží a vy zistíte, čo robí s chuťami tzv. magnum alebo 1,5-litrová fľaša. Nasleduje doslova hviezdna Carta Nevada, ktorej nepriehľadná fľaša z mliečneho skla už v roku 1941 spustila doslova marketingovú revolúciu a mimochodom, dnes si s ňou pripíjajú aj naše tancujúce hviezdy v Let´s Dance. Overenú klasiku vystrieda ružová Elyssia Pinot Noir, ktorá sa pýši ocenením najlepšia Cava roku 2010 alebo ročníkový Brut Nature 2008. A v tomto momente bude už naozaj najvyšší čas na to, aby ste aj vy nabrali odvahu a vzali do rúk spomínanú šabľu. Veď na čom inom si to chcete vyskúšať, ak nie rovno na kráľovskej Reserve Real? Šumivé z toho najlepšieho hrozna a najlepších ročníkov, na ktoré mohla dlhé roky siahnuť výlučne španielska kráľovská rodina. Nie, chýbať samozrejme nebude ani legendárna sladká oriešková bodka, čiže Malvasia 2001, no úplné finále tejto výnimočnej degustácie bude tentokrát, ako sa na španielsky temperament patrí, divoko tanečné. Tí najodvážnejší „sekáči“ sa totiž už na najbližšom prenose budú môcť osobne presvedčiť, že Freixenetu to v Let´s Dance nazaj svedčí.

73-r914_res.jpg

Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne

Útulný domov je výsledkom správnej teploty a vlhkosti.

Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť

Nový prípravok Cys-Control Fort spája viaceré účinné látky a pomáha aj pri chronických ťažkostiach.

Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!

V Čerešne living pribudli nové byty so zvýhodnenou cenou pre prvých 15 záujemcov. Leto v Dúbravke bude teraz ešte sladšie.