Čoraz viac Slovákov šetrí na horšie časy

V posledných rokoch si začali Slováci zodpovednejšie odkladať na horšie časy. 40 % ľudí si dokonca šetrí pravidelne.

V posledných rokoch začali Slováci zodpovednejšie pristupovať k odkladaniu úspor. 40 % z nich si už šetrí pravidelne. Vkladové produkty sa však v bankách štandardne spájajú s rôznymi podmienkami či poplatkami. Aj napriek tomu je možné získať zaujímavé úrokové sadzby bez viazanosti úspor na niekoľko mesiacov či rokov a bez akýchkoľvek poplatkov.

Presunúť si financie do banky, ktorá funguje výlučne na internete, je jednoduché riešenie, ako znížiť bankové poplatky na nulu a zároveň získať časovo neobmedzený prístup k svojím peniazom. Bezplatný bežný účet ponúka napríklad direct banka ZUNO. Prvú platbu kartou, ktorú dostanú klienti k účtu za 0 €, banka navyše odmení sumou 10 €. Za nulový mesačný poplatok je možné okrem bežného účtu využívať aj niekoľko desiatok termínovaných vkladov a 10 sporiacich účtov.

Práve na sporiacom účte zhodnocuje ZUNO peniaze bez akejkoľvek viazanosti, podmienok či poplatkov. Úrok, ktorý prevyšuje sadzby na ročných termínovaných vkladoch v niektorých bankách – až 2,01 % p.a. – dostanú klienti na prostriedky dostupné ako na bežnom účte a bez ohľadu na výšku vkladu. Zarobené úroky im banka pripíše vždy na konci kalendárneho mesiaca.

Pri výbere vkladového produktu kladú klienti slovenských bánk dôraz najmä na bezpečnosť a garanciu svojich úspor či dôveryhodnosť banky. Prostriedky v ZUNO, direct banke rakúskej Raiffeisen Bank International, garantuje až do výšky 100 000 € v plnej miere rakúsky systém ochrany vkladov v súlade so smernicou Európskeho Parlamentu.

Silná banková skupina Raiffeisen Bank International je na trhu už 125 rokov a už šiesty rok v poradí bola finančným magazínom Euromoney ocenená titulom „Najlepšia banka v strednej a východnej Európe“. V takzvaných periférnych ekonomikách, ako Grécko či Írsko, je jej angažovanosť dlhodobo veľmi nízka.

Náš tip: teraz získajte 10 € za prvú platbu kartou od ZUNO

Poznámka: V článku boli použité informácie z prieskumu MML-TGI SR 2010 za 3.-4. kvartál.

Atos a Google Cloud nadviazali globálne partnerstvo

Podnikom vďaka tomu poskytnú bezpečný hybridný cloud, riešenia pre spoluprácu i strojové učenie

Košice majú svoju prvú Kozlovnu s najdlhším výčapom

Majestátna socha kozla pozerajúceho sa na všetkých naokolo, kovový reliéf s kopýtkami na stenách či jeden z najdlhších výčapov.

V špeciálnom kole sú vyčlenené 4 milióny € pre kotly a čerpadlá

Ak chcete príspevok z projektu Zelená domácnostiam, o poukážku žiadajte v máji.

NBS od leta opäť sprísňuje hypotéky. Viete čo vás čaká?

Od 1. júla 2018 sa opäť sprísňujú pravidlá hypoték. Ak ste doteraz váhali, či kúpiť nehnuteľnosť, rozhodnite sa čím skôr.