Gemini sa pripojila k spoločenstvu OpenStack, zlepšila ponuky API

FOSTER CITY, Kalifornia, 21. októbra (TASR-OTS) - /PRNewswire/ – Cloudian Gemini pridá Amazon S3 kompatibilitu, zabezpečí a bude účtovať APIS OpenStack.

FOSTER CITY, Kalifornia, 21. októbra (TASR-OTS) - /PRNewswire/ –

Spoločnosť Gemini Technologies dnes oznámila, že sa pripojila k spoločenstvu OpenStack, pričom pridala kompatibilitu Amazon S3, poskytovanie a účtovanie API softwaru OpenStack prostredníctvom jej najlepšieho systému v odvetví Cloudian™ Cloud Storage System. Gemini tiež oznámila, že je okamžite k dispozícii Cloudian-OpenStack Distribution s plnou vzájomnou operatívnosťou medzi Cloudian a najnovšími verziami Nova, Swift a Glance. O zhodnotenie zadarmo možno požiadať na adrese

„Sme veľmi radi, že sme sa pripojili k spoločenstvu OpenStack a zúčastňujeme sa na činnosti tejto bohatej, rýchlo sa rozvíjajúcej platformy,“ povedal Giorgio Propersi, generálny riaditeľ Gemini pre južnú a severnú Ameriku a EMEA (Európa, Blízky východ a Afrika). „The Cloudian Cloud Storage System“ (Systém Cloudian na uchovávanie zoskupení) pomôže verejným aj súkromným zoskupeniam (clouds) budovať spoľahlivé uchovávanie pre mnohých nájomníkov, zlepšujúce výborné riešenia, ktoré sa už budujú s pomocou softwaru OpenStack.“

OpenStack, podporovaný viac ako 125 zúčastnenými organizáciami, ako napríklad Rackspace, Citrix, Dell, NASA a Cisco, je veľmi dobre škálovateľný operačný systém zoskupenia s otvoreným zdrojom, ktorý sa rýchle stáva v odvetví štandardom pre verejné a súkromné zoskupenia. OpenStack dostal takmer 50.000 načítaní údajov z archívu centrálneho kódu.

The Amazon Web Services (AWS) - kompatibilný systém Cloudian na uchovávanie zoskupení ponúka spoločenstvu OpenStack úžasné nové schopnosti a možnosti a je v plnej miere komplementárny k Nova, Swift a Glance. Cloudian poskytuje užívateľom OpenStack silnú kompatibilitu Amazon Web Services S3, pričom je výrobou preukázané poskytovanie zásob, správa užívateľov a schopnosť fakturácie umožňujú poskytovateľom služieb a podnikovým užívateľom ľahko rozmiestniť služby podobné Amazon Web Services S3. Cloudian tiež podporuje mnohonásobné záložné uloženia ako napríklad Cassandra a bude podporovať Swift ako záložné účelové uloženie v budúcnosti.

Medzi príklady používania pre spoločenstvo OpenStack patria:

Nova a Cloudian

* Aplikácie, ktoré bežia v prostredí Nova môžu uchovávať a vyhľadávať údaje s využitím systému Cloudian cez S3 API

* Existujúce aplikácie zo systému S3 vyžadujúce silnú podporu S3 API, môžu teraz bežať v prostredí Nova s využitím Cloudian pre uchovávanie údajov

Switft a Cloudian

* Aplikácie si teraz môžu zvoliť, či použijú Swift alebo Cloudian, podľa ich API a charakteristických požiadaviek

* Aplikácie tiež môžu súčasne uchovávať údaje v oboch systémoch Cloudian a Switft

Glance a Cloudian

* Glance umožňuje uchovávať obrázky z disku pre službu Amazon S3. Na základe malej zmeny konfigurácie si užívatelia Glance teraz môžu zvoliť medzi uchovávaním obrázkov z disku v ich súkromnom systéme s operačným systémom Cloudian alebo službu Amazon S3.

O Cloudian

Cloudian je súhrnná platforma na uchovávanie zoskupenia (cloud) softwarov, ktorá je kompatibilná s rozsiahlou Amazon S3 API. Poskytuje uchovávanie zoskupení s veľkým objemom a mnohonásobnými centrami údajov a jej architektúra je navrhnutá tak, aby podporovala mnohonásobné záložné pamäte NOSQL na zachovanie maximálnej flexibility. S vlastnosťami ako virtualizované zdroje, užívateľské skupiny, kvalita kontroly služieb, práva kontroly prístupu, podávanie správ a fakturovanie umožňuje Cloudian rýchle rozmiestniť verejné a súkromné zoskupenia dodávané na kľúč na hardware za nízku cenu podnikom a poskytovateľom služieb. Kompatibilita S3API umožňuje podnikom a poskytovateľom služieb využívať výhody bohatosti a rozmanitosti aplikácií v systéme Amazon Web Services.

Medzi kľúčové vlastnosti patria: * Pokročilé vlastnosti API S3 REST: rozsiahla „kompatibilita s drobnými chybami“ umožňuje bezproblémovú dotykovú prevádzkyschopnosť aplikácií vyvinutých na uchovávanie zoskupení údajov založených na Amazon S3. * Uchovávanie, správa užívateľov, podávanie správ, fakturácia: Vlastnosti platformy v plnej miere poskytované na základe dodávky na kľúč, dostupné cez REST API a grafické užívateľské rozhranie založené na prehliadači; * Kontrola QoS (kvality služieb): ponúka kontrolu prístupu na úrovni skupín a užívateľov uchovávaných údajov, početnosti transakcií a údajov o početnosti transakcií; * Kontrola prístupu: ponúka kontrolu prístupu k objektom na úrovni skupín a užívateľov, pre možnosti prístupu len čítať alebo čítať aj písať. * Ľahká a dostupná škálovateľnosť/elasticita: architektúra s rovnocennými uzlami umožňuje rozšírenie jednoduchým napojením nových uzlov, kým automatická redistribúcia údajov umožňuje okamžite pridať ďalšiu kapacitu bez prerušenia služby; * Robenie kópií a multicentrá údajov: tolerancia chýb a podpora multicentier údajov umožňuje zákazníkom schopnosť oživenia po havárii a správcovia môžu konfigurovať hodnotu z kópie a umiestnenie, aby splnili ciele SLA a nákladov; * Dobrá dostupnosť a regenerácia z havárie: zabudované nastavenia na prekonanie porúch zabezpečujú, že zlyhanie servera alebo centra údajov nemá dopad na dostupnosť alebo celistvosť údajov.

Viac informácií nájdete na stránke

O OpenStack

OpenStack je rozsiahly operačný systém s otvoreným zdrojom zoskupení a globálne spoločenstvo založené na podpore rastu štandardov v odvetví, blokovaní koncového zoskupenia a prijatí technológií cloud poskytovateľmi služieb a podnikmi. Viac ako 100 zúčastnených organizácií a viac ako 1500 zo spoločenstva vývojárov v súčasnosti prispieva do OpenStack, ktorý bol pomenovaný po najrýchlejšie rastúcom projekte operačného systému s otvoreným zdrojom zoskupení od Black Duck Software v roku 2010. OpenStack v súčasnosti obsahuje tri základné vzájomne súvisiace projekty: OpenStack Object Storage, plne distribuované uchovávanie objektov, OpenStack Compute, škálovateľný nástroj na poskytovanie výpočtov a OpenStack Image Service, register a dodávateľská služba obrázkov. Viac informácií, aj ak sa chcete pripojiť k tomuto spoločenstvu, nájdete na stránke http://www.OpenStack.org.

O Gemini Mobile Technologies

Spoločnosť Gemini Mobile® Technologies (http://www.geminimobile.com) založená v roku 2001, je celosvetový líder v oblasti vývoja a rozmiestňovania riešení „Big Data“ pre poskytovateľov služieb na celom svete. Riešenia spoločnosti Gemini, týkajúce sa softwarovej platformy, zlepšujú jej technológiu HyperScale®, čo je veľmi výkonná a dobre modulovo členená architektúra navrhnutá tak, aby mobilným operátorom, ISP a poskytovateľom služieb cloud poskytla riešenia, ktoré stanovia štandard pre flexibilitu, škálovateľnosť a nízke náklady. Medzi zákazníkov spoločnosti Gemini patria napríklad spoločnosti Alcatel-Lucent, Vodafone, Nextel, Docomo, NTT, SoftBank a Telecom Italia. Spoločnosť má sídlo vo Foster City v americkom štáte Kalifornia a kancelárie v Japonsku a Číne.

Cloudian™ je obchodná značka Gemini Mobile Technologies, Inc. and K.K.

Gemini Mobile® is je registrovaná obchodná značka Gemini Mobile Technologies, Inc. and K.K.

Všetky ostatné uvádzané obchodné značky a názvy spoločností sú chránené ich príslušnými vlastníkmi.

Kontakt: Eileen Conway Scout PR +1-650-245-9015 eileen@scoutprsf.com

Zdroj: Gemini Technologies

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

mš gl

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.