Konatelia pozor! Máte vo firme legálny softvér?

Bežný konateľ firmy dnes vníma prácu s počítačom ako úplne samozrejmú vec a často významovo neodlišuje hardvér od softvéru. Máte však prehľad, aký softvér vo firme je, či spôsob zalicencovania je ...

Bežný konateľ firmy dnes vníma prácu s počítačom ako úplne samozrejmú vec a často významovo neodlišuje hardvér od softvéru.  Máte však prehľad, aký softvér vo firme je, či spôsob zalicencovania je právne v poriadku a či vám nejaká zmluva o chvíľu nevyprší? Máte dosah na počítače zamestnancov a ich prípadné nelegálne sťahovanie softvéru z internetu? Ak viete zodpovedať všetky otázky, môžete pokojne myslieť na svoj hlavný biznis a denne sa nestrachovať o dôležité dokumenty. Ak si však nie ste celkom istý, treba dať vykonať odborníkmi tzv. softvérový audit.

Malé a stredné firmy často váhajú s investíciami do oblastí, ktoré nesúvisia priamo s ich podnikaním a majitelia majú mylnú predstavu, že vyriešenie IT problému neprimerane zaťaží ich rozpočet. Súčasný trh však ponúka viac možností. „Ak majú firmy nelicencovaný Office alebo starú verziu operačného systému Windows, existujú jednoduché postupy ako to napraviť. Nový softvér si jednoducho môžu prenajať. Tak isto, ako sa dnes bežne prenajíma firemná infraštruktúra  - parkovisko, kancelárske priestory, autá alebo aj zamestnanci  - dá sa rovnako prenajať softvér a prináša dokonca rovnaké účtovné výhody. Ak sa začne konateľ pozerať na softvér ako na plnohodnotný pracovný nástroj, bez ktorého by, rovnako ako bez auta či mobilného telefónu, úspešne neuzavrel jediný obchod, uvedomí si jeho dôležitosť a cenu,“ uvádza manažér pre malé a stredné podniky spoločnosti Microsoft Slovakia Jaro Šouc.

Pri zahŕňaní IT do celoročných firemných výdajov je nevyhnutné prizvať si na pomoc certifikovaného partnera. Dokáže zostaviť a zakúpiť tie najsprávnejšie softvérové produkty vzhľadom na zameranie a smerovanie firmy, meniaci sa počet zamestnancov alebo požiadavky jednotlivých oddelení. Odporučí návrh infraštruktúry a navrhne cenový model. Jeden z najprogresívnejších je prenájom. Znamená zbytočne nevlastniť, a pritom pracovať vždy s najnovšími  verziami. Mať aktualizované technológie znamená byť o krok vpred pred konkurenciou a neustále zvyšovať hodnotu svojej firmy.

Spoločnosť Microsoft pripravila teraz prenájom kancelárskeho balíka Office Professional Plus 2010 a aktualizáciu Windows XP na Windows 7 s 50% zľavou v prvom roku. Oslovte jedného z IT partnerov spoločnosti Microsoft a požiadajte o cenovú kalkuláciu.

Viac na: http://www.microsoft.sk/mojafirma

Tri pravidlá, na ktoré inovatívne firmy nikdy nezabúdajú

Patríte medzi firmy, ktoré vedia reagovať na zmeny a vyťažiť z nich?

Zákazníkom sme vďaka našim službám ušetrili viac ako milión eur

Už ste sa niekedy vymkli? Toto zaváhanie vás môže stáť aj 60 €.

Plánujete zmeniť lekára? Na toto sa potrebujete pripraviť

Nevyhovuje vám špecialita vo vašom obvode? Máte právo výberu.

Bývanie v Jarabinkách teraz s kuchynskou linkou v cene bytu

Ružinovské Jarabinky pomaly rastú a ubúda tiež voľných bytov. Už viac ako 2/3 majú svojich majiteľov.