SME

Uverejňujte tlačové správy na sme.sk

Ocenené pravými znalcami

Ako si predstavujete ozajstný pivný zážitok? Získať jednotnú odpoveď by mohlo byť pomerne náročné, vzhľadom na rôzne preferencie jednotlivých znalcov piva.

Ako si predstavujete ozajstný pivný zážitok? Získať jednotnú odpoveď by mohlo byť pomerne náročné, vzhľadom na rôzne preferencie jednotlivých znalcov piva. Keď už je reč o pive, nemožno obísť prvý zlatistý ležiak na svete – Pilsner Urquell, podľa ktorého bola založená celá pivná kategória a ktoré prežilo naprieč storočiami v nezmenenej kvalite, chuti a receptúre.

A práve tu sa praví znalci, fajnšmekri i majitelia prevádzok zhodujú a svorne tvrdia, že  originálnu chuť nájdete práve v pive z ležiackeho tanku v pivnici plzenského pivovaru. V kombinácii s unikátnou atmosférou, ktorá dýcha bohatou históriou, tak ide o jedinečný zážitok.

Je to niečo neopísateľné. Našim hosťom o tom rozprávame každý deň a dúfam, že sa tam raz aj oni dostanú. Naši najlepší zamestnanci majú dokonca sľúbenú odmenu v podobe návštevy Plzenského Prazdroja, a preto verím, že tam veľmi skoro pôjdu so mnou, aby to na vlastné oči zažili,“ nadšene rozpráva Peter Škripko, majiteľ košickej reštaurácie Camelot.       

Lenže nie každý môže vycestovať za svojou obľúbenou chuťou do Plzne. Uvedomujú si to aj samotní majitelia prevádzok. Vďaka vynaliezavosti odborníkov z Prazdroja sa však sen o dokonalom pivnom zážitku stáva skutočnosťou už aj za bránami samotného pivovaru.

 

Ako je to možné?

Prostredníctvom jedinečnej technológie čapovania piva tzv. pivným tankom, ktorá umožňuje prepravu, uskladnenie a servírovanie nepasterizovaného Pilsner Urquell v jeho najautentickejšej forme. Do vybraných podnikov tak prichádza zlatý mok, ktorý chutí ako v ležiackych pivniciach plzenského pivovaru.

Podrobnosti o tankovej technológii prezrádza Václav Berka, starší obchodný sládok Plzenského Prazdroja: „Nepasterizovaný Pilsner Urquell sa špeciálnymi cisternami dopraví z ležiackej pivnice v Plzni priamo k pivným fajnšmekrom vo vybranej prevádzke. Pred plnením do cisterny sa pivo ešte prefiltruje, aby získalo tú správnu iskru. Toto pivo neprešlo cez stáčacie linky a nikdy nebolo ani v skladoch expedície. Ide o najčerstvejšie pivo, aké môžeme ponúknuť svojim štamgastom za bránami pivovaru.“

 

Exkluzívna rodina

Prevádzky, ktoré chcú svojim zákazníkom ponúkať nepasterizovaný Pilsner Urquell z tanku, musia spĺňať niekoľko prísnych kritérií. Musia zabezpečovať starostlivosť o pivo na najvyššej úrovni, dokonale ho servírovať a zároveň musia týždenne vyčapovať aspoň 20 hl, čo predstavuje 4 000 veľkých pív. 

Spätná väzba v podobe nadšených hostí je však pre každého pivára veľkým zadosťučinením: „Sú konzumenti, ktorí k nám chodia vyslovene len kvôli tankovej Plzni. Nechceme byť len obyčajná krčma, v ktorej si dá hosť pivo a borovičku a ide ďalej. Snažíme sa vytvoriť kultúru pitia piva a budovať tak istý vysoký štandard.  A podľa mňa nie je na tento účel lepšie pivo ako nepasterizovaný Pilsner Urquell z tanku. Pre samotnú prevádzku je to určité vyznamenanie,“ hovorí Ján Páraj, hrdý majiteľ Pivárne U Bizóna v Bratislave.

Pridávajú sa aj ďalší spokojní majitelia tankových prevádzok: „Našim hosťom sa snažíme poskytnúť vždy len tú najlepšiu kvalitu. Tankové pivo predstavuje vrchol, ktorý môže  prevádzka pri podávaní piva dosiahnuť. Veľa našich zákazníkov už malo tú česť ochutnať tankovú Plzeň. Jej zaradenie do našej ponuky sa tak stretlo s veľmi pozitívnym ohlasom. Ľudia sú zvedaví, pýtajú sa, ako to funguje, fotia si tanky a hlavne ochutnávajú nepasterizované pivo,“ povedal Martin Repaský, majiteľ reštaurácie Pilsner Restaurant v Banskej Bystrici. 

 

Kde všade ich nájdete?

Na celom Slovensku. Bratislava má s desiatimi prevádzkami najsilnejšie zastúpenie. Vaše obľúbené nepasterizované pivo vám načapujú z tanku v týchto prevádzkach: Prazdroj, Kolkovna Eurovea, Kolkovna River Park, Beer Palace, Reštaurácia Alfa, Reštaurácia Saratov, Plzeňský Prazdroj, Hockey Club, Reštaurácia u Bizóna, U Deda. V Nitre ho nájdete v Irish Times Pube, Trnava čapuje v Pivárni Pilsner Urquell a v Piešťanoch môžete spoznať jeho chuť v Indians Pube. Trio novootvorených prevádzok nájdete už aj v Košiciach – Camelot, Pub u Kohúta a Pilsner Urquell Pub. Nezaostáva ani Banská Bystrica, kde vám načapujú nepasterizovanú Plzeň v Pilsner Urquell Restaurant. Pivný zážitok prináša na Záhorie podnik AG Play v Senici a najčerstvejšie pivo neobišlo ani Pezinok v podobe podniku Pura Vida. 

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček
  2. Najlepšie zdroje železa: čo jesť pri jeho nedostatku
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  4. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  5. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  6. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  7. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  2. Najlepšie zdroje železa: čo jesť pri jeho nedostatku
  3. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  4. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  5. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  6. Ktoré signály tela predpovedajú mŕtvicu
  7. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  8. Jednoduché farebné premeny do bytu aj záhrady
  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 9 301
  2. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 607
  3. Pokoj, výhľady a dobrá kuchyňa? Vyberáme desať hotelov na Ischii 4 881
  4. Ako sa z firmy na výrobu krbov stal líder v robotike? 4 672
  5. Bankroty a miliardové dlhy. Úspešný Trump je ilúzia 3 816
  6. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček 3 411
  7. Bývajte v centre Košíc – 18 bytov v boutique residence Huštáky 2 518
  8. Koniec nálepkovaniu a predsudkom medzi kolegami u tohto predajcu 2 508
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Remeslo kachliara sa Ľubomírovi Gunišovi nezunovalo ani po 25 rokoch.


INZERCIA 13 h

Zistite, ktoré potraviny a doplnky najlepšie doplnia železo v tele.


INZERCIA 13 h

Majiteľ penthousu v Neste Patrik Nagy: Štvrť Nesto dnes považujem za nevybrúsený diamant, ktorý po dokončení získa na hodnote


INZERCIA 13 h

Májový magazín zdravia je už v predaji, noví predplatitelia od nás dostanú darček!


INZERCIA 12. máj
SkryťZatvoriť reklamu