Tohtoročným vianočným trhákom sú tablety

Tohtoročným Vianociam už nekraľujú iba mobily. Hitom sa stali tablety.

Tohtoročným Vianociam už nekraľujú iba mobily. Hitom sa stali tablety. Malé LCD obrazovky, ktoré však dokážu veľké veci – také, na ktoré by ste inak so sebou museli brať minimálne notebook. Narozdiel od nich sa však tablety zmestia aj do menšej tašky alebo kabelky. Práca s týmto zariadením je navyše omnoho prirodzenejšia, a to vďaka dotykovému ovládaniu a nízkej hmotnosti. Tablet jednoducho elegantne sedí v ruke.

Tablety sú jednoznačne trhákom tohtoročných Vianoc medzi technologickými darčekmi. Kým ešte pred niekoľkými rokmi boli tablety technologickou vychytávkou dostupnou iba pre najnáročnejších zákazníkov, dnes nimi môžete potešiť na Vianoce kohokoľvej z vašich blízkych. Pozreli sme sa na ponuku Orangeu a jednoznačne odporúčame trojicu modelov: Huawei S7 Slim, Huawei MediaPad a Samsung Galaxy Tab 10.1.

Tablet Samsung Galaxy Tab 10.1 patrí medzi high-tech novinky tohto roka. Má kvalitný 10,1-palcový displej, operačný systém Android 3.1 Honeycomb, dvojjadrový procesor, 1 GB RAM, editor kancelárskych dokumentov a doplnkové funkcie v základnej výbave, výdrž batérie až 9 hodín aj pripojenie k internetu cez WiFi a 3G. V Orangei ho tieto Vianoce dostanete k vybraným dátovým paušálom za 1 €.

Menej nároční zákazníci si zase vyberú kompaktný tablet Huawei S7 Slim, ktorý osloví najmä menšími rozmermi. Na jeho 7-palcovom displeji svieti operačný systém Android poháňaný gigahertzovým procesorom. A ak si pod vianočným stromčekom radi nájdete úplnú novinku, nechajte si zájsť chuť na tablet Huawei MediaPad s operačným systémom Android Honeycomb, dvojjadrovým procesorom, 7-palcovým displejom s vysokým rozlíšením aj 5-megapixelovým fotoaparátom.

Z ponuky Orangeu si teda vyberie technický fajnšmeker, aj zákazník, ktorý uprednostňuje kompaktné zariadenie s rýchlym prístupom k najpoužívanejším službám. V spojení s Mobilným Orange internetom alebo FiberNetom však určite využijete výkon všetkých troch tabletov naplno.

orangetab-r199.jpg

Reportáž: Ako sa robia balené bagety? Zisťovali sme vo fabrike

Najobľúbenejšiu slovenskú bagetu, debrecínsku, vyrábajú na strednom Slovensku.

Bayer posilňuje svoju značku

Dynamické, otvorené, osobné...To sú aktuálne atribúty inovovaného loga spoločnosti Bayer.

Ružička Csekes je už po šiesty krát Právnickou firmou roka

Advokátska kancelária Ružička Csekes sa za viac ako 25 rokov vyprofilovala na jednu z najväčších kancelárií na Slovensku.

O2 a Matej Tóth otvárajú druhý ročník O2 Športovej akadémie

O2 tak tento rok nadväzuje na úspešné projekty z minulého roka a spája ich pod spoločnú platformu O2 Dobrá vec.