Viete koľko CD sa zmestí do telefónu?

Pamätáte si ešte časy, keď sme si kupovali magnetofónové pásky, na ktoré sa dalo nahrať 60 či dokonca 90 minút hudby? A na pocit, keď ste namiesto kazety po prvý raz vkladali do hi-fi veže „cédečko“? K týmto hudobným revolúciám pribudla ďalšia. Už aj na Slovensku je totiž možné hudbu legálne počúvať – teda „streamovať“ priamo z internetu. A to nielen cez počítač, ale dokonca aj cez mobil.

Odkedy sa hudba začala reprodukovať, trendom v počúvaní je miniaturizácia. Prvé mechanické hudobné stroje ako flašinet, či gramofón boli veľké ako malý nočný stolík a dala sa na nich počúvať iba jedna skladba. Službu MusicJet nainštalovanú v mobile však dáte do vrecka spolu s viac ako jeden a pol miliónom skladieb. To je viac, ako sa zmestí do pamäte akéhokoľvek bežného MP3 prehrávača.

Nemusíte mať pritom v telefóne žiadnu voľnú pamäť. Stačí si službu aktivovať a nainštalovať aplikáciu. Vďaka 3G sieti máte k hudobnej knižnici prístup takmer všade. Navyše, nový album vášho obľúbeného speváka si vypočujete ešte skôr ako dorazí CD do predajne. Vďaka podpore najväčších svetových a slovenských vydavateľstiev sú nové skladby dostupné v momente vydania. S MusicJetom môžete vytvárať vlastné playlisty alebo si nechať odporučiť nových interpretov.

Na Vianoce prichádza Orange s extra zľavovými kupónmi. Za šesť mesiacov používania služby tak zaplatíte iba 19,90 €. Aktivácia na tri mesiace stojí na Vianoce 14,90 €. Ak si ju chcete vyskúšať, stačí navštíviť predajné miesta Orangeu alebo špeciálne stánky MusicJet po celom Slovensku. K dispozícií je aj bezplatná služba MusicJet Lite dostupná cez PC.

Všetky informácie nájdete na www.ohudbe.sk/musicjet.

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.