Máte HP alebo falzifikát?

Falšovanie značkového tovaru sa nevyhne ani tlačovým kazetám, tzv. tonerom, do tlačiarne. Môže sa ľahko stať, že zaplatíte ako za originál, ale nedostanete ani zďaleka výstup v očakávanej kvalite a počte výtlačkov. Aby ste sa nedali oklamať a dostali naozaj to, za čo platíte, stačí si jednoducho stiahnuť voľný program, ktorý rýchlo overí pravosť  tonerov vo vašich tlačiarňach.

Falošné tlačové kazety sú napodobeniny, ktoré sa vydávajú za originál a pritom zďaleka nespĺňajú jeho kvalitatívne štandardy. Ide o použité alebo klonované kazety s náplňou zlomkovej hodnoty v skoro dokonalých napodobeninách balenia aké majú originálne tonerové kazety pre laserové tlačiarne. Kazeta v dôveru vzbudzujúcom obale sa predáva zákazníkom za cenu originálu. Aby ste sa vyhli podvodu, zbytočným nákladom na opakovanú tlač, opravu či dokonca výmenu mechanizmu tlačiarne kvôli poškodeniu takouto kazetou pre tlačiarne HP LaserJet, stačí si stiahnuť aplikáciu na overenie pravosti kazety zo stránky HP.  Pomocou nej si rýchlo a jednoducho skontrolujete, či ide o originál. V prípade zistenia falošnej kazety si vytlačíte  výsledky overenia a vrátite kazetu do predajne, v ktorej ste si ju zakúpili.

Overenie pravosti tlačovej kazety

Inštalácia a použitie softvéru  je jednoduché, ale postupom vás môže previesť aj ilustračné video. Okrem využitia tejto aplikácie je dobré dodržiavať aj pár základných tipov a môžete potenciálny falzifikát odhaliť ešte pred jeho kúpou. Ak napríklad nie je tlačová kazeta v originálnom obale alebo je jej obal poškodený, zbystrite pozornosť. Vizuálne je najlepším spôsobom overenia kontrola bezpečnostnej známky na balení kazety.

original krabice 490sirka-r600.jpg

Bezpečnostná známka na origináloch

Všetky balenia tonerových kaziet HP pre laserovú tlač sú vybavené bezpečnostnou známkou s nápisom „Original Toner“ (pri atramentoch „Original Ink“). Modrá nálepka je vždy umiestnená na časti balenia, ktoré sa pri otváraní musí odtrhnúť a nemala by tak uniknúť pozornosti. Známka má špeciálnu holografickú úpravu. Jej kontrastné polovice a nápisy „Original Toner“ menia farbu pri náklone zo strany na stranu z tmavo modrej na svetlo modrú. Symboly OK a  ü  sa pohybujú v opačných smeroch pri nakláňaní dopredu a dozadu a súhlasne pri náklone zo strany na stranu. Tieto zmeny na bezpečnostnej známke môžete vidieť tu.

security label 2009 flipping 490sirka-r584.jpg

Tlačová kazeta nie je iba obal

Originálna tlačová kazeta je dômyselný komponent tlačiarne a predstavuje až 70 % zobrazovacieho systému celej tlačiarne. Je navrhnutá tak, aby efektívne spolupracovala s tlačiarňou a dosahovala tie najlepšie výsledky. Dôležitú úlohu pri kvalite tlače zohráva presne navrhnuté množstvo jednotlivých zložiek v náplni, konštatné výrobné podmienky, predvýrobná a povýrobná kontrola. Tieto parametre lacné falzifikáty nespĺňajú, neposkytnú vám spoľahlivé výsledky či konštantný výkon počas svojej doby životnosti. Ich cieľom je len získať vaše peniaze. Používatelia sa tak môžu stretnúť s výrazne nízkou kvalitou tlače, opakovanými pokusmi o tlač kvôli chybným výtlačkom, rýchlym opotrebovaním zariadenia, či dokonca s jeho úplným poškodením.

Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne

Útulný domov je výsledkom správnej teploty a vlhkosti.

Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť

Nový prípravok Cys-Control Fort spája viaceré účinné látky a pomáha aj pri chronických ťažkostiach.

Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!

V Čerešne living pribudli nové byty so zvýhodnenou cenou pre prvých 15 záujemcov. Leto v Dúbravke bude teraz ešte sladšie.