Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

SME.sk vie osloviť najviac čitateľov slovenských autowebov

Autá ako vášeň, ale aj ako dopravný prostriedok - webové magazíny o autách pod značkou SME dokážu pritiahnuť jednu, aj druhú skupinu motoristov. Vďaka tomu má SME na www.auto.sme.sk a www.natankuj.sme.sk zďaleka najviac reálnych užívateľov spomedzi webov o autách na Slovensku. Webové magazíny SME o autách mali v novembri 272 tisíc reálnych užívateľov, čo je 46-percentný náskok pred najbližším konkurentom. Podľa odhadovaných výsledkov si weby čísla udržia aj v decembri. Týchto vyše štvrť milióna užívateľov zobrazilo v novembri 3 milióny a v decembri 2,7 milióna stránok s logom www.auto.sme.sk a www.natankuj.sme.sk. A to napriek sviatkom.Najbližší konkurent zo skupiny Azet dokázal vygenerovať v novembri 186 tisíc reálnych užívateľov a v decembri podľa odhadov 191 tisíc užívateľov. Užívatelia webového magazínu o autách Azetu zobrazili v novembri aj v decembri asi 1,3 milióna stránok. Nielen počet, ale aj kvalita návštev na webových magazínoch o autách SME exceluje. Zatiaľ čo na www.auto.sme.sk alebo www.natankuj.sk užívatelia v novembri trávili 4 a v decembri 3,5 minúty, žiadny z top 5 automagazínov sa nedostal s dĺžkou návštevy výrazne nad 2,5 minúty. Najbližší konkurent zo skupiny Azet vedel v posledných dvoch mesiacoch roka zaujať užívateľov len na 1,5 minúty, výrazne najmenej z piatich najnavštevovanejších značiek v segmente. Webová skupina SME so základom v silnom a dôveryhodnom spravodajstve sa ukazuje ako lepšia základňa pre oslovenie čitateľov so vzťahom k autám a motorizmu. V cieľovej skupine dospelých mužov do 50 rokov s vyšším príjmom a vzdelaním mali automagazíny SME v novembri ako poslednom ukončenom mesiaci oficiálneho auditu cez 123 tisíc reálnych užívateľov, pričom magazín o autách Azetu oslovil len približne polovicu - cez 67 tisíc.

Reálni užívatelia webových magazínov o autách

SMEAzetCentrum HoldingsPravdaZoznam
november275589180 99211146412741984008
december270183191 67212002510826682337
Zdroj dát: RU za november, RU est za december 2011 podľa AIM Monitor (Poskytuje iAB Slovakia). RU Est (estimated) sú predbežným výpočtom RU, ktorý sa definitívne uzatvára na konci nasledujúceho mesiaca.SME - Auto.Sme.sk a Natankuj.sk, Azet - Automoto.sk, Centrum Holdings - AutoMix, Pravda - Auto.Pravda.sk, Zoznam - Autoviny“Cieľová skupina dospelých mužov s vyšším príjmom a vzdelaním” odkazuje na skupiny ABC národnej socioekonomickej klasifikácie.Petit Press, a. s.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line