Dokonalá kontrola nad vaším dieťaťom cez iPhone

Elektronická pestúnka dokonca dokáže zahrať vášmu dieťaťu uspávanku.

Svet iPhonu a iPadu sa postupne rozširuje o ďalšie kompatibilné zariadenia. Najnovšie sa na trhu objavilo zariadenie, ktoré neslúži na zábavu, ale na veľmi užitočnú činnosť – na stráženie dieťaťa, keď pracujete alebo ste museli odbehnúť z domu.

Je to digitálna pestúnka Smart Baby Monitor od firmy Withings Rozbehať toto užitočné zariadenie je priam hračkou, ktorú zvládnu aj ľudia s minimálnymi alebo nulovými technickými schopnosťami.

Smart Baby Monitor je vybavený konektivitou prostredníctvom Wi-Fi a pomocou voľne dostupnej aplikácie streamuje video so záberom z izby vášho dieťaťa, takže ho môžete skontrolovať kdekoľvek, kde máte k dispozícii internet, vrátane 3G. Nielen v susednej miestnosti, ak musíte dokončovať nejakú súrnu prácu, zatiaľ čo vaše dieťa spí, ale hoci aj od vašich priateľov, kde ste si odbehli na návštevu.

A nejde len o vizuálnu kontrolu. Digitálna pestúnka Smart Baby Monitor vám sprostredkuje aj veľa iných informácií, ako napríklad o teplote, vlhkosti a hladine hluku v detskej izbe, vrátane varovných signálov, ak sa niektorá z týchto hodnôt náhle zmení.

Pestúnka Withings Smart Baby Monitor je vybavená 3-Mpix snímacou kamerou s nočným videním (infračervená LED). Nočné videnie funguje výborne.

Elektronická pestúnka vám umožňuje hlasom komunikovať s vaším dieťaťom, a to prostredníctvom iPhonu. Aplikácia umožňuje audio príposluch na pozadí, takže aj keď e-mailujete alebo browsujete po internete, stále počujete, čo sa deje v detskej izbe. Elektronická pestúnka dokonca dokáže zahrať vášmu dieťaťu uspávanku.

V núdzových podmienkach môže Smart Baby Monitor poslúžiť aj ako bezpečnostná kamera vášho bytu, domu alebo chaty, dokáže sa tejto úlohy zhostiť dobre, ale ak vám ide len o to, sú na trhu aj lacnejšie riešenia.

Po stránke dizajnu je elektronická pestúnka Withings malá biela kocka, ktorú môžete roztvoriť a tým naštartovať.

Kedysi začiatkom 60. rokov nakrútil svetoznámy filmár a výtvarník Jiří Trnka bábkový animovaný film Kybernetická babička, v ktorom možno trochu drastickou metódou poukázal na to, čo sa môže stať, keď rodičia, zbláznení do techniky a technológií, zveria svoje dieťa do starostlivosti robotickej babičke – milej a láskavej, len trochu zle naprogramovanej.

Withings Smart Baby Monitor nechce byť žiadnou kybernetickou babičkou. Je to užitočný prístroj, ale jeho tvorcovia ho rozhodne nevyvinuli na to, aby plne nahradil našu rodičovskú zodpovednosť a láskyplnú starostlivosť o naše dieťa.

Internetový obchod elektro.sme.sk prevádzkuje spoločnosť Gratex International v spolupráci s vydavateľstvom Petit Press. Ak máte otázky, na ktoré ste nenašli na stránkach elektro.sme.sk odpoveď, alebo máte tip ako zlepšiť stránky elektro.sme.sk, kontaktujte nás vyplnením on-line formulára.

Prihláste sa a vložte PR článok

Zľava 3000 € na 3-izbové byty v Jarabinkách

Známy ružinovský projekt Jarabinky prichádza s jedinečnou zľavou 3000 € na vybrané 3-izbové byty.

Aký vplyv by mal konflikt v Kórei na vaše investície?

Patríte k tým, ktorých znervózňuje hrozba konfliktu medzi USA a Severnou Kóreou?

Atraktívnejšie učenie vďaka digitálnym technológiám

Projekty aktívnych pedagógov a mimovládných organizácií môžu požiadať o grant už po štvrtý raz.

JUDr. Barbora Sabó: Dobrý maklér šetrí čas, peniaze i nervy!

Lagin a spol. dokonale pozná trh s nehnutelnosťami.