Lyžiarov trápia najmä zlomeniny, podvrtnutia a náhle ochorenia

V minuloročnej lyžiarskej sezóne trápili slovenských lyžiarov v zahraničí najmä problémy s podvrtnutými kolenami a zápästiami, zlomeniny a náhle ochorenia spojené s vysokými horúčkami a kašľom.

V minuloročnej lyžiarskej sezóne trápili slovenských lyžiarov v zahraničí najmä problémy s podvrtnutými kolenami a zápästiami, zlomeniny pri pádoch a náhle ochorenia spojené s vysokými horúčkami a kašľom. Vyplýva to z údajov poisťovne Union za obdobie od januára do marca 2011. Pomerne často sa zimní dovolenkári stretávajú aj s črevnými ťažkosťami, zápalmi očí, opuchmi kĺbov a klasickými lyžiarskymi úrazmi.

V úvodných mesiacoch roka pravidelne rastie počet klientov, ktorí si prezieravo uzatvárajú cestovné poistenie do zahraničia. Okrem poistenia liečebných nákladov v zahraničí si ľudia cestujúci na dovolenku často uzatvárajú aj poistenie batožiny a úrazové poistenie,“ hovorí o trendoch v cestovnom poistení Marek Kopča, manažér odboru priameho predaja poisťovne Union.

Kým v minulosti si klienti cestovné poistenie uzatvárali prevažne na kamenných pobočkách, v ostatných rokoch výrazne narástol počet tých, ktorí sa poistili cez internet alebo na poslednú chvíľu cez SMS. „V ostatných rokoch počet poistných zmlúv cestovného, horského a úrazového poistenia uzatvoreného online v Union poisťovni výrazne vzrástol. SMS poisteniu, ktoré je ideálnym spôsobom poistenia sa na poslednú chvíľu, sa rovnako darí veľmi dobre“, dodáva Kopča.

Okrem poistenia liečebných nákladov, batožiny a úrazového poistenia obsahuje cestovné poistenie aj poistenie zodpovednosti za škody, ktoré kryje neúmyselné škody spôsobené na zdraví či majetku tretej strane, napr. pri zrážke s iným lyžiarom na svahu. Komerčné cestovné poistenie má v porovnaní s európskym preukazom zdravotného poistenia viacero výhod. Kým európsky preukaz platí len v krajinách Európskej únie a zabezpečuje ošetrenie vo verejných zdravotníckych zariadeniach, v ktorých si klient často musí za zdravotnú starostlivosť doplácať z vlastnej peňaženky, cestovné poistenie je platné na celom svete a kryje náklady spojené s ošetrením či liečbou aj u súkromných lekárov.

Ani ľudia, ktorí trávia dovolenku na Slovensku, by nemali zabúdať na poistenie. Špeciálnou kategóriou sú turisti, ktorí počas túry v horách utrpeli zlomeniny, precenili svoje sily či zablúdili a na pomoc volali Horskú záchrannú službu (HZS). Podľa zákona je dospelá osoba zachraňovaná Horskou záchrannou službou povinná v plnej výške uhradiť náklady, ktoré sú spojené s technickou časťou zásahu. Dovolenkári, ktorí sa rozhodli pre lyžovačku či turistiku na Slovensku, by teda nemali zabúdať najmä na úrazové poistenie a poistenie nákladov na zásah HZS.

Viac zaujímavých informácií o vhodnom poistení pri ceste do hôr či na lyžovačku doma alebo v zahraničí, pravidlá správania sa na lyžiarskej trati a pokyny pre lyžiarov v prípade poistnej udalosti nájdete tu: http://www.union.sk/chystate-sa-na-lyzovacku-nezabudnite-sa-poistit.html

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.

Alarica – new business project in the market of shoes

The difference of the Alarica platform from the other marketplaces is it’s narrow specialization and payment policy.

Ako jazdiť na snehu alebo ľade?

Základom je menej otáčok a brzdiť ešte pred zákrutou.

Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?

Pomôžeme vám rozhodnúť sa, ktorú destináciu na pobreží Egejského mora si vybrať.