Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Rok 2012 bude o rozumnom hospodárení s peniazmi.

V čase krízy je veľmi dôležité rozumne hospodáriť a rozmýšľať nad každým jedným eurom. Prinášame vám rady, kam uložiť svoje úspory, aby zarábali.

V čase krízy je veľmi dôležité rozumne hospodáriť a rozmýšľať nad každým jedným eurom. Prinášame vám rady,  kam  uložiť svoje úspory, aby  zarábali.

V týchto  neistých časoch je dobré mať odloženú istú rezervu. Nikdy neviete kedy budete peniaze rýchlo potrebovať. Ak ste si doteraz nenechávali  z výplaty bokom aspoň pár desiatok eur, je najvyšší čas začať. Ak už máte našetrené nejaké peniaze, nenechávajte ich ležať doma v pančuchách ani na osobných účtoch. Uložte ich na zvýhodnené vkladové produkty, s ktorými budete mať vaše peniaze ihneď poruke,  alebo termínované vklady s atraktívnymi úrokmi.

Ako začať rozumne hospodáriť :

1. tvorte si rezervu

Myslite na horšie časy a neočakávané situácie, ktoré vás môžu prekvapiť nepripravených. Odkladajte si aspoň malú čiastku peňazí.

1. sporte pravidelne

Najjednoduchším spôsobom ako si vytvoriť dostatočnú rezervu je pravidelné sporenie. Zaveďte si trvalý príkaz na sťahovanie určitej čiastky na zvýhodnený účet či vklad.

1. využite ponuku bankových služieb

Neukladajte si peniaze len na jeden produkt, zvoľte viac - pre vás výhodných. To vám umožní mať garantovaný výnos a peniaze v bezpečí prostredníctvom  termínovaných vkladov a zároveň mať časť peňazí kedykoľvek poruke na neviazaných produktoch.

Začnite rok rozumným sporením  a využitím atraktívnych úrokov

Ako? Tým, že si peniaze, ktoré dlhšie nebudete potrebovať vložíte na termínované vklady, ktoré dnes ponúkajú jedny z najlepších úročení. Ale zároveň aj tak, že peniaze, ktoré potrebujete mať poruke okamžite vyberiete z pančuchy a dáte ich na neviazaný vklad, na ktorom ich budete mať kedykoľvek k dispozícii a zároveň sa vám tam celkom slušne zhodnotia.

Kombinácia 4-percentného úročenia napríklad na dvojročnom termínovanom vklade a zhodnocovania neviazaných peňazí úrokom 2,5 % ročne je ideálnou možnosťou, ako mať svoje úspory skutočne efektívne pod kontrolou.

Viac informácií o rozumnom sporení nájdete tu!

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line