Sobota, 20. apríl , 2019

Ako zarobiť na nehnuteľnostiach

Nehnuteľnosti nemusíte vlastniť celé. Výnos môžete získať aj z podielu na nich.

Nehnuteľnosti nemusíte vlastniť celé. Výnos môžete získať aj z podielu na nich.

Možnosť zarábať na nehnuteľnostiach bez veľkej počiatočnej investície prinášajú tzv. realitné fondy. Napríklad portfólio Realitného fonduTB Tatra banky je tvorené nehnuteľnosťami z rôznych regiónov na Slovensku. Nájomcovia sú renomované spoločnosti  podnikajúce vo viacerých segmentoch trhu. Týmto dôsledným výberom sa fond snaží maximálne rozložiť riziko koncentrácie v jednotlivých sektoroch hospodárstva. V správe fondu sú teda napríklad hypermarket Tesco v Senci, administratívna budova Rozadol v Bratislave alebo regionálne obchodné centrum v Košiciach.

Výnos z Realitného fonduTB je následne odvodený od nájmov, ktoré platia jednotliví nájomcovia a zmeny trhovej hodnoty nehnuteľností. Dlhodobé nájomné zmluvy sú naviazané na infláciu, vďaka čomu má fond schopnosť poskytovať pre vložené peniaze protiinflačnú ochranu. Keďže vývoj fondu nekopíruje vývoj akciového trhu, je takáto investícia vhodným doplnkom investičného porfólia. Pre maximálnu transparentnosť sú zloženie a výkonnosť fondu zverejňované každý mesiac.

Minimálna investícia do fondu je len 150 €, svoj podiel však môže investor ďalej navyšovať. Ďalšou možnosťou je pravidelné sporenie do fondu aspoň vo výške 15 €. O vyplatenie svojho podielu na výnosoch fondu je možné požiadať každý štvrťrok, prípadne si svoj výnos nechať  ďalej zhodnocovať.

Viac informácií nájdete na www.tatrabanka.sk/realitnyfond

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.

Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur

Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie majú šancu získať príspevok od 20.000 do 50.000 eur.