Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

Ako zarobiť na nehnuteľnostiach

Nehnuteľnosti nemusíte vlastniť celé. Výnos môžete získať aj z podielu na nich.

Nehnuteľnosti nemusíte vlastniť celé. Výnos môžete získať aj z podielu na nich.

Možnosť zarábať na nehnuteľnostiach bez veľkej počiatočnej investície prinášajú tzv. realitné fondy. Napríklad portfólio Realitného fonduTB Tatra banky je tvorené nehnuteľnosťami z rôznych regiónov na Slovensku. Nájomcovia sú renomované spoločnosti  podnikajúce vo viacerých segmentoch trhu. Týmto dôsledným výberom sa fond snaží maximálne rozložiť riziko koncentrácie v jednotlivých sektoroch hospodárstva. V správe fondu sú teda napríklad hypermarket Tesco v Senci, administratívna budova Rozadol v Bratislave alebo regionálne obchodné centrum v Košiciach.

Výnos z Realitného fonduTB je následne odvodený od nájmov, ktoré platia jednotliví nájomcovia a zmeny trhovej hodnoty nehnuteľností. Dlhodobé nájomné zmluvy sú naviazané na infláciu, vďaka čomu má fond schopnosť poskytovať pre vložené peniaze protiinflačnú ochranu. Keďže vývoj fondu nekopíruje vývoj akciového trhu, je takáto investícia vhodným doplnkom investičného porfólia. Pre maximálnu transparentnosť sú zloženie a výkonnosť fondu zverejňované každý mesiac.

Minimálna investícia do fondu je len 150 €, svoj podiel však môže investor ďalej navyšovať. Ďalšou možnosťou je pravidelné sporenie do fondu aspoň vo výške 15 €. O vyplatenie svojho podielu na výnosoch fondu je možné požiadať každý štvrťrok, prípadne si svoj výnos nechať  ďalej zhodnocovať.

Viac informácií nájdete na www.tatrabanka.sk/realitnyfond

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro

Náklady bude už čoskoro možné rozúčtovať aj pomocou aplikácií ako Messenger či WhatsApp.

Zelená Bratislava

Vyvetrajte si hlavu v jednom z najzelenších hlavných miest na svete.

Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?

Tím FortiGuard Labs zaznamenal značný nárast bezpečnostných hrozieb počas pandémie.