Ako zarobiť na nehnuteľnostiach

Nehnuteľnosti nemusíte vlastniť celé. Výnos môžete získať aj z podielu na nich.

Nehnuteľnosti nemusíte vlastniť celé. Výnos môžete získať aj z podielu na nich.

Možnosť zarábať na nehnuteľnostiach bez veľkej počiatočnej investície prinášajú tzv. realitné fondy. Napríklad portfólio Realitného fonduTB Tatra banky je tvorené nehnuteľnosťami z rôznych regiónov na Slovensku. Nájomcovia sú renomované spoločnosti  podnikajúce vo viacerých segmentoch trhu. Týmto dôsledným výberom sa fond snaží maximálne rozložiť riziko koncentrácie v jednotlivých sektoroch hospodárstva. V správe fondu sú teda napríklad hypermarket Tesco v Senci, administratívna budova Rozadol v Bratislave alebo regionálne obchodné centrum v Košiciach.

Výnos z Realitného fonduTB je následne odvodený od nájmov, ktoré platia jednotliví nájomcovia a zmeny trhovej hodnoty nehnuteľností. Dlhodobé nájomné zmluvy sú naviazané na infláciu, vďaka čomu má fond schopnosť poskytovať pre vložené peniaze protiinflačnú ochranu. Keďže vývoj fondu nekopíruje vývoj akciového trhu, je takáto investícia vhodným doplnkom investičného porfólia. Pre maximálnu transparentnosť sú zloženie a výkonnosť fondu zverejňované každý mesiac.

Minimálna investícia do fondu je len 150 €, svoj podiel však môže investor ďalej navyšovať. Ďalšou možnosťou je pravidelné sporenie do fondu aspoň vo výške 15 €. O vyplatenie svojho podielu na výnosoch fondu je možné požiadať každý štvrťrok, prípadne si svoj výnos nechať  ďalej zhodnocovať.

Viac informácií nájdete na www.tatrabanka.sk/realitnyfond

Prihláste sa a vložte PR článok

VW Tiguan Allspace: prvé sedemmiestne SUV od Volkswagnu

Z väčších rozmerov a dlhšieho rázvoru modelu Allspace ťaží celá posádka a aj batožinový priestor.

3 pravidlá pre lepší dôchodok

Tretina našich dôchodcov má penziu od 305 do 410 €. Ak sa obávate, či vám taký dôchodok bude stačiť, nespoliehajte sa len na štát.

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?