Ako zarobiť na nehnuteľnostiach

Nehnuteľnosti nemusíte vlastniť celé. Výnos môžete získať aj z podielu na nich.

Nehnuteľnosti nemusíte vlastniť celé. Výnos môžete získať aj z podielu na nich.

Možnosť zarábať na nehnuteľnostiach bez veľkej počiatočnej investície prinášajú tzv. realitné fondy. Napríklad portfólio Realitného fonduTB Tatra banky je tvorené nehnuteľnosťami z rôznych regiónov na Slovensku. Nájomcovia sú renomované spoločnosti  podnikajúce vo viacerých segmentoch trhu. Týmto dôsledným výberom sa fond snaží maximálne rozložiť riziko koncentrácie v jednotlivých sektoroch hospodárstva. V správe fondu sú teda napríklad hypermarket Tesco v Senci, administratívna budova Rozadol v Bratislave alebo regionálne obchodné centrum v Košiciach.

Výnos z Realitného fonduTB je následne odvodený od nájmov, ktoré platia jednotliví nájomcovia a zmeny trhovej hodnoty nehnuteľností. Dlhodobé nájomné zmluvy sú naviazané na infláciu, vďaka čomu má fond schopnosť poskytovať pre vložené peniaze protiinflačnú ochranu. Keďže vývoj fondu nekopíruje vývoj akciového trhu, je takáto investícia vhodným doplnkom investičného porfólia. Pre maximálnu transparentnosť sú zloženie a výkonnosť fondu zverejňované každý mesiac.

Minimálna investícia do fondu je len 150 €, svoj podiel však môže investor ďalej navyšovať. Ďalšou možnosťou je pravidelné sporenie do fondu aspoň vo výške 15 €. O vyplatenie svojho podielu na výnosoch fondu je možné požiadať každý štvrťrok, prípadne si svoj výnos nechať  ďalej zhodnocovať.

Viac informácií nájdete na www.tatrabanka.sk/realitnyfond

Prihláste sa a vložte PR článok

Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku

Zanzibar, ostrov tyrkysovej a priezračnej vody, bieleho piesku a skvelého jedla

Intímna hygiena – celoročná záležitosť

Letné horúčavy, kúpanie, hudobné festivaly, cestovanie – to sú nám známe situácie.

Rastie nám pokrivená generácia?

Zhrbené hlavy nad mobilmi či tabletmi niekoľko hodín denne. Čo hovorí odborník

Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji

Projekty na rozvoj cestovného ruchu majú šancu získať prostriedky od Pivovaru Šariš, ktorý patrí do spoločnosti Pivovary Topvar.