Snehové reťaze do kufra – čo hovorí zákon ?!

Vodiči pozor !!! Polícia do hôr odporúča pribaliť aj snehové reťaze.

Vodiči pozor !!!  Polícia do hôr odporúča pribaliť aj snehové reťaze

Na Slovensku, no najmä v jeho horských oblastiach, sa nachádza na vozovkách vrstva utlačeného, či dokonca až zľadovateného snehu. Na mnohých miestach sa vplyvom vetra tvoria snehové jazyky a záveje. Hovorkyňa Prezídia PZ SR Denisa Baloghová upozorňuje vodičov na blížiaci sa príchod jarných prázdnin, z čoho vyplynie zvýšený presun obyvateľstva do horských oblastí. Ďalej vyzýva vodičov, aby v prípade potreby v  takýchto oblastiach používali snehové reťaze. Pri podnikaní dlhších ciest vzhľadom k nepredvídateľnému počasiu odporúčame vodičom, aby si  nezabúdali pribaliť do svojej výbavy teplejšie oblečenie, dostatok pohonných hmôt, ale aj snehové reťaze, ktoré nemajú váhať v prípade potreby použiť. V súčasnosti už existuje aj systém nasadzovania snehových reťazí bez ich nadchádzania s nasadením do 2 minút tak, ako to môžete vidieť na ilustračnom videu: http://www.youtube.com/watch?v=l_rZqfTdsw8

pewag 1-r635_res.jpg

Dnes sa už najmodernejšie reťaze nasadzujú rýchlo, úplne jednoducho, bez upínania očiek či háčikov, alebo iných napínacích systémov. Reťaz sa jednoducho nasadí na koleso a sama napne pomocou plne automatického systému. Tieto snehové reťaze Pewag snox-box počas jazdy samostatne uzavrú vratnú pružinu a tým optimálne a automaticky napnú reťaz. Hneď ako vozidlo zastaví, systém sa opäť odomkne a reťaz je možné jednoducho a rýchlo stiahnuť. Aj pre kategóriu áut SUV vytvoril Pewag snehové reťaze s montážou bez nadchádzania s tzv. systémom snoxovania.  Tento jedineční typ snehových reťazí môžete nájsť u svojich predajcov pod označením Pewag snox SUV. Pre iné typy vozidiel od nákladných až po traktory má Pewag vytvorené snehové reťaze na mieru. Vyhľadať tie optimálne reťaze pre svoje vozidlo môžete na: http://www.pewagsk.sk/Produkty.aspx

Čo hovorí zákon o použití snehových reťazí na Slovensku a okolitých krajinách ?!

Na Slovensku je povinnosť použiť snehové reťaze v prípade, ak tak prikazuje, resp. odporúča dopravná značka. V Rakúsku musia byť prítomné snehové reťaze vo vozidle nad 3,5t pre minimálne dve kolesá hnacej nápravy od 1. novembra až do 15. apríla. Používať sa tu môžu iba reťaze, ktoré zodpovedajú normám V5117 resp. V5119. V Maďarsku je potrebné mať snehové reťaze minimálne pre jednu hnaciu nápravu iba v prípade, ak to prikazuje značka. Maximálna rýchlosť s „obutými“ snehovými reťazami je v Maďarsku 50 km/h. V Českej republike nie je používanie snehových reťazí povinné. Avšak, ak to prikazuje dopravná značka, je nutné mať so sebou minimálne jeden pár na hnacej náprave. Maximálna rýchlosť je aj tu rovnako 50 km/h. Zákony v Poľsku prikazujú mať nasedené snehové reťaze iba vtedy, ak to prikazuje dopravná značka, a to aspoň na dvoch hnaných kolesách. Využívanie snehových reťazí je možné iba na zasnežených cestách. Na cestách Ukrajiny nie je podľa dostupných informácií povinnosťou používať snehové reťaze a ani zimné pneumatiky.

Spoločnosť Pewag
je výrobcom reťazí už viac ako 500 rokov a v ich výrobe je jednotkou na trhu. Snehové reťaze Pewag zaručujú najvyššiu mieru pohodlia a bezpečia a je možné ich využívať nie len v zimných podmienkach. Tieto výrobky nájdu uplatnenie na snehu, štrku, piesku a taktiež aj v nedostupných terénoch, v ktorých im dôveruje armáda a záchranné služby. Spoločnosť Pewag má v ponuke aj rôzne technické reťaze, popruhy a podobne.

pewag 2-r767.jpg

Prihláste sa a vložte PR článok

Detské zúbky sú veda

Vedeli ste, že so starostlivosťou o detské zúbky treba začať už v tehotenstve, alebo dokonca ešte predtým?

Štartujú jesenné módne dni v Poluse

Čo delí módnu ikonu od otrokyne trendov? Predsa vyberaný vkus! Polus vám ponúka profesionálny osobný servis pri hľadaní štýlu.

Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku

Zanzibar, ostrov tyrkysovej a priezračnej vody, bieleho piesku a skvelého jedla.

Intímna hygiena – celoročná záležitosť

Letné horúčavy, kúpanie, hudobné festivaly, cestovanie – to sú nám známe situácie.