Nové tlačiarne a multifunkcie spoločnosti Xerox ukazujú trendy

Segment multifunkčných zariadení a tlačiarní s HiQ LED technológiou pre úsporu energie a kvalitnejšiu tlač je dostupný aj na elekto.sme.sk.

Elektronický obchod elektro.sme.sk prináša vždy najnovšie technológie na slovenský trh a výnimku netvorí ani segment multifunkčných zariadení a tlačiarní kde je jednou z najprogresívnejších značiek vnímaný Xerox.

Nový rok začala spoločnosť Xerox odhalením nového radu čiernobielych i farebných multifunkcií a tlačiarní obsahujúcich špičkové technológie, ktoré sa bežne objavujú až u podstatne drahších zariadení. Čiernobiele stroje Xerox Phaser 3010, Xerox Phaser 3040 a Xerox WorkCentre 3045 aj farebné novinky Xerox Phaser 6000, Xerox Phaser 6010 a Xerox WorkCentre 6015 odrážajú najmodernejšie trendy v osobných tlačiarňach.

HiQ LED technológia - úspora energie a kvalitnejšia tlač

Všetky tieto zariadenia využívajú najmodernejšie technológie HiQ LED a využívajú špeciálne tonery vyrábané emulsnou agregáciou. Tie na rozdiel od bežných tonerov obsahujú oveľa menšie a predovšetkým pravidelné čiastočky, ktoré spolu s LED technológiou umožňujú presnejšiu tlač grafiky, ľahkú čitateľnosť i malých písiem a v prípade farebných tlačiarní výstup porovnateľný s atramentovými fototlačiarňami, ak opomenieme tlač na nákladné fotopapiere.

Pravidelné čiastočky tonera sa lepšie udržia na papieri a nie je ich treba toľko zahrievať. Ušetrené teplo sa prejaví na úsporách energie, ale aj na rýchlejšom štarte zariadenia a v neposlednom rade sa takéto zariadenia správajú šetrnejšie k papieru, ktorý nevychádza po tlači na zariadeniach Xerox radou 30xx a 60xx horúci a pokrútený.

Bezúdržbové  zariadenia šetria čas, miesto aj životné prostredie

Možno si spomeniete na doby, kedy bolo u laserových tlačiarní potrebné strážiť nielen stav tonera, ale aj životnosť tlačového valca, alebo fixačnej jednotky. Zvýšenie užívateľského komfortu najmenších tlačiarní priniesla integrácia tlačového valca priamo do tonerovej kazety. Zjednodušila sa tým síce údržba, ale vzrástla veľkosť aj nákladnosť tonerových kaziet a tiež náročnosť ich ekologickej likvidácie.

Novinky Xerox Phaser a WorkCentre radou 30xx a 60xx majú jedinú vymeniteľnú časť a tou je relatívne malá tonerová kazetka. Ako je to možné? Moderné technológie a pokročilé postupy umožňujú vyrobiť ostatné súčasti tlačiarne tak, aby vydržali po celú dobu životnosti stroja, čo je v tomto prípade približne 30 tisíc strán, teda asi päť rokov bežného používania v domácnosti alebo v malej kancelárii. Z hľadiska užívateľského komfortu stačí meniť kazetu, ktorá svojou veľkosťou zhruba zodpovedá náplni atramentovej tlačiarne. Kazeta pritom vystačí na 1000 alebo 2500 strán s cenou čiernobielej strany okolo 0,02 centov pri využití väčších tonerov.

Ďalšou výhodou tohto prístupu je možnosť konštruovať zariadenia s menšími rozmermi. V prípade tlačiarní Xerox 3010/40 tak ide o najmenšie zariadenie vo svojej triede.

Novinky spoločnosti Xerox pre tento rok si toho veľa požičiavajú od svojich väčších a drahších bračekov a prinášajú tak najmodernejšie technológie aj do spotrebiteľského segmentu.

Internetový obchod elektro.sme.sk prevádzkuje spoločnosť Gratex International v spolupráci s vydavateľstvom Petit Press. Ak máte otázky, na ktoré ste nenašli na stránkach elektro.sme.sk odpoveď, alebo máte tip ako zlepšiť stránky elektro.sme.sk, kontaktujte nás vyplnením on-line formulára.

Prihláste sa a vložte PR článok

Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku

Zanzibar, ostrov tyrkysovej a priezračnej vody, bieleho piesku a skvelého jedla

Intímna hygiena – celoročná záležitosť

Letné horúčavy, kúpanie, hudobné festivaly, cestovanie – to sú nám známe situácie.

Rastie nám pokrivená generácia?

Zhrbené hlavy nad mobilmi či tabletmi niekoľko hodín denne. Čo hovorí odborník

Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji

Projekty na rozvoj cestovného ruchu majú šancu získať prostriedky od Pivovaru Šariš, ktorý patrí do spoločnosti Pivovary Topvar.