Zdravý bratislavský kraj

V minulom roku sme spustili unikátny projekt zisťovania zdravotného stavu u stredoškolákov pod názvom „Rešpekt pre zdravie“.

V minulom roku sme spustili unikátny projekt zisťovania zdravotného stavu u stredoškolákov pod názvom „Rešpekt pre zdravie“. Oslovili sme takmer 20 tisíc žiakov a ponúkli im formou preventívnej prehliadky zmapovať ich zdravotný stav. Výsledky nám v mnohom napovedali aká je životospráva a životný štýl našej mládeže. Ako sa stravujú, či majú dostatočný pohyb, či športujú a podobne. Pomôže to nám, ale aj rodičom. Za zdravie musíme mať patričnú zodpovednosť.

V tejto súvislosti musím pripomenúť ešte jednu skutočnosť a tou je problematika drog. Po celom Slovensku vznikajú v poslednom čase obchody, ktoré sa tvária, že predávajú drobné suveníry. Lekárskymi analýzami sa dokázalo, že vo vrecúškach so suvenírmi sa predávali látky s účinkami tvrdých drog. Dve prevádzky, ktoré v kraji fungovali, sa nám podarilo zrušiť.

Na podporu zdravého životného štýlu sú naviazané ďalšie projekty, ktoré majú priamy dosah na zlepšovanie podmienok napríklad pre šport a voľný čas na území kraja, ale aj na zvyšovanie kvality zdravotníckej starostlivosti. V tomto roku by sme chceli obnoviť sedem školských ihrísk - v každom okrese jedno. Tie by počas vyučovania slúžili školám a v popoludňajších hodinách by ich využívala verejnosť na rekreačné športovanie. Podobne by sme chceli sprístupniť jednu školskú plaváreň.

V našom kraji pracujeme aj na zlepšovaní poskytovania zdravotníckej starostlivosti. Tá je dlhodobo predmetom spoločenského napätia. Napriek kríze sa nám v malackej nemocnici podarilo spoločne s nájomcom na prelome rokov zrekonštruovať operačné sály a zabezpečiť novú magnetickú rezonanciu. Samosprávna nemocnica má potenciál patriť medzi najmodernejšie svojho druhu. Dôležitá je spolupráca s partnermi, ktorí v zdravotníctve majú skúsenosti a skutočnosť, že nemocnica poskytuje dostupnú zdravotnícku starostlivosť pre ľudí zo širokého okolia.

Prihláste sa a vložte PR článok

Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku

Zanzibar, ostrov tyrkysovej a priezračnej vody, bieleho piesku a skvelého jedla

Intímna hygiena – celoročná záležitosť

Letné horúčavy, kúpanie, hudobné festivaly, cestovanie – to sú nám známe situácie.

Rastie nám pokrivená generácia?

Zhrbené hlavy nad mobilmi či tabletmi niekoľko hodín denne. Čo hovorí odborník

Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji

Projekty na rozvoj cestovného ruchu majú šancu získať prostriedky od Pivovaru Šariš, ktorý patrí do spoločnosti Pivovary Topvar.