Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Unikátny a pritom dostupný kamerový systém

Každý z nás má záujem chrániť svoj majetok čo najúčinnejšie a s čo najnižšími nákladmi. Či už bývate v dome, alebo máte byt na sídlisku, či prevádzkujete obchod alebo máte auto na ktoré si  robia zálusk zlodeji - skôr či neskôr začnete premýšľať o možnostiach zabezpečenia svojho majetku. Dnes najbežnejšou formou ochrany je využitie kamerového systému. Takéto riešenie je však finančne a technicky náročné, najmä ak požadujete systém, ktorý budete môcť sledovať odkiaľkoľvek 24 hodín denne a donedávna bolo výsadou väčších firiem, ktoré si mohli takúto investíciu dovoliť.

avn80x-ip-kamera-r442_res.jpgDnes je tu nová možnosť, dostupná prakticky pre každého. Volá sa AVN80X alebo AVN801 a jedná sa o kompaktné inteligentné kamery kombinované s unikátnou službou Push Video.

Pozrime sa bližšie najprv na samotnú kameru. Jej základom je live MOS snímač s rozlíšením až 1.3 megapixelu. Video je zaznamenané vo vysokej kvalite (HDTV, 720p). Vďaka tomu je možné v obraze rozpoznať aj drobné detaily. Záznam tak môže slúžiť pre ďalšiu analýzu a ako dôkazový materiál.

Kamera dokáže rozpoznať a vyhodnotiť špecifickú udalosť a následne vás na ňu upozorní. Môže to byť prítomnosť alebo pohyb osoby, rozpojenie kontaktu (napr. pri otvorení dverí), treskot rozbitého skla prípadne iný zvukový prejav. Kamera situáciu zaznamená a prostredníctvom služby Push Video vám zašle upozornenie priamo na mobilný telefón. A tu sa dostávame k ďalšej unikátnej vlastnosti systému. Služba Push Video je patentovaná technológia spoločnosti AVTech Inc., ktorá vám umožní okamžite po obdržaní hlásenia prezrieť si spätne záznam udalosti. Zároveň môžete v reálnom čase sledovať obraz z kamery. Máte tak neustále dohľad nad svojim majetkom, bez ohľadu na to, kde sa práve nachádzate. V súčasnosti je aplikácia Push Video k dispozícii pre iPhone, iPad a zariadenia využívajúce operačný systém Android.image011-r783_res.jpg

Kamera je k dispozícii v dvoch prevedeniach – AVN80X a AVN801. Model AVN80X má navyše slot na bežnú micro SD kartu. Okrem sledovania videa naživo a zasielania Push videa do vášho telefónu umožňuje ukladať záznam na pamäťovú kartu. Cenovo zvýhodnený variant AVN801 túto možnosť nemá.

Okrem spomenutých funkcií je kamera štandardne vybavená integrovaným LED prisvietením (biele svetlo) pre pozorovanie za zhoršených svetelných podmienok. Prisvietenie je možné aktivovať manuálne, pomocou časovača alebo na základe detekcie pohybu či zvuku. I/O port umožňuje pripojiť externé zariadenia, napr. magnetické kontakty, IR alebo dymové senzory. Kamera má taktiež integrovaný mikrofón a reproduktor umožňujúci obojsmerný prenos zvuku.

Unikátne kamery na náš trh prináša spoločnosť Infinity Systems s.r.o.. Zariadenie si môžete objednať priamo na stránkach firmy, kde nájdete aj manuály a aktuálnu verziu firmware na stiahnutie. Zakúpením kamery získate komplexné a pritom cenovo dostupné riešenie pre zabezpečenie vášho domu, bytu, firmy či motorového vozidla.

web_uvodna-stranka-r323_res.jpg

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line