INZERCIA

Nie sme takí bohatí, aby sme si mohli dovoliť lacné veci.

Legendárne známy výrok platí okrem iného aj na reštaurácie. Nekazme teda svoje chuťové poháriky v podradných podnikoch. Doprajme si to najlepšie za primeranú cenu a riaďme sa odporúčaniami iných.

Legendárne známy výrok platí okrem iného aj na reštaurácie. Nekazme teda svoje chuťové poháriky v podradných podnikoch. Doprajme si to najlepšie za primeranú cenu a riaďme sa odporúčaniami iných.

Stavím sa s vami o čokoľvek, že každý z vás má podobné „gastro zážitky“ ako ja a moja rodina. Samozrejme, je jedno v akej lokalite. Keďže sa však už dnes dá podobným negatívam celkom jednoducho vyhnúť (čo pred rokom ešte veľmi neplatilo), myslím si, že stojí za to vedieť akým spôsobom.

Asi takto pred rokom som podľahol čaru zľavových portálov a kúpil som pre svoju rodinu, vrátane starých rodičov, jarný pobyt vo Vysokých Tatrách – ako inak, za polovičnú cenu, v jednom z top hotelov v regióne. Nechcem sa detailne vyjadrovať k službám hotela, s ním sme boli v celku spokojní. No ako správni turisti sme chceli okrem hotelovej kuchyne (čo bola mimochodom zrejme jediná služba hotela, ktorú môžem označiť za všetkých účastníkov zájazdu ako sklamanie) ochutnať aj iné špeciality v miestnych reštauráciách. Keďže sme tam boli 4 dni, každý deň sme to skúsili v inej reštaurácii. Začali sme v jednej z nich, ktorá mimochodom ešte pred štyrmi či piatimi rokmi patrila podľa hodnotení TRENDU medzi top reštaurácie v regióne, a ktorú som v tom čase aj navštívil. Keďže som mal z minulosti len pozitívnu skúsenosť, mali sme všetci veľké očakávania. Bohužiaľ, časy sa menia a s nimi aj kvalita reštaurácií. A ako to už býva vo väčšine prípadov, ide to s ňou dolu vodou. Detaily nie sú podstatné. Podstatné je, že podobnú skúsenosť sme mali aj na ďalší deň. Preto pri treťom pokuse sme sa snažili už ísť na istotu a zvolili sme iný top hotel v regióne. I keď bol vzdialený asi 20km, stálo to konečne za to. Bol som si však istý, že v Tatrách existujú aj iné kvalitné reštaurácie, len som sa o nich nedozvedel na recepcii hotela, ani na internete. Aj napriek pozitívnej skúsenosti na záver, celkový dojem po „gastro“ stránke zostal negatívny.

V ten istý mesiac prišli kolegovia po druhý krát s návrhom implementovať na náš web aj hodnotenia reštaurácií (prvý krát to bolo pri spustení restauracie.sk v júni 2010, kedy sme to považovali za predčasné). Po druhý krát a po čerstvých skúsenostiach z Tatier som vedel s istotou, že to má zmysel. O ďalší mesiac (pred necelým rokom v júni) pribudli na našom webe prvé hodnotenia. Medzi inými aj moje, k príslušným tatranským lokálom. Dnes je na restauracie.sme.sk už vyše 16 000 recenzií.

Keď si tento rok zopakujeme rodinný výlet, viem s istotou (nech to je kdekoľvek na Slovensku), že si reštaurácie vyberiem podľa vašich hodnotení na našom webe. Viem, že neurobím pri výbere krok mimo, lebo referencie sú to, na základe čoho sa v prvom rade rozhodujeme po celý život. Ak ste tak ešte neurobili, pridajte na náš web aj vaše skúsenosti s reštauráciami. Spoločne tak presmerujeme návštevy všetkých nás do kvalitnejších podnikov. Je to to najlepšie, čo môže každý z nás pre skvalitnenie gastro biznisu urobiť. Stojí za to, aby o tom vedeli aj ľudia okolo vás. Práve na základe hodnotení sme ja aj moji kolegovia objavili niekoľko výborných reštaurácií v našom okolí, o ktorých sme ani netušili.

Výber spomedzi top hodnotených podnikov:


Bratislava: Berg restaurant, Bistro St. Germain, Camouflage restaurant

Trnava: Pizza Kitty, U hladného býka, Wasabi sushi bar

Nitra: Zlatý Kľúčík, Penzión u Krba, Paládium

Trenčín: Hotel Magnus, Kursalón, Reštaurácia pri Synagóg

Banská Bystrica: Angels restaurant, New Angus, Aruba

Žlilina: Vulcano, City café , Villa Budatín

Prešov: Apartmány Kolégium, Kulinár, Mes Amis

Košice: 12 apoštolov, Villa Regia, Camelot


Poznáte prípadne lepšie podniky? Dajte o nich vedieť. Prostredníctvom vašich hodnotení na restauracie.sme.sk. A možno odmeníme aj vás voucherom do reštaurácie, alebo pobytom v niektorom z top hotelov na Slovensku:

Kempinski River Park Hotel*****
DoubleTree by Hilton Košice****
Magnus Hotel**** Trenčín
Hotel Rozsutec*** Vrátna

Viac informácií nájdete tu. Veľa šťastia pri vašich gurmánskych zážitkoch.


Autor: Ľubomír Jochim, restauracie.sme.sk

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2 milióny čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

Prihláste sa a vložte PR článok

Najčítanejšie tlačové správy


Najčítanejšie správy na SME


Neprehliadnite tiež

Tlačové správy

Detské zúbky sú veda

Vedeli ste, že so starostlivosťou o detské zúbky treba začať už v tehotenstve, alebo dokonca ešte predtým?

Tlačové správy

Štartujú jesenné módne dni v Poluse

Čo delí módnu ikonu od otrokyne trendov? Predsa vyberaný vkus! Polus vám ponúka profesionálny osobný servis pri hľadaní štýlu.

Tlačové správy

Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku

Zanzibar, ostrov tyrkysovej a priezračnej vody, bieleho piesku a skvelého jedla.

Tlačové správy

Intímna hygiena – celoročná záležitosť

Letné horúčavy, kúpanie, hudobné festivaly, cestovanie – to sú nám známe situácie.