Okrem choroby sa v zahraničí obávame úrazov aj spôsobených škôd

Len poistenie liečebných nákladov nestačí. Za posledných 5 mesiacov si v ČSOB Poisťovni až 86 % Slovákov k on-line zakúpenému cestovnému poisteniu uzatvorilo aj úrazové pripoistenie. 74 % z nich sa poistilo aj pre prípad zodpovedania sa za škodu. Záujem o krytie prípadných spôsobených škôd rastie najmä počas dovoleniek, prázdnin a sviatkov. Pred minuloročnou Veľkou nocou sa počet cestovných poistení uzatvorených on-line v ČSOB Poisťovni v porovnaní s bežným obdobím takmer strojnásobil.

„Najpoisťovanejšími rizikami nad rámec základného cestovného poistenia sú úrazy a zodpovednosť za škodu,“ hovorí Dana Škublová, riaditeľka odboru Bankopoistenie ČSOB. Poistenie zodpovednosti za škodu dokazuje svoje opodstatnenie najmä v prípadoch, kedy človek svojou neopatrnosťou či neodbornosťou spôsobí škodu na zdraví či majetku inej osobe. Príkladom bol rozbitý fotoaparát na svahu stojaceho lyžiara, do ktorého počas minuloročnej veľkonočnej lyžovačky narazil v plnej rýchlosti snowboardista. Lyžiarovi vznikla škoda až 500 €.

Iná poistná udalosť sa prihodila klientovi v Rakúsku, ktorý pri vyťahovaní lyží z kufra auta rozbil svojimi lyžami sklo a poškriabal lak na dverách vedľa parkujúceho vozidla. Poisťovňa poškodenému vyplatila poistné plnenie vo výške 450 €.

Posledné možnosti na lyžovanie počas Veľkej noci sa tradične spájajú aj s úrazmi. Medzi najčastejšie zranenia patria zlomené predlaktia, vytknuté členky, ale aj úrazy po strete s inými lyžiarmi. Náklady na takého ošetrenia sa v zahraničí môžu vyšplhať až na 3 000 €.

Cestovné poistenie online s veľkonočnou zľavou

ČSOB Poisťovňa umožňuje uzatvoriť cestovné poistenie až 4 spôsobmi – osobne v ktorejkoľvek pobočke ČSOB banky a ČSOB Poisťovne, cez bankomat, telefonicky na čísle 0850 111 303 alebo cez internet prostredníctvom stránky www.csobonline.sk. V súvislosti s blížiacimi sa veľkonočnými sviatkami kedy očakávame zvýšený presun klientov buď za účelom uctenia si veľkonočných tradícií, alebo na miesta posledných lyžovačiek či iných športovísk, poskytuje ČSOB Poisťovňa na cestovné poistenie on-line až 25 % veľkonočnú zľavu.

K základnému poisteniu liečebných nákladov si klienti môžu so zľavou rovnako dopoistiť aj úrazové poistenie, poistenie zodpovednosti za škodu, riziko krádeže či zničenia batožiny, meškania odletu a tiež storno zájazdu.

Cestovné poistenie si môžete uzatvoriť kliknutím na: https://online.csobpoistovna.sk/cestovne-poistenie

Prihláste sa a vložte PR článok

Slovenské mestá môžu využiť eurofondy na zelené strechy

Na ochranu pred horúčavami môžu mestá získať eurofondy, výzva je stále platná, termín uzávierky ďalšieho kola je 29. september.

Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať

Zvažujete prechod od spaľovacieho motora k elektrickému? Toto by ste mali predtým vedieť.

Program obnovy chodníkov v Starom Meste schválený

M. Borguľa predložil uznesenie s návrhom Programu obnovy chodníkov na území Starého Mesta. Uznesenie bolo zastupiteľstvom prijaté.

Stavebná fakulta STU získala certifikát EUR-ACE

Zväz slovenských vedeckých spoločností udelil štyrom fakultám dvoch slovenských univerzít prvé certifikáty EUR-ACE.