Okrem choroby sa v zahraničí obávame úrazov aj spôsobených škôd

Len poistenie liečebných nákladov nestačí. Za posledných 5 mesiacov si v ČSOB Poisťovni až 86 % Slovákov k on-line zakúpenému cestovnému poisteniu uzatvorilo aj úrazové pripoistenie. 74 % z nich sa poistilo aj pre prípad zodpovedania sa za škodu. Záujem o krytie prípadných spôsobených škôd rastie najmä počas dovoleniek, prázdnin a sviatkov. Pred minuloročnou Veľkou nocou sa počet cestovných poistení uzatvorených on-line v ČSOB Poisťovni v porovnaní s bežným obdobím takmer strojnásobil.

„Najpoisťovanejšími rizikami nad rámec základného cestovného poistenia sú úrazy a zodpovednosť za škodu,“ hovorí Dana Škublová, riaditeľka odboru Bankopoistenie ČSOB. Poistenie zodpovednosti za škodu dokazuje svoje opodstatnenie najmä v prípadoch, kedy človek svojou neopatrnosťou či neodbornosťou spôsobí škodu na zdraví či majetku inej osobe. Príkladom bol rozbitý fotoaparát na svahu stojaceho lyžiara, do ktorého počas minuloročnej veľkonočnej lyžovačky narazil v plnej rýchlosti snowboardista. Lyžiarovi vznikla škoda až 500 €.

Iná poistná udalosť sa prihodila klientovi v Rakúsku, ktorý pri vyťahovaní lyží z kufra auta rozbil svojimi lyžami sklo a poškriabal lak na dverách vedľa parkujúceho vozidla. Poisťovňa poškodenému vyplatila poistné plnenie vo výške 450 €.

Posledné možnosti na lyžovanie počas Veľkej noci sa tradične spájajú aj s úrazmi. Medzi najčastejšie zranenia patria zlomené predlaktia, vytknuté členky, ale aj úrazy po strete s inými lyžiarmi. Náklady na takého ošetrenia sa v zahraničí môžu vyšplhať až na 3 000 €.

Cestovné poistenie online s veľkonočnou zľavou

ČSOB Poisťovňa umožňuje uzatvoriť cestovné poistenie až 4 spôsobmi – osobne v ktorejkoľvek pobočke ČSOB banky a ČSOB Poisťovne, cez bankomat, telefonicky na čísle 0850 111 303 alebo cez internet prostredníctvom stránky www.csobonline.sk. V súvislosti s blížiacimi sa veľkonočnými sviatkami kedy očakávame zvýšený presun klientov buď za účelom uctenia si veľkonočných tradícií, alebo na miesta posledných lyžovačiek či iných športovísk, poskytuje ČSOB Poisťovňa na cestovné poistenie on-line až 25 % veľkonočnú zľavu.

K základnému poisteniu liečebných nákladov si klienti môžu so zľavou rovnako dopoistiť aj úrazové poistenie, poistenie zodpovednosti za škodu, riziko krádeže či zničenia batožiny, meškania odletu a tiež storno zájazdu.

Cestovné poistenie si môžete uzatvoriť kliknutím na: https://online.csobpoistovna.sk/cestovne-poistenie

Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne

Útulný domov je výsledkom správnej teploty a vlhkosti.

Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť

Nový prípravok Cys-Control Fort spája viaceré účinné látky a pomáha aj pri chronických ťažkostiach.

Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!

V Čerešne living pribudli nové byty so zvýhodnenou cenou pre prvých 15 záujemcov. Leto v Dúbravke bude teraz ešte sladšie.