Ekonomický a ekologický pohľad na štýl jazdy vodičov

Bratislava 5. apríla (TASR-OTS) - Viete, ktoré je najlepšie terénne auto? Predsa to firemné . ..

Bratislava 5. apríla (TASR-OTS) - Viete, ktoré je najlepšie terénne auto? Predsa to firemné ....

Určite poznáte tento starý, ale pravdivý vtip. Nejedno služobné vozidlo sa "nedožije" ani pár rokov bez toho, aby nemuselo ísť do generálky. Ak hľadáte riešenie, spoločnosť Infocar, a. s., vám ho ponúka ako horúcu novinku, ktorú prvýkrát oficiálne predstaví na bratislavskom Autosalóne 2012.

Systém EkoDrive umožňuje vyhodnotiť štýl jazdy vašich vozidiel a vodičov. Nemusíte s nimi sedieť v kabíne ani ich sledovať, stačí do vozidla namontovať zariadenie, ktoré bezobslužne vyhodnocuje ich štýl jazdy v týchto parametroch:

- Dodržanie maximálnej povolenej rýchlosti - Hodnotenie akcelerácie - Hodnotenie brzdenia - Hodnotenie komfortu jazdy (prejazdy zákrutami) - Vyhodnotenie ekonomiky a ekológie jazdy.

Presné a citlivé 3D gyro senzory vyhodnotia, či je váš vodič pretekár a zbožňuje jazdu brzda-plyn, alebo sa správa ekonomicky. Systém vyhodnotí, ako vodič jazdí: jeho rozbiehanie či brzdenie, dodržiavanie dopravných predpisov v oblasti rýchlosti, popíše vám riziká nehôd, chyby v správaní vodiča a štýle jazdy.

Navyše, systém vám ukáže ekonomický prepočet, o koľko narástli náklady na spotrebu pohonných látok, na nadmerné opotrebenie pneumatík alebo iných komponentov vozidla. Dozviete sa, že na 100 km platíte možno o 30 - 40 % vyššie náklady len preto, že vaši zamestnanci vyznávajú razantný štýl jazdy. Okrem iných funkcií zistíte aj to, ako negatívne ovplyvnil štýl jazdy vašich vodičov životné prostredie zvýšenými emisiami CO2, nárastom hluku či prašnosti prostredia.

Na vývoji, výskume a testovaní systému EkoDrive sme spolupracovali s odborníkmi z tejto oblasti: Andis, s. r. o, SLOVDEKRA, s. r. o., Výskumný ústav dopravný, a. s., Žilina a iní...

V dnešnom ekonomicky náročnom období je EkoDrive ideálny nástroj, ktorý zefektívni využitie vašich vozidiel v podnikaní a zároveň ušetrí náklady spojené so servisovaním a prevádzkou.

Dokedy bude najlepšie terénne auto to vaše firemné?

Bližšie informácie na : www.infocar.sk

UPOZORNENIE:

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

mš gl

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.

Alarica – new business project in the market of shoes

The difference of the Alarica platform from the other marketplaces is it’s narrow specialization and payment policy.

Ako jazdiť na snehu alebo ľade?

Základom je menej otáčok a brzdiť ešte pred zákrutou.

Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?

Pomôžeme vám rozhodnúť sa, ktorú destináciu na pobreží Egejského mora si vybrať.