Pondelok, 22. apríl , 2019

„13. apríla môže pomôcť každý“

znie headline 16-teho ročníka Dňa narcisov, jedinej verejno-prospešnej finančnej zbierky Ligy proti rakovine, ktorá sa bude konať v piatok 13. apríla 2012 v uliciach miest a obcí Slovenska.

znie headline 16-teho ročníka Dňa narcisov, jedinej verejno-prospešnej finančnej zbierky Ligy proti rakovine, ktorá sa bude konať v piatok 13. apríla 2012 v uliciach miest a obcí Slovenska.

Snahou Ligy proti rakovine je prostredníctvom tohto odkazu poukázať na fakt, že za šestnásť  rokov sa Deň narcisov stal nielen zbierkou s dlhou tradíciou, ale zároveň dňom, ktorý spája ľudí v myšlienke spolupatričnosti a pomoci.

Ak si práve v tento deň pripnete na odev narcis, vyjadríte spolupatričnosť s onkologickým pacientmi. Ak aj prispejete, svojím dobrovoľným finančným príspevkom zároveň pomôžete mnohým, ktorí s ochorením bojujú.

Pridať sa a podporiť Deň narcisov je možné viacerými spôsobmi

• dobrovoľným finančným príspevkom na účet zbierky č. 2629740400/1100,
  • dobrovoľným finančným príspevkom do pokladničiek dobrovoľníkov priamo v deň zbierky – 13. apríla 2012,
  • zaslaním SMS* s ľubovoľným textom na číslo 848 v sieti všetkých mobilných operátorov v termíne od 2. do 16. apríla 2012.

* Cena 1 SMS je 2 €. Operátori odvedú na zbierku celú túto sumu a samotné zaslanie SMS zákazníkovi nespoplatňujú.

obrazokvtexte-r221_res.jpg

Projekty podporované zo Dňa narcisov

Liga proti rakovine používa finančné prostriedky vyzbierané počas Dňa narcisov na realizáciu a financovanie projektov i programov pre onkologických pacientov, na vzdelávanie a prevenciu, ale aj na podporu klinických a výskumných projektov.

Ku konkrétnym projektom a aktivitám zrealizovaným alebo podporeným v minulom roku patria:

• Rekondičné pobyty a Relaxačné týždňovky pre onkologických pacientov
  • Tábory pre detských onkologických pacientov
  • Programy vzdelávania mladých /Onkologická výchova na školách/
  • Preventívne a informačné materiály, ktoré LPR distribuuje do zdravotníckych zariadení, nemocníc, individuálnym záujemcom
  • Projekty pre hospice a nemocnice za účelom pomoci pri zlepšovaní kvality života onkologických pacientov či skvalitnenia paliatívnej a hospicovej starostlivosti
  • Klinické a výskumné projekty
  • Nový projekt – „Psychosociálna starostlivosť v regiónoch“ zabezpečovaná priamo v zmluvných nemocniciach a ambulanciách

Vďaka Dňu narcisov sme pomohli rozbehnúť projekt bezplatnej prepravy detských pacientov na východe Slovenska (v spolupráci so Svetielkom pomoci n.f.), onkologickým pacientom poskytujeme široké spektrum bezplatných služieb v Centrách pomoci v Bratislave, Martine a Košiciach, ubytovacie zariadenia pre rodičov hospitalizovaných detských onkologických pacientov poskytli v minulom roku prístrešie 362 rodičom.

ĎAKUJEME!

www.lpr.sk

Women in business

Social & business event about all women in business, female professionals and entrepreneurs.

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.