Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

„13. apríla môže pomôcť každý“

znie headline 16-teho ročníka Dňa narcisov, jedinej verejno-prospešnej finančnej zbierky Ligy proti rakovine, ktorá sa bude konať v piatok 13. apríla 2012 v uliciach miest a obcí Slovenska.

znie headline 16-teho ročníka Dňa narcisov, jedinej verejno-prospešnej finančnej zbierky Ligy proti rakovine, ktorá sa bude konať v piatok 13. apríla 2012 v uliciach miest a obcí Slovenska.

Snahou Ligy proti rakovine je prostredníctvom tohto odkazu poukázať na fakt, že za šestnásť  rokov sa Deň narcisov stal nielen zbierkou s dlhou tradíciou, ale zároveň dňom, ktorý spája ľudí v myšlienke spolupatričnosti a pomoci.

Ak si práve v tento deň pripnete na odev narcis, vyjadríte spolupatričnosť s onkologickým pacientmi. Ak aj prispejete, svojím dobrovoľným finančným príspevkom zároveň pomôžete mnohým, ktorí s ochorením bojujú.

Pridať sa a podporiť Deň narcisov je možné viacerými spôsobmi

• dobrovoľným finančným príspevkom na účet zbierky č. 2629740400/1100,
  • dobrovoľným finančným príspevkom do pokladničiek dobrovoľníkov priamo v deň zbierky – 13. apríla 2012,
  • zaslaním SMS* s ľubovoľným textom na číslo 848 v sieti všetkých mobilných operátorov v termíne od 2. do 16. apríla 2012.

* Cena 1 SMS je 2 €. Operátori odvedú na zbierku celú túto sumu a samotné zaslanie SMS zákazníkovi nespoplatňujú.

obrazokvtexte-r221_res.jpg

Projekty podporované zo Dňa narcisov

Liga proti rakovine používa finančné prostriedky vyzbierané počas Dňa narcisov na realizáciu a financovanie projektov i programov pre onkologických pacientov, na vzdelávanie a prevenciu, ale aj na podporu klinických a výskumných projektov.

Ku konkrétnym projektom a aktivitám zrealizovaným alebo podporeným v minulom roku patria:

• Rekondičné pobyty a Relaxačné týždňovky pre onkologických pacientov
  • Tábory pre detských onkologických pacientov
  • Programy vzdelávania mladých /Onkologická výchova na školách/
  • Preventívne a informačné materiály, ktoré LPR distribuuje do zdravotníckych zariadení, nemocníc, individuálnym záujemcom
  • Projekty pre hospice a nemocnice za účelom pomoci pri zlepšovaní kvality života onkologických pacientov či skvalitnenia paliatívnej a hospicovej starostlivosti
  • Klinické a výskumné projekty
  • Nový projekt – „Psychosociálna starostlivosť v regiónoch“ zabezpečovaná priamo v zmluvných nemocniciach a ambulanciách

Vďaka Dňu narcisov sme pomohli rozbehnúť projekt bezplatnej prepravy detských pacientov na východe Slovenska (v spolupráci so Svetielkom pomoci n.f.), onkologickým pacientom poskytujeme široké spektrum bezplatných služieb v Centrách pomoci v Bratislave, Martine a Košiciach, ubytovacie zariadenia pre rodičov hospitalizovaných detských onkologických pacientov poskytli v minulom roku prístrešie 362 rodičom.

ĎAKUJEME!

www.lpr.sk

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line